płaskie tłoki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
płaskie tłoki
dzis zaswitał mi kolejny pomysł który moze miec jakis sens... mianowicie zobacyzłem dzis rozebrane 16V i ... ma płaskie tłoki:) w 8V widziałem ze sa wklęsłe - odprezajace:)
wiec tak by to miało sie do rzeczy gdybym włąsnie płaskie tłoki załozył do 8V silnika? byłby mocniejszy czy jak to by wtedy wyglądało? wogóle co o tym sadzicie? tłoki takie płąskie leza i sa do wziecia po cenie złomu:D
dzieki z góry za wypowiedzi:)
wiec tak by to miało sie do rzeczy gdybym włąsnie płaskie tłoki załozył do 8V silnika? byłby mocniejszy czy jak to by wtedy wyglądało? wogóle co o tym sadzicie? tłoki takie płąskie leza i sa do wziecia po cenie złomu:D
dzieki z góry za wypowiedzi:)
"...ludzie zapominają o czymś takim jak pasja to ona nie pozwala mi powiedziec basta..."
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wlasnie... silniki 8v i 16 v przynajmniej te mocniejsze maja ten sam stopien sprezania...... wiec jak zalozsz plasie tloki do 8v to tylko zostanie rope w zbiornik lac.........toffic pisze:Taaa... i stopien sprężania na poziomie 12-13 => pomyśl co na to motor :green_fuck:
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
tak zacznie mu sie juz przy okolo 11.. normalnie jak sie robi auto to zwieksza sie kolo 0.5 stopnia...... wiem do czego zmierzasz i stopien sprezania to nie cisnienie... obudz sie:)Kwiatoshi pisze:evolution, takie seryjne 1.8 8V ktorego stopieńs preżania ma powiedzmy kolo 10, to przy zwiekszeniu do 12 to juz mu sie zacznie spalanie stukowe??
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ta granica zalezy od paliwa...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT