Gładka się nazywa BREMBO i kosztuje 175Goofi pisze:Nie MAX i nacinana?, jakos sie nazywa?
nacinana nazywm się BREMBO MAX i kosztuje 213
nawiercana nazywa się BREMBO ORO i kosztuje kupe kasy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
To wiem, ale myslalem, ze 280x22 4x100 nie ma BREMBO MAXcowboy pisze:nacinana nazywm się BREMBO MAX i kosztuje 213
ZIMMERMANN + klocki ATEcowboy pisze:może ktoś zna odpowiedź na to pytanie ?
Większa średnica zawsze wpłynie korzystniej, ATE powerdisc są niezłe, sam będę takie zakładał do mojego TDI, ale powinieneś pójść w większą średnicę, w końcu masz dość mocne auto.. Ja mam seryjnego AFNa i hamulec seryjny 288 czasem zawodzi, szczególnie w trasie po paru mocnych.. Generalnie nie polecam Brmbo Max - gną się na potęgę, testowałem kiedyś w Mk4 i nie byłem zadowolony, lepiej już chyba gładkie Brembo, a jeśli nacinane to ATE PD..cowboy pisze:może ktoś zna odpowiedź na to pytanie ?cowboy pisze:nie wiem co bedzie lepiej hamować
1. ATE POWER DISC + FERODO DS PERFOMANCE (lub coś porównywalnego) 256/20
2. BREMBO gładkie + FERODO PREMIER 280/22
ja się skłaniam ku pierwszemu rozwiązaniu ?
Zaciski w G60 z przodu to GIRLING 54 i przy kupowaniu zestawu regeneracyjnego wystarczy, że podasz właśnie tą nazwę. Możesz taki zestaw bez problemu kupic i to po taniości (ok.30zł).Goofi pisze:Jesli chodzi o regeneracje tloczka, chcial bym wymienic co dobrze byloby wymienic, czyli gumke i moze cos jeszcze, da sie takie duperele kupic?
U mnie zaciski sa z MK3 GTI 8V i zastanawiam sie czy podchodza takie same klocki, jak do G60blaade pisze:Zaciski w G60 z przodu to GIRLING 54 i przy kupowaniu zestawu regeneracyjnego wystarczy, że podasz właśnie tą nazwę. Możesz taki zestaw bez problemu kupic i to po taniości (ok.30zł).Goofi pisze:Jesli chodzi o regeneracje tloczka, chcial bym wymienic co dobrze byloby wymienic, czyli gumke i moze cos jeszcze, da sie takie duperele kupic?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 74 gości