Nadszedł czas na wymiane w moim goofim klocków i tarcz. Zdecydowałem sie na ATE Powerdisc i Zielone EBC. Problem polega na tym ze nie wiem za bardzo do jakiego auta mam zamawiac tez zestaw. Mam Golfa GTI 20 Jahre Jubi z silnikiem 1,9TDI. W sklepach jak podaje silnik to od razu proponują mi tarcze na 4 śruby czyli cos zupełnie innego niz potrzebuje. Kiedy mówie ze to GTI to od razu mądrzy sprzedawcy mówia ze to nie może byc diesel.
Poradźcie mi jak mam zamówic ten zestaw i czy w ogóle ATE Powerdisc + Green Stuff to dobry komplet? Pzdr
[Mk3] Zakup klocków i tarcz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Matacz1219
- Nowicjusz
[Mk3] Zakup klocków i tarcz
Ostatnio zmieniony ndz lip 01, 2007 13:27 przez Matacz1219, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
zmierz srednice tarcz pewnie masz 280mm na 5 srob i takich szukaj
bo skoro to GTI tdi to hamulce sa od GTI
ja proponuje brembo max i klocki na przykład jurida klocuszki nie za drogie ale dobre jakosciowo
nie wiem ile do ciebie ale do mnie taki komplet kosztuje 400zł do Ciebie pewnie wiecej
ja proponuje brembo max i klocki na przykład jurida klocuszki nie za drogie ale dobre jakosciowo
nie wiem ile do ciebie ale do mnie taki komplet kosztuje 400zł do Ciebie pewnie wiecej
był mk3 GT
http://www.s-cam.pl/
http://www.s-cam.pl/
Re: [Mk3] Zakup klocków i tarcz
Witam, ja także mam 20J w dieselu i musze zmienić tarcze, bo seryjne gną mi sie na potęge po każdej trasie , prawdopodobnie także zdecyduję się na nacinanego ATE czyli powerdisc, mam nadzieje że się nie pognie po pierwszej próbie.. Co do zamówienia, nie słuchaj pacjentów w sklepach, mów że chcesz przednie tarcze do GTI 96/97, a najlepiej VR6 po 95 roku, lub VR6 syncro, czyli tarcze o średnicy 288mm i grubości 25mm..Matacz1219 pisze:Nadszedł czas na wymiane w moim goofim klocków i tarcz. Zdecydowałem sie na ATE Powerdisc i Zielone EBC. Problem polega na tym ze nie wiem za bardzo do jakiego auta mam zamawiac tez zestaw. Mam Golfa GTI 20 Jahre Jubi z silnikiem 1,9TDI. W sklepach jak podaje silnik to od razu proponują mi tarcze na 4 śruby czyli cos zupełnie innego niz potrzebuje. Kiedy mówie ze to GTI to od razu mądrzy sprzedawcy mówia ze to nie może byc diesel.
Poradźcie mi jak mam zamówic ten zestaw i czy w ogóle ATE Powerdisc + Green Stuff to dobry komplet? Pzdr
[ Dodano: Pon Lip 02, 2007 1:37 pm ]
Brembo max nie polecam, miałem kiedyś w Golfie4 i także sie gięły.. Brembo Oro to jest dobra pozycja, ale nie do każdego auta dostępna i kosztuje niemało.. Wydaje się że Powerdisc to rozsądny kompromis.. Jesli idzie o klocki to z EBC conajmniej redstuffy bym zamawiał jeśli już, greeny są kiepskie.. Z Ferrodo DS performance to minimum, Premier to tani zamiennik serii..jozekrjrj pisze:zmierz srednice tarcz pewnie masz 280mm na 5 srob i takich szukaj
Ostatnio zmieniony pn lip 02, 2007 13:32 przez kkk13, łącznie zmieniany 1 raz.