Przelotowy uklad wydechowy w mk3 2E
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- olafart
- Corrado VR6 VSR
- Kontakt:
GTI KR,
u mnie w 2E miałem takie układ- wszystko dedykowane do 2E:
1) kolektor SS-
2) tłumik przedni Remusa (zamaist katalizatora)- ten co mam na aukcji: http://www.allegro.pl/item632097812_tlu ... n_bcm.html
czyli cos takiego:
3) rura środkowa nr885113- mam taka jeszcze do sprzedania nówkę sztukę, http://www.allegro.pl/item632098441_now ... dkowa.html
4) tłumik koncowy 2x76 Remusa (sprzedałem) taki sam:
i było tak- słyszeli mnie wszyscy z daleka konkretnie, auto odczuwalnie inaczej jeździło- szczególnie od 3,5tys. dostawało kopa. Niestety moc jest ciężko oszacować, bo nie hamowałem auta po każdej modyfikacji, a wraz z wydechem włożyłem też Schricka 276...
Generalnie jeśli nie przeszkadza Ci głośność wydechu, to fajna modyfikacja, ale na diametralny zastrzyk mocy nie licz! jak dojdzie Ci 5KM na samym wydechu to będzie super, ale przyrostem momentu byłem naprawdę zaskoczony (u mnie po wszystkim ponad 20Nm)
u mnie w 2E miałem takie układ- wszystko dedykowane do 2E:
1) kolektor SS-
2) tłumik przedni Remusa (zamaist katalizatora)- ten co mam na aukcji: http://www.allegro.pl/item632097812_tlu ... n_bcm.html
czyli cos takiego:
3) rura środkowa nr885113- mam taka jeszcze do sprzedania nówkę sztukę, http://www.allegro.pl/item632098441_now ... dkowa.html
4) tłumik koncowy 2x76 Remusa (sprzedałem) taki sam:
i było tak- słyszeli mnie wszyscy z daleka konkretnie, auto odczuwalnie inaczej jeździło- szczególnie od 3,5tys. dostawało kopa. Niestety moc jest ciężko oszacować, bo nie hamowałem auta po każdej modyfikacji, a wraz z wydechem włożyłem też Schricka 276...
Generalnie jeśli nie przeszkadza Ci głośność wydechu, to fajna modyfikacja, ale na diametralny zastrzyk mocy nie licz! jak dojdzie Ci 5KM na samym wydechu to będzie super, ale przyrostem momentu byłem naprawdę zaskoczony (u mnie po wszystkim ponad 20Nm)
Ostatnio zmieniony pt maja 15, 2009 14:32 przez olafart, łącznie zmieniany 4 razy.
olafart,
dzieki kolego za rady.
Kolektor mam taki sam. Leze i czeka na zalozenie. Zaloze go przy okazji, jak bede wymienial pierscienie itp. Sam jestem ciekaw jak bedzie z nim chodzic. Do tego wyrzucę jeszcze katalizator. Mam nadzieje tylko ze nie bedzie glosniej. Juz w sumie przyzwyczailem sie do dzwieku i coraz bardziej mi sie podaba. Pomimo, ze duzo jezdze.
[ Dodano: 16 Maj 2009 16:28 ]
ps dzwiek z zewnatrz w czasie jazdy jest taki
... annel_page
dzieki kolego za rady.
Kolektor mam taki sam. Leze i czeka na zalozenie. Zaloze go przy okazji, jak bede wymienial pierscienie itp. Sam jestem ciekaw jak bedzie z nim chodzic. Do tego wyrzucę jeszcze katalizator. Mam nadzieje tylko ze nie bedzie glosniej. Juz w sumie przyzwyczailem sie do dzwieku i coraz bardziej mi sie podaba. Pomimo, ze duzo jezdze.
[ Dodano: 16 Maj 2009 16:28 ]
ps dzwiek z zewnatrz w czasie jazdy jest taki
... annel_page
BB (borówka, bandit ...)
powiem ci szczerze, ze jest dosc glosny. Najleprze jest to ze gdy schodzi z obrotów tak od 3,5tys jak hamuje silnikiem to strzela z wydechu. Strach pomyslec co bedzie po wyciagnieci katalizatora i zalozeniu 421
Ostatnio zmieniony ndz maja 17, 2009 15:39 przez GTI KR, łącznie zmieniany 1 raz.
BB (borówka, bandit ...)
ponieważ nie miałem w tym okresie za dużo kasy kupiłem polski tłumik firmy polmostrów kosztował ok. 200zł nr katalogowy 30.95duber pisze:AD6 napisał/a:
wiec wrócił nówka środkowy
mozesz dac namiar
Dzwoniłem po tłumikarzach w Częstochowie i praktycznie każdy miał na stanie taki tłumik tej firmy tylko w różnych pieniądzach kupiłem tam gdzie mieli najtaniej
Co do końcowego golf przyjechał z takim tłumikiem już z Włoch nr katalogowy 886208 jak jeszcze intercars miał w swojej ofercie supersprinta to ten tłumik stał u nich za ok 1500zł (droga zabawka)duber pisze:AD6 napisał/a:
końcowy dedykowany supersprinta
i na ten
bylbym wdzieczny
a tak wygląda
Ostatnio zmieniony ndz maja 17, 2009 23:00 przez AD6, łącznie zmieniany 1 raz.
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno