[mk4] Awaria przełącznika świateł
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Auto: VW Golf IV TDI++, Octavia III Kombi.
- Silnik: ATD
[mk4] Awaria przełącznika świateł
Cześć, przejdę do sedna, nie mogę wyjać przełącznika świateł, wciskam pokrętło przekręcam w prawo i niestety nie odblokowuje się, poprzednio to działało. Czy jest jakaś możliwość wyciągnięcia przełącznika bez uszkodzenia kratki nawiewu? Z góry dziękuję za pomoc.
[mk4] Re: Awaria przełącznika świateł
Możesz spróbować zdjąć całą lewą boczną osłonę deski rodzielczej, tam gdzie są bezpieczniki. Nie chodzi mi tylko o klapkę bezpieczników, tylko o tą całą część w której siedzi klapka. Wtedy będziesz miał dostęp do przełącznika świateł z boku i może coś uda się zrobić.Krywan2494 pisze: ↑czw paź 08, 2020 15:48Cześć, przejdę do sedna, nie mogę wyjać przełącznika świateł, wciskam pokrętło przekręcam w prawo i niestety nie odblokowuje się, poprzednio to działało. Czy jest jakaś możliwość wyciągnięcia przełącznika bez uszkodzenia kratki nawiewu? Z góry dziękuję za pomoc.
-
- Ma gadane
Niestety bez wyrwania całej kratki się nie obeszło, od środka brak dostępu..
Moim zdaniem wystarczyło mocniej wcisnąć i próbować lewo, prawo czasami się zawiesi i to pomaga go odwiesić
-
- Ma gadane
Niestety to by nie pomogło, gdyż po rozebraniu przełącznika, okazało się że pękła cześć blokująca sprężynkę i jeden bolec nie działał.