KRÓTKA SKRZYNIA
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
KRÓTKA SKRZYNIA
Witam
Zgadzam się z kolegą sas_gti co do skrzyni. W mojej Ibi prawdopodobnie padła skrzynia więc zacząłem rozglądać się za inną i trafiłem na ACD i ku mojemu zdziwieniu przełożenia ma takie same jak 2y z wyjątkiem 5 biegu, dodatkowo różnica między tymi skrzyniami jest rok auta w jakim wychodziła (2y 86-91 a ACD 85-89) jest jeszcze skrzynia o oznaczeniu AUG.
Ps. Orientuje się ktoś czy skrzynia ACD podpasuje do mojej Ibi zamiast CHE??
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi
Zgadzam się z kolegą sas_gti co do skrzyni. W mojej Ibi prawdopodobnie padła skrzynia więc zacząłem rozglądać się za inną i trafiłem na ACD i ku mojemu zdziwieniu przełożenia ma takie same jak 2y z wyjątkiem 5 biegu, dodatkowo różnica między tymi skrzyniami jest rok auta w jakim wychodziła (2y 86-91 a ACD 85-89) jest jeszcze skrzynia o oznaczeniu AUG.
Ps. Orientuje się ktoś czy skrzynia ACD podpasuje do mojej Ibi zamiast CHE??
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi
[b]SZUKASZ CZĘŚCI DO IBIZY :?: :arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=4190705#4190705]KLIKNIJ[/url][/b]
Re:
Mam taką samą skrzynię AUG w MK1 Cabrio 1.8 GTI z 1988 roku. Strasznie krótka... 3000 obr/min 90 km/h, 4000 obr/min 120 km/h, 5000 obr/min 150 km/h, 5500 obr/min 165 km/h. Mogę powiedzieć że dane odnośnie przełożeń a napewno przełożenia głównego dostępne na stronach nie dokońca są prawdziwe dla tej skrzyni. Jeździ się fajnie, ale chcąc utrzymać prędkość autostradową, jest to trochę uciążliwe ze względu na wysokie obroty. No i spalanie też wzrasta.pastor914 pisze:wiem od poprzedniego wlasciciela, ze ta skrzynia w nim nie siedziala od mlodosci...ale mozliwe ze naopowiadał mi bajek... na miasto jest ok,ale w trase nie ma jazdy....100km/h przy 3200 rpm/min, mam skrzynie AUG. co mozecie o niej powiedziec??
- stonebridge69
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
KRÓTKA SKRZYNIA
Odgrzeje kotleta.Zakupilem silnik PF spiety byl ze skrzynia AUG(ktora tez mam).Natomiast w moim Mk1 mam PFke spieta ze skrzynia FM.I teraz dwa pytania.
1.Ktora jest krotsza?
2.Czy walek sprzeglowy w skrzyni FM bedzie pasowal do sprzegla od AUG?
Pytam bo nie wiem czy mam wyciagac ze swojego Mk1 rowniez skrzynie i pakowac zestaw,ktory zakupiiem-czyli PF+AUG?Czy wrzucic poprostu sam silnik i zostawic FM?
1.Ktora jest krotsza?
Pytam bo nie wiem czy mam wyciagac ze swojego Mk1 rowniez skrzynie i pakowac zestaw,ktory zakupiiem-czyli PF+AUG?Czy wrzucic poprostu sam silnik i zostawic FM?
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: KRÓTKA SKRZYNIA
stonebridge69 pisze:Odgrzeje kotleta.Zakupilem silnik PF spiety byl ze skrzynia AUG(ktora tez mam).Natomiast w moim Mk1 mam PFke spieta ze skrzynia FM.I teraz dwa pytania.
1.Ktora jest krotsza?
FM jest krótsza
tu masz kalkulator wraz z przełozeniami skrzyń mozesz se po policzyc http://scirocco.org/gears/" onclick="window.open(this.href);return false;
- stonebridge69
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
KRÓTKA SKRZYNIA
Borys, oki dzieki za szybka odpowiedz
W sumie na drugie pytanie to sam sie przekonam organoleptycznie bo wczoraj zauwazylem,ze sobie olej lal z uszczelniacza na wale to zmienie poki mam motor w piwnicy jeszcze.Jeszcze raz wielkie dzieki.Zostaje FM.
W sumie na drugie pytanie to sam sie przekonam organoleptycznie bo wczoraj zauwazylem,ze sobie olej lal z uszczelniacza na wale to zmienie poki mam motor w piwnicy jeszcze.Jeszcze raz wielkie dzieki.Zostaje FM.