Witam, mam problem z golfem którego niedawno kupiłem.
Mianowicie chodzi o nawiew, wszystkie biegi dmuchawy działają, jednak nawiew jest bardzo kiepski- i ledwo co dmucha na każdym biegu, mimo przyspieszenia predkosci wiatraczka.
Wymieniłem juz filtr kabinowy jednak nic to nie dało, co robić ?
Nawiew na nogi za to jest dośc mocny w każdej pozycji i nie odczuwam specjalnie róznicy przy przekrecaniu pozycji czy na głowe szybe czy na nogi etc.
To tak jakby był ten nawiew ale te wszystkie wloty w kabinie ledwo co działają, z wyjątkiem tego na nogi. który jest dośc mocny.
GOLF III 1.4 słaby nawiew
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Sprawdź linki, pewnie któraś oberwana lub przy pokrętle pospadały. Musisz wykręcić panel nawiewu i dojść do linek. Odkręcenie jest łatwe.
dobrze ale przy krótym pokrętle i jaki linki ? Wykręcić ten panel gdzie są te 2 pokrętła ? I co tam sprawdzić?
Pry pokrętle regulacji miejsca nawiewu jest tylko jedna linka, jeśli ona akurat spadła to ok naprawie to sam, ale jeśli sie zerwała to musze ją wymienić, a tego sam nie zrobie bo nie wiem co dalej
Pry pokrętle regulacji miejsca nawiewu jest tylko jedna linka, jeśli ona akurat spadła to ok naprawie to sam, ale jeśli sie zerwała to musze ją wymienić, a tego sam nie zrobie bo nie wiem co dalej
Kręcąc pokrętłem prawym, wybierasz gdzie ma ci wiać - nogi,szyba itd. Jesli ustawisz np. tylko na nogi, to przy szybie i nad radiem jest jedynie minimalny powiew związany z niepełną szczelnością nawiewu i jest to raczej normalne, bynajmniej ja tak mam. Jeśli natomiast kręcisz i nic się nie zmienia, to znaczy że (prawdopodobnie) poszła któraś linka, zaczep i po prostu przy kręceniu nie zmieniasz miejsca nawiewu i ciągle masz na nogi.
dobrze sprawdzę czy sie nie odłączyła, a jeśli sie odłączyła w miejscu do którego ta linka prowadzi ? W ogóle to gdzie ona prowadzi ? Albo jeśli jest pęknięta to jak ją wymienić ?