Nagrzewnica - problem.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nagrzewnica - problem.
Czesc.
Rozszczelniła mi się nagrzewnica w golfie 4 1.9 tdi 2001 rok. Śmierdziało przy nawiewie ciepłym a do tego wywalało na szyby coś w rodzaju pary króra uniemożliwiała jazde. Do tego czasem był dym jakby spalenizna.
Mechanik wyciągnął nagrzewnice i ją zlutował/zespolił. Problem w tym, ze dalej w aucie smierdzi glikolem ale tylko przy nawiewie ciepłym. Mechanik mowi, ze to przez to ze cały układ tzn wszystkie koryta które ida od nagrzewnicy do kabiny są zanieczyszczone glikolem i ciężko je wyczyścic.
W takim razie dlaczego tylko przy ciepłym śmierdzi? Do tego najgorsze jest pierwsze uderzenie po przełączeniu z zimnego na ciepły. Takie uderzenie tego zapachu. Potem jest lepiej ale dalej smierdzi.
Tamta robota kosztowała mnie 200 zł i dalej nie jest to tak jakbym chciał. Co z tym zrobic panowie?
PS klima ręczna
Rozszczelniła mi się nagrzewnica w golfie 4 1.9 tdi 2001 rok. Śmierdziało przy nawiewie ciepłym a do tego wywalało na szyby coś w rodzaju pary króra uniemożliwiała jazde. Do tego czasem był dym jakby spalenizna.
Mechanik wyciągnął nagrzewnice i ją zlutował/zespolił. Problem w tym, ze dalej w aucie smierdzi glikolem ale tylko przy nawiewie ciepłym. Mechanik mowi, ze to przez to ze cały układ tzn wszystkie koryta które ida od nagrzewnicy do kabiny są zanieczyszczone glikolem i ciężko je wyczyścic.
W takim razie dlaczego tylko przy ciepłym śmierdzi? Do tego najgorsze jest pierwsze uderzenie po przełączeniu z zimnego na ciepły. Takie uderzenie tego zapachu. Potem jest lepiej ale dalej smierdzi.
Tamta robota kosztowała mnie 200 zł i dalej nie jest to tak jakbym chciał. Co z tym zrobic panowie?
PS klima ręczna
Nagrzewnica - problem.
Jak miał gość nagrzewnicę na stole to po 1 mógł ją wymienić na nową ...
Po 2 - przepłukać kanały
Po 3 - odczekać jakiś czas i wysuszyć auto === pewnie tapicerka i wygłuszenia były mokre ( i pewnie dalej są ) od płynu.
Po 2 - przepłukać kanały
Po 3 - odczekać jakiś czas i wysuszyć auto === pewnie tapicerka i wygłuszenia były mokre ( i pewnie dalej są ) od płynu.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Nagrzewnica - problem.
To fakt.
Pytanie tylko dlaczego śmierdzi tylko przy ciepłym. Gdyby ten zapach pochodził z zamokniętych kanałów i dywaników to przeciez czuć by to było tez na zimnym. Czyżby nagrzewnica dalej była rozszczelniona?
Pytanie tylko dlaczego śmierdzi tylko przy ciepłym. Gdyby ten zapach pochodził z zamokniętych kanałów i dywaników to przeciez czuć by to było tez na zimnym. Czyżby nagrzewnica dalej była rozszczelniona?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Nagrzewnica - problem.
Przy zagrzybionej klimie smród też czuć tylko na ciepłym...ciepły obiad pachnie, zimny niekoniecznie
Na pewno tak jak Kolega Haki napisałpushpush pisze:Czyżby nagrzewnica dalej była rozszczelniona?
a czy jest rozszczelniona czy nie...trudno powiedzieć, obserwuj poziom płynuHaki pisze:Jak miał gość nagrzewnicę na stole to po 1 mógł ją wymienić na nową ...
Nagrzewnica - problem.
ten zapach to taki sam zapach jak ze zbiornika płynu do chłodnicy. Takze zagrzybiona klime raczej wykluczam.
- Qto
- _
- Kontakt:
Nagrzewnica - problem.
starałem się wytłumaczyć dlaczego tylko na ciepłym czuć zapach, nie twierdzę że klima jest zagrzybionapushpush pisze:zagrzybiona klime raczej wykluczam
Upewnij się, że nagrzewnica jest ok...a jak nie to nie łataj dziu tylko ją wymień.
Tak z ciekawości, ile dałeś u mechanika za taką usługę ?? Jeżeli można wiedzieć oczywiście...
Nagrzewnica - problem.
Witam. Podłączę się do tematu.
Mam problem z parującymi szybami. Golf IV z climatronicem. Podczas jazdy gdy mam włączony tryb econ szyby parują. Gdy go wyłączę odparowują. Wiecie co może być przyczyną?
Mam problem z parującymi szybami. Golf IV z climatronicem. Podczas jazdy gdy mam włączony tryb econ szyby parują. Gdy go wyłączę odparowują. Wiecie co może być przyczyną?
-
- ->|<-
Nagrzewnica - problem.
hydravlik Zacznij od klapki nawiewu zamkniętego: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=2&t=144660" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
Nagrzewnica - problem.
Włąśnie chodzi o to ze dałem juz 170 zł a teraz on znów chce 170 zł. Tym razem chce rozebrać deske i wszystkie uszczelki które niby nasiąkły płynem myć i suszyć.
Byłem u drugiego mechanika i on mówi, że trzeba ta nagrzewnice po prostu wymienić na nowa bo na pewno jeszcze sie z niej leje a do tego wszystko umyć. Zrobi to za 200 zł. Do tego oczywiście musze kupic nagrzewnice a jak patrze po allegro to min, 200 zł trzeba dać. Paranoja.
Byłem u drugiego mechanika i on mówi, że trzeba ta nagrzewnice po prostu wymienić na nowa bo na pewno jeszcze sie z niej leje a do tego wszystko umyć. Zrobi to za 200 zł. Do tego oczywiście musze kupic nagrzewnice a jak patrze po allegro to min, 200 zł trzeba dać. Paranoja.
- LukiSzczecin
- Ma gadane
Nagrzewnica - problem.
pushpush, http://allegro.pl/nagrzewnica-wody-vw-g ... 22805.html" onclick="window.open(this.href);return false; można zakupić taniej. Z resztą widzę to taka sama jak w Golfie MK2 i MK3, tak więc ja za swoją dałem 60 zł (nowa, zamiennik Febi)
Aczkolwiek z wymianą osobiście wybrałbym się już do kogoś. U mnie auto stoi rozebrane bo zdemontowałem deskę itd, a utkwiłem na obudowie nagrzewnicy której nie mogę żądnym cudem ruszyć :/
Aczkolwiek z wymianą osobiście wybrałbym się już do kogoś. U mnie auto stoi rozebrane bo zdemontowałem deskę itd, a utkwiłem na obudowie nagrzewnicy której nie mogę żądnym cudem ruszyć :/
Nagrzewnica - problem.
LukiSzczecin - wow ja patrzyłem za zupełnie inną rzecza widze, tzn za czyms takim:
http://allegro.pl/vw-golf-iv-1-9-tdi-10 ... 65146.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy to co ty tu wrzuciłes na pewno będzie pasowało?
Mam diesla 1.9 tdi 101 KM (ATD) - nie wiem czy to ma znaczenie.
http://allegro.pl/vw-golf-iv-1-9-tdi-10 ... 65146.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy to co ty tu wrzuciłes na pewno będzie pasowało?
Mam diesla 1.9 tdi 101 KM (ATD) - nie wiem czy to ma znaczenie.
- LukiSzczecin
- Ma gadane
Nagrzewnica - problem.
pushpush, sugerując się tym poradnikiem dotyczącym wymiany nagrzewnicy to te same nagrzewnice są do Golfa 2, 3, 4 jak i Jetty, Vento itd. Proszę poczytaj tutaj http://www.vwgolf.pl/porady/wymiana-nagrzewnicy/" onclick="window.open(this.href);return false;
W razie czego niech mnie ktoś ewentualnie poprawi nie chciałbym wprowadzić w błąd, ale wydaje mi się że jest tak jak mówię
W razie czego niech mnie ktoś ewentualnie poprawi nie chciałbym wprowadzić w błąd, ale wydaje mi się że jest tak jak mówię
- Qto
- _
- Kontakt:
Nagrzewnica - problem.
dobrze gada, ten pierwszy też tak powinien gadać a nie lutować gdzie robocizna jest taka droga - bo roboty trochę przy tym jest.pushpush pisze:Byłem u drugiego mechanika i on mówi, że trzeba ta nagrzewnice po prostu wymienić na nowa
Jak jest Climatronic to na pewno nieLukiSzczecin pisze:to te same nagrzewnice są do Golfa 2, 3, 4 jak i Jetty
pushpush, jak masz Climatronic to musisz mieć nagrzewnicę sterowaną elektronicznie (silniczkami)...a jak nie to "zwykła"
Nagrzewnica - problem.
Mam klime ręczną. Dodatkowo nigdy jej nie używam i nie musi jej byc.
Qto - czyli ta nagrzewnica za ok 50 zł z linka kolegi bedzie ok? Ni musze całej obudowy kupować za 250 zł?
Qto - czyli ta nagrzewnica za ok 50 zł z linka kolegi bedzie ok? Ni musze całej obudowy kupować za 250 zł?