zapłon tak jak dawki paliwa są fabrycznie ustawiony tak by osiągnąć 150km lub minimalnie wiecejdjtom pisze:no a co z tym zapłonem?

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
zapłon tak jak dawki paliwa są fabrycznie ustawiony tak by osiągnąć 150km lub minimalnie wiecejdjtom pisze:no a co z tym zapłonem?
Krzysztofie - to już pytanie do Ciebie chyba będzie najwłaściwsze - czy jest sens wymieniać ori duse na wtryski z G60 przy pozostawieniu seryjnej pompy paliwa (czy można ewentualnie podnieść ciśnienie na listwie??), pod kontem strojenia pod inne wałki, które to strojenie najprawdpodobniej będziesz 'musiał' wykonać w niedalekiej przyszłości i tak TyGTO pisze:zapłon tak jak dawki paliwa są fabrycznie ustawiony tak by osiągnąć 150km lub minimalnie wiecej
nie do mnie ale odpowiem z dwoch przypadkow: podniesienia cisnienia na listwie, a wiekszych wtryskow, lepszym rozwiazaniem sa wieksze wtryski. pompa nie bedzie niepotrzebnie obciazana wyzszym cisnieniem roboczym.kkk13 pisze:Krzysztofie - to już pytanie do Ciebie chyba będzie najwłaściwsze - czy jest sens wymieniać ori duse na wtryski z G60 przy pozostawieniu seryjnej pompy paliwa (czy można ewentualnie podnieść ciśnienie na listwie??), pod kontem strojenia pod inne wałki, które to strojenie najprawdpodobniej będziesz 'musiał' wykonać w niedalekiej przyszłości i tak TyGTO pisze:zapłon tak jak dawki paliwa są fabrycznie ustawiony tak by osiągnąć 150km lub minimalnie wiecej..
niestety wkres moge miec tylko z hamowni produkcji vtech (wiem ze jest na niej juz problem z wlasciwy obciazeniem silnika postaram sie dzis zmierzyc na 3 4 i 5 biegu zobaczycie w czym jest problem) w krakowie nie ma nic innego a puki co nie chce mi sie jechac do gliwic, korzystam z pomiarow urzadzenia ECUMASTER ...sprawdzone w kilku samochodach ..zadziwiajaca dokladosc i pomiar w warunkach drogowych, kolo zamachowe jak i cale sprzeglo mam z g60 wiec 228mm ....tak wlasnie to kolo zamachwe wazace seryjnie bodajrze 9.7kg odciazylem do 4.2kkk13 pisze:Zamach chyba też masz od KR-ki, homolgacja A-grupowa dopuszcza odchudzenie orginalnego koła pod sprzęgło 228mm do 9,2 kg, chyba nie odchudziłeś tak mocno seryjnego ?voj2s pisze:ja mam abfa po bardzo malych modach i tak:
kolo zamachowe 4.2kg
kolektor ssacy KR
wydech 70mm
DF1
moc 178KM ....moment 216Nm
sadze ze da sie dopracowujac tylko program przekroczyc 180KM a po zrobieniu glowicy >200KM i na jedno i na drugie pytanie odpowiedzi wkrotce![]()
pozdrawiam
Poza tym jak udało Ci się podłączyć kolektor ssący od KRki, przymierzałem taki w ubiegłym roku do mojego ABFa i nie mogłem wymysleć jak umieścić wtryski w kolektorze od KRa..? Poza tym niezły moment, nieźle to musi zapinać w MkI..
to jest wlasnie hamowanie na vtechowskich hamowniach, za mala masa rolek zeby stworzyc jakiekolwiek pozory obciazenia, rownie dobrze moglbys podniesc auto na kobylkach i przyspieszac na piatym bieguvoj2s pisze:dodam ze pomiar na hamowni trwal moze 6 sek na 5 biegu ...na drodze dluzej 3 dokrecam do konca
wierzyć w ten na piątce (o ile jest powtarzalny), może się ślizgał na niższych biegach??. A limiter rzeczywiście aż się prosi.voj2s pisze:eh i w co tu wierzyc wkres wyglada tak ze jakbym do 7000 rpm hamowal to byloby 185KM..wiec moze sprawdze na programie z limiterem wyzej....
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 32 gości