Golf 1,6 GT co z nim można zrobić?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Golf 1,6 GT co z nim można zrobić?
Witam. Mam golfa III 1,6 GT stu konny. Mam zapytanie do szanownych forumowiczów. Czy z takim motorkiem da się coś zrobić i od czego zacząć. Nie chciałbym zbyt mocno (drogo) ingerować w autko. Nie wiem jak długo jeszcze będę go trzymał.

Co zrobic hmm, napewno zmienic podloze na stabilniejsze czyli sportowe sprezyny ktore to tez obniżą (efekt wizualny) i utwardzą auto , tutaj mamy liderów H&R, Eibach, Vogland, Spaxx,Supersport.... do tego jakies twarde amortyzatory . Jak chcesz mozesz bardziej progresywnie i zamontowac gwintowane zawieszenie (takie co mozna reg wysokosc/obnizenie auta bezposrednio na amortyzatorze).
Wydech, najpopularniej samą koncowke tlumika o lekkim basowym brzmieniu, polecam oczywiscie dedykowany tlumik do 1.6 , gdyz jak zamontujesz takie te uniwersalne nie wiadomo jak bedzie ryczalo ze moze ogluchniesz

Moze jakis filtr powietrza sportowy zawsze auto lepiej oddycha , stożek z dobrym nawiewem z zewnatrz , ja akurat mam K&N wklad do standartowej puszki

Reszta to caly design wizualny reflektory, migacze, grill itp.
Z silnikem to nie wiem co zrobic bo i tak jak na 1.6 jest zbyt nadwyrezony (101KM)