2.0 8v jest jednostką rozwojową ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
2.0 8v jest jednostką rozwojową ??
Witam
Od razu wspomnę ze szukałem na forum informacji o tej jednostce i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie .
Zacznę od tego ze udało mi sie wyłowić ładnego MK3 ( GTI Edition ) auto jest na razie po ogólnych wymianach i jeździ bardzo dobrze. Szczególnie dobry jest silnik nie bierze oleju równo chodzi i jest suchy, sensualnie stwierdzam ze trzyma serie ... ogólnie trafiony egzemplarz .
Przez to ze stan samochodu jest jak dla mnie świetny odpada wymiana auta na egz. z mocniejszym silnikiem .
Moje pytanie jest takie Czy ładować sie w jakieś mody obecnego silnika: Soft czy kompresor -jeżeli to możliwe Jakie wymiany pociąga za sobą montaż tych sprzętów w 8 zaworowym silniku , czy może dać sobie spokój z tym i szukać materiału na swap ??
Czy ktoś z forumowiczów kombinował coś z tym silnikiem ??
Z góry dziękuje za odpowiedz
Od razu wspomnę ze szukałem na forum informacji o tej jednostce i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie .
Zacznę od tego ze udało mi sie wyłowić ładnego MK3 ( GTI Edition ) auto jest na razie po ogólnych wymianach i jeździ bardzo dobrze. Szczególnie dobry jest silnik nie bierze oleju równo chodzi i jest suchy, sensualnie stwierdzam ze trzyma serie ... ogólnie trafiony egzemplarz .
Przez to ze stan samochodu jest jak dla mnie świetny odpada wymiana auta na egz. z mocniejszym silnikiem .
Moje pytanie jest takie Czy ładować sie w jakieś mody obecnego silnika: Soft czy kompresor -jeżeli to możliwe Jakie wymiany pociąga za sobą montaż tych sprzętów w 8 zaworowym silniku , czy może dać sobie spokój z tym i szukać materiału na swap ??
Re: 2.0 8v jest jednostką rozwojową ??
wieksze grzebanie pod katem N/A nie ma sensu , duze kosztyMiłek pisze:Witam
jedyne słuszne osiagi da ci turbina a ten silnik w miare duzo wytrzma, a to tez tanie nie bedzie
najtanszy swap na ABFa ale taki trudno dorwac i zeby jeszcze dychał seria
i kolo sie zamyka.
- burdel
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ogolnie smutne podsumowanie Ralfii_VR, zarzucil. Ja tez posiadam motor 2.0 8v, ogolnie myslalem zeby wstawic mu sportowy walek, do tego soft zrobic porzadny uklad wydechowy i to chyba na tyle co przychodzi mi do glowy nie majac w zanadzu gotowki rzedu 6 tys zl. mozna oczywiscie szukac ABF'a ale to chyba tylko wyjazd do niemiec na łowy.
<< ILLEGAL STREET >>
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images21.fotosik.pl/28/f649346d0807a928.jpg[/img][/url]
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images21.fotosik.pl/28/f649346d0807a928.jpg[/img][/url]
tak z ciekawości, ile uzyskałes moc/moment?papol pisze:http://vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=1094 poczytajcie
no faktycznie czasy rewelacyjne, pogratulowaćBorys pisze:ja znam tylko jedne czerwone MKIII 2.0 8v ktoe bardzo fajnie smigaRalfii_VR pisze:to skąd wiesz ze dobrze wydałeś pieniądze, poza subiektywnym uczuciem i większym vmax ?papol pisze:jeszcze nie sprawdzalem
oto czasy
10 15 Holzer Mikołaj VOLKSWAGEN GOLF 15.616 15.166 15.602 15.093
wiem ze wykresy to podstawa.Nie mam u siebie zadnej na miejscu takiej firmy ktora mnie moze zmierzyc.Widze po aucie ze jest przepasc miedzy tym co bylo a jest i wystarcza mi to.A dla kogos nie bede gnal na rolki i udowadnial co sie zmienilo.Bedzie okazja to napewno sie pomierze i zobaczymy co daly te mody. :bajer :http://www.wrzuta.pl/film/yrCNZb0Zb9/obraz_008 pod gorke bylo
Ostatnio zmieniony wt lip 24, 2007 09:59 przez papol, łącznie zmieniany 1 raz.
a uważam ze przy większych modyfikacjach rolki to podstawa, u robi sie to dla zawsze dla siebie, ja jeździłem 150km do kraka, teraz już mam w Rzeszowie rolki ale mnie już zabawa w w tuning przestała bawićpapol pisze:wiem ze wykresy to podstawa.Nie mam u siebie zadnej na miejscu takiej firmy ktora mnie moze zmierzyc.Widze po aucie ze jest przepasc miedzy tym co bylo a jest i wystarcza mi to.A dla kogos nie bede gnal na rolki i udowadnial co sie zmienilo.Bedzie okazja to napewno sie pomierze i zobaczymy co daly te mody.
nie ma co robić OT, bo mowa o czyms innym
już miałem okazje spytać, ale spytam jeszcze razLCQ pisze:Ja jestem bardzo zadowolony z 2E ,zrobiłem full dolot i wydech z kolektorem Supersprinta ,wałek światka GT,przerogramowany komputer ,ustawiony zapłon i auto sie świetnie zbiera jak na tą jednostke,
Pozdr
można poznać koszt tych modyfikacji ?