magnetyzery!!!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Moge tutaj Chodzi o to ze w starych typach licznikow wskazujacych pobor pradu(tych bodajze z lat 60tych ) "nabijanie" KW odbywa sie za pomoca igly magnetycznej(czy czegos takiego).Pic polega na tym zeby tak zaklocic jej dzialnie aby chodzilo po "naszej" mysli a najlepiej nadaje sie do tego magnes neodymowy(z tego podobno buduje sie magnetyzery), przytkniety w odpwoiednim miejscu i w odpowiedniej odleglosci spwooduje spowolnienie dzialania lub nawet to ze nabijanie bedzie dzialalo "wstecz".Ot cala filozofia
Proponuje zajrzec do WRC styczen 2oo5 gdzie jest przeprowadzany test magnetyzerow Maksor ("nowej generacji") na Golfie IV 16oo 11o,4KM (wyniki z hamowni MAHA).
Po zalozeniu magnetyzera Dynamic Fuel wzrost mocy o +2,4KM (to jest 2,17%) i co najlepsze to moment obrotowy +4,2Nm (+2,77%)
Po zalozeniu Dynamic fuel Reference moc +4,3KM ,moment +2,8Nm...
Liczby mowia same za siebie..pytanie tylko czy 55o PLN to nie za duzo jak za "tylko" tyle konikow?!
pozdrf
Po zalozeniu magnetyzera Dynamic Fuel wzrost mocy o +2,4KM (to jest 2,17%) i co najlepsze to moment obrotowy +4,2Nm (+2,77%)
Liczby mowia same za siebie..pytanie tylko czy 55o PLN to nie za duzo jak za "tylko" tyle konikow?!
pozdrf
.::deKrzychu::.
Sky's the limit!
Sky's the limit!
przestań wierzyć w bajki. niezależne testy mówią co innego nie ma żadnych przyrostów mocy i mniejszego spalania. I testy w różnych mediach są sponsorowane przez zainteresowane firmy i w ten sposób robi się test który jest cacy, choć tak naprawdę to bzduradeKrzychu pisze:Proponuje zajrzec do WRC styczen 2oo5 gdzie jest przeprowadzany test magnetyzerow Maksor ("nowej generacji") na Golfie IV 16oo 11o,4KM (wyniki z hamowni MAHA).
pozdrf
Moze i masz racje...ja jednak jestem latwowiarkiem a miesiecznik WRC jest bardzo bliski "mojemu sercu".
Dla niedowierzajacych w 'moc' magnetyzerow polecam udac sie do Zabrazńskiego Maksora i wypożycznie sobie magnetyzera (tak,tak,pozyczaja!) i samemu wykonanie "niezaleznego" testu na hamowni...
Jak dla mnie to EOT....
pozdrf
Dla niedowierzajacych w 'moc' magnetyzerow polecam udac sie do Zabrazńskiego Maksora i wypożycznie sobie magnetyzera (tak,tak,pozyczaja!) i samemu wykonanie "niezaleznego" testu na hamowni...
Jak dla mnie to EOT....
pozdrf
Sky's the limit!
Sky's the limit!
zastanów się logicznie jak magnetyzer może podnieść moc?? lepiej już zainwestować w coś innego.deKrzychu pisze:Moze i masz racje...ja jednak jestem latwowiarkiem a miesiecznik WRC jest bardzo bliski "mojemu sercu".
Jak dla mnie to EOT....
pozdrf
Sorry...moj blad...Moze podniesc moment obrotowy...o mocy mozna tylko wnioskowac bo jest to wartosc ktorej nijako nie da sie zmierzyc....ku_bi pisze: zastanów się logicznie jak magnetyzer może podnieść moc?? lepiej już zainwestować w coś innego.
A technicznie to sprawa wyglada tak ze wieksza czesc energi zawartej w paliwie,poprzez magnetyzer, zostaje zamieniona na uzyteczna prace.
Nalegam aby sobie samemu wypozyczyc takowy i przejechac sie na hamownie...Nieukrywam ze zgadzam sie z Twoja opinia ze lepiej zainwestowac w cos innego-szczegolnie jak ma sie cos alternatywnego za 55o pln,ale jak ktos juz nie ma w co inwestowac to ja bym jednak sprobowal
Aaa...wracajac zeby nie bylo tak OFF Topic'owo to mozna je stosowac w silnikach diesla i wyposazonych w uklady zasilane gazem (jak ktos zamontuje,pojedzie na hamownie niech napisze jakie mu to dalo zmiany bo to mnie juz bardzo zaciekawilo... :>)
pozdrf
Sky's the limit!
Sky's the limit!