Filtr kabinowy wciągnięty w kanały
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam.
Mam pytanie jak rozebrać auto, żeby dostać się do kanałów nawiewu.
Szyba mi parowała a nawiew na nią bardzo słaby. Myślę filtr pewnie zapchany to wymienię. Kupiłem nowy, rozbieram podszybie a tu zonk. W ogóle go nie ma. Ręką sprawdzam gdzie może być a tu lipa. Musiał na tyle zgnić, że wpadł do środka i ani śladu tego filierka jak głęboko mogło to wpaść zakładając że rozleciał się na drobno. dmuchawa raczej pracuje normalnie. oznaczenie filtra to K1047A z filtrona niby jakiś węglowy ale mniejsza o to. Miał ktoś kiedyś taki przypadek że filtr zaginął w niewyjaśnionych okolicznościach??
Mam pytanie jak rozebrać auto, żeby dostać się do kanałów nawiewu.
Szyba mi parowała a nawiew na nią bardzo słaby. Myślę filtr pewnie zapchany to wymienię. Kupiłem nowy, rozbieram podszybie a tu zonk. W ogóle go nie ma. Ręką sprawdzam gdzie może być a tu lipa. Musiał na tyle zgnić, że wpadł do środka i ani śladu tego filierka jak głęboko mogło to wpaść zakładając że rozleciał się na drobno. dmuchawa raczej pracuje normalnie. oznaczenie filtra to K1047A z filtrona niby jakiś węglowy ale mniejsza o to. Miał ktoś kiedyś taki przypadek że filtr zaginął w niewyjaśnionych okolicznościach??
Druciarstwo - to jest to co kocham ...
enzo2211, masakra, leciały jakieś paprochy z nawiewów, słyszałeś jak mieli go wentylator, któryś kanał jest zatkany? U mnie filtr kabinowy jest w montowany w plastikowym "trzymaku" i raczej nie ma opcji żeby wpadł do środka.
No ale jak wpadł to pozostaje demontaż deski albo kratki out i ostrożnie rura od odkurzacza do środka.
taki temat znalazłem http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=143&t=370339" onclick="window.open(this.href);return false;
No ale jak wpadł to pozostaje demontaż deski albo kratki out i ostrożnie rura od odkurzacza do środka.
taki temat znalazłem http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=143&t=370339" onclick="window.open(this.href);return false;
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Jesteś pewien że był tam filtr ?? Gdyby wpadł cały do środka odbiło by się to na pracy silnika dmuchawy...
Jeżeli był...to demontuj schowek, silnik dmuchawy w dół i tam czyść...większość powinna zatrzymać się właśnie w okolicach dmuchawy i nagrzewnicy. Jak tam wyczyścisz to możesz powyciągać kratki w desce...odkurzacz z wężykiem i wyciągać z kratek... żeby dokładnie rozebrać i wyczyścić kanały to trzeba deskę zdjąć.
Jeżeli był...to demontuj schowek, silnik dmuchawy w dół i tam czyść...większość powinna zatrzymać się właśnie w okolicach dmuchawy i nagrzewnicy. Jak tam wyczyścisz to możesz powyciągać kratki w desce...odkurzacz z wężykiem i wyciągać z kratek... żeby dokładnie rozebrać i wyczyścić kanały to trzeba deskę zdjąć.
A może po prostu filtra nie było? otwór przez który musiałby przelecieć jest znacznie mniejszy niż jego wielkośc, i jakoś nie widze tego żeby go mogło zaciągnąć
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Filtr kabinowy wciągnięty w kanały
Też mi się mało prawdopodobny taki wypadek wydaje. Choćby ta usztywniana "ramka" która jest dookoła skrzeli powinna zostać na miejscu.Shmatan pisze:A może po prostu filtra nie było? otwór przez który musiałby przelecieć jest znacznie mniejszy niż jego wielkośc, i jakoś nie widze tego żeby go mogło zaciągnąć
- Qto
- _
- Kontakt:
no tak... ja też zapytałem czy na pewno tam był filtr. Tak żeby wessało i nie zostało nic po nim na sowim miejscu to nie ma opcjiguziolek pisze:Choćby ta usztywniana "ramka" która jest dookoła skrzeli powinna zostać na miejscu
Czekamy na odzew autora...
- matiz_1990
- Ma gadane
Kolega musi mieć w takim razie ładny przeciąg w aucie Dmuchawa jest za słaba aby poczynić takie rzeczy, kogoś fantazja poniosła
Golf III 1.9 TDI 1Z :D Mroczny Parchu;)
Nie ma opcji by go wciągnęło --- noo chyba że miał go właściciel od samego początku ... co też byłoby zastanawiające - bo przecież filtr ma plastikowe ramki dookoła ...
Filtra nie było ... wyczyść wszystko ( puszkę ) sprawdź obiegi ... i zamontuj nowy - węglowy filtr.
Filtra nie było ... wyczyść wszystko ( puszkę ) sprawdź obiegi ... i zamontuj nowy - węglowy filtr.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- Qto
- _
- Kontakt:
Panowie, poczekajmy aż autor się wypowie...gdybać możemy kilka następnych stron i nic nie wygdybamy
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Filtr kabinowy wciągnięty w kanały
No więc tak. Ojcu sie nudziło i wywalił ten filtr przed tym jak ja kupiłem nowy. Fakt, był cały mokry i nie puszczał. Gdyby go wciągnęło to poszedł by wprost na wentylator. Po prostu ojciec stwierdził ze słabo wieje to rozebrał i powiedział żeby kupić. On sobie to poskładał a ja kupiłem i rozebrałem a tam zonk. Więc przepraszam za zamieszanie. A jeszcze jedno, czy u Was też filtr kabinowy kosztuje 50zł??
Druciarstwo - to jest to co kocham ...
- Qto
- _
- Kontakt:
chyba zależy od producenta i sklepu Ja najwięcej płacilem za Boscha...na pewno ponad 50zł. Najatańsze wiadomo - Filtronenzo2211 pisze:czy u Was też filtr kabinowy kosztuje 50zł?