[MK3] proszę o porady na start...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
[MK3] proszę o porady na start...
Witam,
Mam Golf III z 1.8 w benzynie, 90 KM (1997r). Pod maską wszystko seryjne. Chciałem zapytać co mogę zrobić żeby wydobyć z niego więcej mocy Nie znam się za dobrze na modyfikacjach i chciałbym dowiedzieć się co można zrobić na początek.
Pozdrawiam !
Mam Golf III z 1.8 w benzynie, 90 KM (1997r). Pod maską wszystko seryjne. Chciałem zapytać co mogę zrobić żeby wydobyć z niego więcej mocy Nie znam się za dobrze na modyfikacjach i chciałbym dowiedzieć się co można zrobić na początek.
Pozdrawiam !
- morfeusz86r
- Forum Master
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
z seryjnym silnikiem nic nie zrobisz, może wyciągniesz 5-10KM, ale to nie opłacalna impreza, do abfa musisz mieć cały osprzęt m. in.: wiązkę, kompa, alternator i masę innych pierdół. Możesz abfa spiąć ze swoją skrzynią i wtedy zostawiasz swoje sprzęgło i rozrusznik itp. Jeżdżę na co dzień abfem i powiem ci, że dla mnie to jest najlepsze pogodzenie osiągów z spalaniem. Nie chwaląc się mam taki drugi komplecik na handel
http://allegro.pl/item699209587.html
http://allegro.pl/item699209587.html
No proszę, wiec jednak można i da sie posłuchać innych bez awantury w stylu " nie znacie sie i guwno wiecie, ja wiem lepij i tak z tego 1,3 zrobi vr6 i jusz bo tak chce i bede miał 500 koni i nikt mnie nie dogoni."
catchme, po tym jakie podejście prezentują co poniektórzy "tjuneży" na tym i innych forach twoja rozsądna postawa jest godna pochwały.
catchme, po tym jakie podejście prezentują co poniektórzy "tjuneży" na tym i innych forach twoja rozsądna postawa jest godna pochwały.
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Miło słyszeć Chciałem zapytać o radę chłopaków, którzy znają się na rzeczy.
Otrzymałem odpowiedź, za którą dziękuję. Bardzo lubię mój samochód, ale brakuje w nim trochę mocy. Odłożę trochę kasy, sprzedam swojego golfa i kupię wersję z ABF, bo zapowiada się naprawdę fajnie
Dzięki chłopaki
Pozdrawiam.
Otrzymałem odpowiedź, za którą dziękuję. Bardzo lubię mój samochód, ale brakuje w nim trochę mocy. Odłożę trochę kasy, sprzedam swojego golfa i kupię wersję z ABF, bo zapowiada się naprawdę fajnie
Dzięki chłopaki
Pozdrawiam.
Re: [MK3] proszę o porady na start...
jedyna rada - tankuj lepsze paliwo -> 98 (chyba wiadomo)catchme pisze:Witam,
Chciałem zapytać co mogę zrobić żeby wydobyć z niego więcej mocy
a poza tym przecież taki golfik jak jest zdrowy to nawet przyzwoicie się spisuje
cały czas 98 nie bardzo do ABS-a za duża temperatura spalania wtedy powstaje czy coś w tym stylu i można silnik uszkodzic.
Nie jestem pewny mogę się mylic.
Nie jestem pewny mogę się mylic.
Mój MK2 ABF
viewtopic.php?f=87&t=499866
viewtopic.php?f=87&t=499866
opanuj dobrze technikę jazdy, hamowania itd, jak przesiądziesz się na ABF przyda się na pewnocatchme pisze:Bardzo lubię mój samochód, ale brakuje w nim trochę mocy. Odłożę trochę kasy, sprzedam swojego golfa i kupię wersję z ABF, bo zapowiada się naprawdę fajnie
Podpis uległ awarii spróbuj później :)