Co sądzicie o tym zawieszeniu [mk3]

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
Obzik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Co sądzicie o tym zawieszeniu [mk3]

Post autor: Obzik » śr sie 23, 2006 18:44

Awatar użytkownika
kkk13
Ma gadane
Ma gadane

Re: Co sądzicie o tym zawieszeniu [mk3]

Post autor: kkk13 » śr sie 23, 2006 21:33

Obzik pisze:Witam
co o ty myślicie ??

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=122849454

pozdr
Mysle że jak nie ma tam regulacji twardości,a z tego co widze to nie ma, a amor nie jest oparty na Koni lub Bilsteinie to szkoda sobie zawracać glowę.. Nie polecam. Poszukaj lepiej markowego używanego..

Awatar użytkownika
marek2907
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: marek2907 » czw sie 24, 2006 23:31

daj sobie z tym siana nic konkretnego nie piszą tylko FAJNE SUPER itp.

[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]

Awatar użytkownika
aw69
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: aw69 » pt sie 25, 2006 01:36

a ja myśle ze jak kupisz to napewno będziesz zadowolony. Wole nowe zawias niz używany szit. Nówka jest nówka. Gwarantuje ze nie poczujesz zadnej roznicy jesli wlozysz ten gwint niz bys wlozyl jakiegos bilsteina albo Koni. Jedyne co mozesz poczuc to drenacja twojej kieszeni jak wywalisz na markowy 2 tys. zł wiecej

Mistrzostwo Polski w klasie Diesel 1/4 mili WST 2008 rok.......

Awatar użytkownika
micab
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: micab » pt sie 25, 2006 02:16

taka jaka cena, taka jest też jakość tego zawiasu ;) ja nie polecam, proponuje poszukać coś markowego, używanego....

aw69, nie masz racji, różnica pomiędzy zawiasem dobrej firmy a tanim "no name" jest kolosalna, chodzi tutaj zarówno o jakość jazdy jak i trwałość....

vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,

Awatar użytkownika
aw69
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: aw69 » pt sie 25, 2006 02:23

napewno ta jakość jazdy nie jest warta dodatkowych 2 tys zł. (bo chyba kazdy wie ile trzeba zaplacic za markowy zawias) tego napewno mi nie wmówisz. Golf 3 to tylko Golf 3 i choćbyś na h...ju stawał to właściwości jezdych porsche to tam nigdy nie zrobisz. I dlatego uważam ze zawias w linku jest dobrym i optymalnym rozwiązaniem. Mało tego..... na ten zawias udzielana jest 2 letnia gwarncja a to coś musi jednak znaczyć o jego jakości.

Awatar użytkownika
kkk13
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: kkk13 » pt sie 25, 2006 02:36

aw69 pisze:napewno ta jakość jazdy nie jest warta dodatkowych 2 tys zł. (bo chyba kazdy wie ile trzeba zaplacic za markowy zawias) tego napewno mi nie wmówisz. Golf to tylko golf i choćbyś na h...ju stawał to właściwości jezdych porsche to tam nigdy nie zrobisz.
Drogi kolego "aw69", czy użytkowałeś kiedykolwiek konkretnego auta, zmieniajac przy nim i testując zawieszenia np. taki noname i dla porównania coś markowego i pojezdziłes tym na przykład z pół roku w Polsce?? Czy prowadziłeś kiedyś przeciętne kompaktowe auto (np. Golfa) na dobrym Koni lub Bilsteinie?? Chyba nie zdajesz sobie sprawy co rzeczesz, szkoda by było gdybyś wypowiadał te słowa, nie mając jakiegokolwiek praktycznego odniesienia, bo mylisz się bardzo.. Na dobrze zestrojonym zawieszeniu (odpowiednio wyregulowany dobry zawias, odpowiednio 'spięte' zawieszenie rozpurakmi i poliuretanem na przykład) i dobrych gumach ,przeciętnym kompaktem można bez problemu 'pożreć' na zakrętach nawet Porsche ( Prosie z seryjnym zawiasem oczywiście)..

Awatar użytkownika
micab
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: micab » pt sie 25, 2006 11:02

aw69, nie zamierzam Ci nic wmawiać, jeździłem, na zawiasach sportowych różnych firm i mam porównanie, zawias słabej, taniej firmy nawet nie umywa się do renomowanego produktu....

vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,

Awatar użytkownika
aw69
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: aw69 » wt paź 10, 2006 02:22

odgrzewam kotleta.
Na dobrze zestrojonym zawieszeniu (odpowiednio wyregulowany dobry zawias, odpowiednio 'spięte' zawieszenie rozpurakmi i poliuretanem na przykład) i dobrych gumach ,przeciętnym kompaktem można bez problemu 'pożreć' na zakrętach nawet Porsche ( Prosie z seryjnym zawiasem oczywiście)..
Powiedz mi czy ty jeździles kiedys na takim zestrojonym zawieszeniu na rozpurkach i poliuretanach po Polskich drogach ? Bo ja znam jednego kolege co jeździł Mk2 na takim zestawiku w.y.p.i.e.rdolił to szybciej niz zalolzył. Poprsotu jazda takim autem przy wysokich prędkosciach byla az niebezpieczna. Mozliwe ze na rowny jak stół tor to naprawde fajna sprawa taki zawias, ale panowie nie na nasze "kulawe" drogi i nikt k.u.r.wa nikt mi nie wmówi ze dobry zawias cos zdziala na naszych "autostradach" I prosze was nie p.i.e.r.d.olcie mi bajek o takich rzeczach. A jak chcecie to mozemy zrobic test i kupic zawias markowy i jakiegos gt cupline czy supersporta i udowodnie wam ze w podobnym okresie półtora roku dopierdole jeden i drugi.

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Post autor: Borys » wt paź 10, 2006 07:56

aw69 pisze:odgrzewam kotleta.
Na dobrze zestrojonym zawieszeniu (odpowiednio wyregulowany dobry zawias, odpowiednio 'spięte' zawieszenie rozpurakmi i poliuretanem na przykład) i dobrych gumach ,przeciętnym kompaktem można bez problemu 'pożreć' na zakrętach nawet Porsche ( Prosie z seryjnym zawiasem oczywiście)..
Powiedz mi czy ty jeździles kiedys na takim zestrojonym zawieszeniu na rozpurkach i poliuretanach po Polskich drogach ? Bo ja znam jednego kolege co jeździł Mk2 na takim zestawiku w.y.p.i.e.rdolił to szybciej niz zalolzył. Poprsotu jazda takim autem przy wysokich prędkosciach byla az niebezpieczna. Mozliwe ze na rowny jak stół tor to naprawde fajna sprawa taki zawias, ale panowie nie na nasze "kulawe" drogi i nikt k.u.r.wa nikt mi nie wmówi ze dobry zawias cos zdziala na naszych "autostradach" I prosze was nie p.i.e.r.d.olcie mi bajek o takich rzeczach. A jak chcecie to mozemy zrobic test i kupic zawias markowy i jakiegos gt cupline czy supersporta i udowodnie wam ze w podobnym okresie półtora roku dopierdole jeden i drugi.
jako ze posiadam u siebei wa aucie poliuretany z przodu z tyłu co prawda tylko -35 veitec na amorachc KYB gold tyył i jamexach prżód, dodatkowo po załozeniu przeniego zawiwszenia z corrado vr6 jazda powyzej 140 po naszych kochanych dziuyrawych drogach jest strasznei uciazliwa, autem na twardym zawiasie rzuca po całej drodze,
w zakretach jest ok
tazke juz mam dosc po woli twardego zawiasu

www.vrservice.pl

Awatar użytkownika
grzechu2410nn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: grzechu2410nn » czw paź 12, 2006 22:43

Witam pewnie nie mam takiego doświatczenie jak przedmówcy bo golf 3 to moj pierwszy samochód ale jesli chodzi o zawieszenie to nie oszczedzałem bo wole markowe niz no name ale jesli juz ktoś wybiera twarda zawieche to musi sie liczyc z kosztami i o tym ze polskie drogi sa w takim a nie innym stanie i czasem ciezko jezdzi sie na takim zawieszeniu pozdro

z kucharskimi pozdrowieniami Grzegorz Dziedzic

Awatar użytkownika
Mcfto
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Mcfto » śr lis 08, 2006 22:11

wybaczcie ze podepne sie pod temat ale...

http://allegro.pl/item140250611_zawiesz ... ezyny.html

co to wogole za zawias i czy warto licytowac?? czy ten "defekt" ktory jest tam opisany to cos powaznego?
powoli zaczynam rozgladac sie za czyms do mojego MK3 z 93r. i przyznam sie szcerze ze poprostu niewiem co jest "okazja" a co nie :blush: a niechce wydac kasy na byle badziewie....

Darcyn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Darcyn » pt lis 10, 2006 19:23

Mcfto, licytuj

Awatar użytkownika
Mcfto
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Mcfto » pt lis 10, 2006 22:42

Darcyn pisze:Mcfto, licytuj
dzieki za rade.. prosilbym jednak o poparcie tego jakimis argumentami.
jakiej to jest firmy wogole? napis na amorku"evostvw02v" tez niestety nic mi niemowi :/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”