Elektryka przy swapie Nz->Pf
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Elektryka przy swapie Nz->Pf
Witam zmieniam silniczek jak w temacie i mam taki problem bo przy wiązce od strony kompa sa 3 wtyczki (91 rok -nowa instalacja) 2 które ida do kompa - podlaczylem juz je do kompa od pf i jest jeszcze taka jedna wtyczka która w wiazce od PF ma 5 pinów a w wiazce która jest w aucie 4 (ta która idzie do przekaźników) I teraz pytanie od czego jest ten 5 kabelek. Bo 4 pozostale poza tym ze sa w wiazce pf grubsze maja te same kolory czerwony z bialym czarny z zółtym ... . Dam rade to jakos połaczyc czy kupic wiazke od wnetrza. Jesli tak to czy od czegos innego podejdzie oprócz pf?
Ostatnio zmieniony pt cze 26, 2009 15:32 przez Piotrmwwo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
nie wiemy ktorego przewodu Ci brakuje. NZ to bliźniaczy silnik do PFa pod kątem sterowania. Bez schematu jednak sie nie obejdziesz. To nie klocki lego (no chyba ze przekladasz wszystko z jednego auta do drugiego)
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Dziekuje kolego :)
[ Dodano: 26 Cze 2009 15:22 ]
Niestety dalej mam ten sam problem ale teraz powinno byc łatwiej bo ponizej jest zdjecie. I teraz tak: to jest kostka od wiazki silnika z PF... Jak widac ma ona 5 pinów. Wpina sie ja do kostki która idzie do skrzynki z bezpiecznikami... Tylko ze ja mam tą część instalacji od NZ a tam sa 4 piny... CZERWONO BIALY CZERWONO ZOLTY I CZARNO ZOLTY sie zgadzaja a zostaja czerwony i czerwono zielony... a w kostce od NZ Czarny... I pod co mam podpiac to co zostalo. Mam nadzieje ze mi ktos pomoze bo pozatym mam juz wszystko podlaczone i dawno moglbym jeździc Pozdrawiam
[ Dodano: 26 Cze 2009 15:22 ]
Niestety dalej mam ten sam problem ale teraz powinno byc łatwiej bo ponizej jest zdjecie. I teraz tak: to jest kostka od wiazki silnika z PF... Jak widac ma ona 5 pinów. Wpina sie ja do kostki która idzie do skrzynki z bezpiecznikami... Tylko ze ja mam tą część instalacji od NZ a tam sa 4 piny... CZERWONO BIALY CZERWONO ZOLTY I CZARNO ZOLTY sie zgadzaja a zostaja czerwony i czerwono zielony... a w kostce od NZ Czarny... I pod co mam podpiac to co zostalo. Mam nadzieje ze mi ktos pomoze bo pozatym mam juz wszystko podlaczone i dawno moglbym jeździc Pozdrawiam
CZERWONO ZIELONY podlacz do rozrusznika pot ten kabel cieki ktory jest na wsowke CZERWONY sprawdz po istalaci dokad dochodzi i mi odpowiec
CZARNY od kostki od NZ to bedzie plus po stacyjce na cewke
CZERWONY prawdopodobnie do wtryskiwaczy upewni sie
CZARNY od kostki od NZ to bedzie plus po stacyjce na cewke
CZERWONY prawdopodobnie do wtryskiwaczy upewni sie
Ostatnio zmieniony pt cze 26, 2009 16:33 przez jeryk10, łącznie zmieniany 1 raz.
proste podlacz go pod kabel ktory idzie do popy paliwa kolor CZERWONO ZOLTY w skrzyce bezpiecznikow z tylu musisz go dorobic bo nawet moglbys go podlaczyc pod CZERWONO BIALY W TEJ KOSTCE bo to jest kabel do sody Ale dorob ten kabelPiotrmwwo pisze:czerwony idzie do wtryskow tak jak mowisz tylko skad ja mam go sobie wziaźc bo on jest w tej czesci od pf a od nz nie ma
Ostatnio zmieniony pt cze 26, 2009 17:00 przez jeryk10, łącznie zmieniany 1 raz.