Poduszki nie wystrzeliły
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- marcinnxtdi
- Użytkownik
Poduszki nie wystrzeliły
Witam miałem wypadek , wpadłem na drzewo http://img3.imageshack.us/img3/7875/dsc00928a.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
I żadna z 4 poduszek nie wystrzeliła , rozumiem z przodu może ich już nie było ale w fotelach ? Jak to jest przy kolizji bocznej?
Z góry dzięki za pomoc.
I żadna z 4 poduszek nie wystrzeliła , rozumiem z przodu może ich już nie było ale w fotelach ? Jak to jest przy kolizji bocznej?
Z góry dzięki za pomoc.
Poduszki nie wystrzeliły
Czujniki od poduch bocznych są w okolicach słupków , za przednimi fotelami pod wykładziną . Patrząc na fotkę jest możliwość że nie dostały strzała i jaśki nie odpaliły. Mam nadzieje że nikomu nic się nie stalo
- marcinnxtdi
- Użytkownik
- matiz_1990
- Ma gadane
Poduszki nie wystrzeliły
Hmm... A jeśli mogę zapytać kolego to jak wpadłeś na to drzewo Nurtuje mnie to trochę nie ukrywam Jeśli nie chcesz to nie musisz odpowiadać oczywiście
Golf III 1.9 TDI 1Z :D Mroczny Parchu;)
Poduszki nie wystrzeliły
Pewnie kolega poszalał, obróciło go i puk drzewko, choć tutaj to bardziej wygląda na kolizję z innym autem, bo drzewa bardziej "okrągłe" ślady zostawiają
Poduszki nie wystrzeliły
No bez przesady, widać wyraźnie pionowe uszkodzenie na wysokości lusterka. Mróz złapał, kolega pewnie nadal na letnich, zdarza się Szkoda autka ...
Pan Bóg dał nam nogi po to, żebyśmy mogli dojść tam, gdzie nie dojedziemy na glebie.
- matiz_1990
- Ma gadane
Poduszki nie wystrzeliły
Auta bardzo szkoda, bo "obrażenia" jakie ma zadane są raczej poważne Ja też pędzę zmieniać gumaki hehe;) Śnieg spadł, a moje letnie oponki to bardziej już sliki są
Golf III 1.9 TDI 1Z :D Mroczny Parchu;)
- marcinnxtdi
- Użytkownik
Poduszki nie wystrzeliły
Niestety tego nie widac ale jakieś 8 metrow za samochodem jest most na którym przyhamowałem ponieważ był "uskok" i mnie obróciło, moja prędkośc to około 60 km/h.
A na zimówkach jeżdżę od początku października (nówki).
A może ktoś odpowiedziec na pytanie o poduszkach przednich ??
A na zimówkach jeżdżę od początku października (nówki).
A może ktoś odpowiedziec na pytanie o poduszkach przednich ??
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Poduszki nie wystrzeliły
Poszukaj serwisu blisko miejsca zamieszkania isie zamów na jakąś godz lub
rozebrac na odlaczonym akumulatorze
rozebrac na odlaczonym akumulatorze
Poduszki nie wystrzeliły
A skąd pochodzi auto, tzn jesteś pierwszym właścicielem ? Bo dość dawno temu spotkałem się z takim przypadkiem, że poduszki w aucie były uszkodzone, właściciel je po prostu odłączył a kompem wykasował błąd i tyle. Nowy kupca myślał że ma poduszki, fakt, były, ale niesprawne.
Re: Poduszki nie wystrzeliły
Nie straszmy, przedni czujnik ani boczny nie zostały uderzone i nie wystrzeliły. Jest duża szansa, że tak było. Taki trochę nie fartowny strzał.
-
- Mały gagatek
Poduszki nie wystrzeliły
Prawą zaślepke od airbaga pasażera musisz troszke mocniej pociągnąć od góry i wyjdzie, pod nia powinna znajdować sie poduszka. Ale tak jak kolega wyżej pisał, nie ma się co przejmować.
- marcinnxtdi
- Użytkownik
- Marek
- Mały gagatek
- Auto: Golf IV Pacific
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Poduszki nie wystrzeliły
marcinnxtdi, możesz mi powiedzieć jak sprawdziłeś czy masz poduszki?
A mam jeszcze pytanie może ktoś wie: czy jak zdejmę ten plastik, który znajduje się z prawej strony deski rozdzielczej tuż przy samych drzwiach (najczęściej na tym plastiku w autach jest naklejka, która przypomina o zakazie wożenia dzieci w fotelikach tyłem do kierunku) to czy widac tam poduszkę pasażera? Da się określić wizualnie czy nie jest tam wstawiona jakaś gazeta lub czy w ogóle zamiast poduszki jest pustka? Pytam bo mam na oku pewnego Golfa MK IV i chciałbym na oględzinach jakoś się upewnić czy air bagi są czy nie, z góry dzieki za odpowiedzi pozdro
A mam jeszcze pytanie może ktoś wie: czy jak zdejmę ten plastik, który znajduje się z prawej strony deski rozdzielczej tuż przy samych drzwiach (najczęściej na tym plastiku w autach jest naklejka, która przypomina o zakazie wożenia dzieci w fotelikach tyłem do kierunku) to czy widac tam poduszkę pasażera? Da się określić wizualnie czy nie jest tam wstawiona jakaś gazeta lub czy w ogóle zamiast poduszki jest pustka? Pytam bo mam na oku pewnego Golfa MK IV i chciałbym na oględzinach jakoś się upewnić czy air bagi są czy nie, z góry dzieki za odpowiedzi pozdro