Zablokowane drzwi pasażera GOLF IV
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam! Mam problem z zalokowanymi drzwiami pasażera w moim golfie 3D. Zamek w drzwiach nie reaguje na pilota, nie otwiera się także z kluczyka. Miał ktoś podobny przypadek i ma pomysł jak te drzwi otworzyć? Zdjąłem tylny boczek i tapicerke drzwi do połowy ponieważ przy zamkniętych drzwiach nie ściągne więcej nie uszkadzając tapicerki, ale dalej nie mam pomysłu jak je odblokować.
Ostatnio zmieniony ndz lis 25, 2012 12:00 przez dominikk91, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowane drzwi pasażera
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 7&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
Zablokowane drzwi pasażera
Drzwi otwarte! Jakby ktoś miał ten sam problem to trzebabyło przy do połowy zdjętej tapicerce jakimś cudem odkręcić i wyciągnąć szybę, a póżniej przy pomocy dużego śrubokrętu bądź przecinaka przez otwór w drzwiach od góry niestety uszkodzić zamek aż wkońcu odpuści Ciężkie do wykonania ale się da
Ja mialem podobny przypadek. Umie zamek reagowal na kluczyk tzn centralny chodzil ale drzwi kierocy nieszo otworzyc ani z zewnatrz ani wewnatrz. Juz myslalem ze bez rozbierania od srodka tapicerki sie nie obejdzie az sprobowalem zrzucic linke otwierajaca z klampki zewnatrznej. Zrobilem to na ''chama" odciaglem klamke i cienkim srubokretem podwarzylem ta linke (nie bylo latwo bo zabespiecza ja wklad zamka) i popychalem do srodka az w koncu spadla ipo klopocie drzwi otworzylem od srodka. Nastepnie wykrecilem srube zabezpieczajaca wklad zamka, wyjalem go i zalozylem luzniejta linke i wszystko dziala jak w zegarku. Na moje szczescie obylo sie bez wylamania tapicerki i co za tym idzie dodatkowych kosztow!! Mam nadzieje ze komus to w przyszlosci pomoze. Bo ja sie wiele naczytalem i nic nie znalazlem na ten temat. Wszedzie pisano ze bez rozbierania tapicerki sie nie da, moze w moim przypadku to sie udalo ale mam nadzieje ze moze to komus pomoze. Pozdrawiam
Witam
Mam problem otóż wkładka mi się zepsuła i postanowiłem ją naprawić no i naprawiłem i gdy założyłem wkładkę to zaczął zamek szwankowac wymieniłem na nowy i dalej to samo a mianowicie gdy zamknę samochód zamkiem centralnym i otworzę to drzwi się nie da otworzyć są zatrzaśnięte, czy to może być wina błędu w komputerze czy coś innego?
Mam problem otóż wkładka mi się zepsuła i postanowiłem ją naprawić no i naprawiłem i gdy założyłem wkładkę to zaczął zamek szwankowac wymieniłem na nowy i dalej to samo a mianowicie gdy zamknę samochód zamkiem centralnym i otworzę to drzwi się nie da otworzyć są zatrzaśnięte, czy to może być wina błędu w komputerze czy coś innego?