Zmieniarka Płyt defekt
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- LeszekMK2
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zmieniarka Płyt defekt
Hej wszystkim myśle ze mi pomożecie
W Golfie V zdefektowala mi zmieniarka płyt radio orginalne i jest w tym zmieniarka na 6 plyt wczoraj po prostu zadnej plyty mi nie chciala oddac wyjaść oraz nie odczytuje mi płyt dziala tylko radio
1 co to moze być
2 od czego zaczać dzialac aby naprawić to
W Golfie V zdefektowala mi zmieniarka płyt radio orginalne i jest w tym zmieniarka na 6 plyt wczoraj po prostu zadnej plyty mi nie chciala oddac wyjaść oraz nie odczytuje mi płyt dziala tylko radio
1 co to moze być
2 od czego zaczać dzialac aby naprawić to
[b][url=http://www.youtube.com/user/LeszekMK81]Filmy - LeszekMK81[/url][/b]
- Pablo Corrado
- Forum Master
Zmieniarka Płyt defekt
Ale w MK 5 zmieniarka jest w jednej obudowie z radiem, więc skoro radio gra, to do zmieniarki prąd również powinien dochodzić.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Zmieniarka Płyt defekt
LeszekMK2 pisze:
1 co to moze być
podłączyć pod auto VCDS-a, zalogować się do kanału 56-Radio a następnie w "kody błędów - 02" sprawdzić czy się pojawiły błedy, jeśli będzie to problem z elektryką to powinien być błąd, jeśli błąd mechaniczny samej zmieniarki to błędu może nie być, wtedy radio na stół
Zmieniarka Płyt defekt
Witam, podepnę się pod temat, żeby burdelu nie robić : )
Chodzi o zmieniarkę w mk4 99r. - standardową na swoim miejscu... generalnie chodzi o to, że sporej części płyt nie czyta. Bez względu w którym miejscu jest płyta. A te które czyta - dość długo się namyśla. I tu pytanie, co mogę z tym zrobić? Myślałem może o przeczyszczeniu lasera, ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać i przydałyby mi się jakies porady i wskazówki. Jeśli jest taki temat - wybaczcie, nie znalazłem. Z szukajki znalazłem ten temat.
P.S. tak mi przyszło do głowy... może jakieś znaczenie ma to czy płyta zawiera same kawałki, czy upakowane w folderach?
Pozdrawiam
Chodzi o zmieniarkę w mk4 99r. - standardową na swoim miejscu... generalnie chodzi o to, że sporej części płyt nie czyta. Bez względu w którym miejscu jest płyta. A te które czyta - dość długo się namyśla. I tu pytanie, co mogę z tym zrobić? Myślałem może o przeczyszczeniu lasera, ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać i przydałyby mi się jakies porady i wskazówki. Jeśli jest taki temat - wybaczcie, nie znalazłem. Z szukajki znalazłem ten temat.
P.S. tak mi przyszło do głowy... może jakieś znaczenie ma to czy płyta zawiera same kawałki, czy upakowane w folderach?
Pozdrawiam
- doggie
- V.I.P.
są do tego celu specjalne płyty dostępne w sklepachMopar pisze: Myślałem może o przeczyszczeniu lasera, ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać
Zmieniarka Płyt defekt
doggie, Wiem, nawet mam taką
Jednak problem dalej jest. Czy możliwe, że nie odczytuje muzyki, dlatego, że jest w folderach? Radyjko mam gamma, jest tam możliwość otwierania folderów, czy problem leży po stronie zmieniarki? Próbowałem coś ogarnąć z obrazków instrukcji, ale niestety nie jestem zbyt biegły w języku wroga
Jednak problem dalej jest. Czy możliwe, że nie odczytuje muzyki, dlatego, że jest w folderach? Radyjko mam gamma, jest tam możliwość otwierania folderów, czy problem leży po stronie zmieniarki? Próbowałem coś ogarnąć z obrazków instrukcji, ale niestety nie jestem zbyt biegły w języku wroga
- doggie
- V.I.P.
a płyty bez folderów czyta bez problemu?Mopar pisze:Czy możliwe, że nie odczytuje muzyki, dlatego, że jest w folderach?
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Zmieniarka Płyt defekt
Myslem ze osobno.Pablo Corrado pisze:Ale w MK 5 zmieniarka jest w jednej obudowie z radiem, więc skoro radio gra, to do zmieniarki prąd również powinien dochodzić.
Wsadz zwykla plyte CD-AUDIO i sprawdz. Laser sie niestety dosc szybko zuzywa...moze pomoc podkrecenie jego mocy (zapewne przy "oczku" jest potencjometr do reulacji ale jak sie na tym nie znasz to lepiej nie ruszaj).Mopar pisze:Czy możliwe, że nie odczytuje muzyki, dlatego, że jest w folderach? Radyjko mam gamma, jest tam możliwość otwierania folderów,
P.s. Radio z 99 i ma mp3??...pierwsze slysze.
Zmieniarka Płyt defekt
Generalnie podczas obserwacji, żadnej płytki z folderami nie czyta, ale mam wrażenie, że części ze zwykłą tracklistą też nie. Może tak, jak kolega Mavrick, pisał są tam kawałki w formacie mp3. Nie znam się na tym, dlatego spróbuję wsadzić radio z poprzedniego autka (Blaupunkta) i zobacze jaki będzie efekt. Zastanawiam się tylko nad jakością dźwięku, myślę, że z ori radiem zawsze jest lepiej, no ale nie ma co gdybać, na dniach przełożę radia i mam nadzieję, że problem zniknie : )