mk2 Rozporki kielichow

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
Krzyś 16v
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

mk2 Rozporki kielichow

Post autor: Krzyś 16v » ndz paź 01, 2006 18:38

Witam jako iz jestem daleko i nie mam neta a trzeba cos do przodu pchac... to mam pytanie czy jest ktos w stanie mi powiedziec czy istnieje jakas spinka na kielichy do mk2 na 20vT czy pasi jakas... czy ktos wie do kogo sie usmiechnac?? dodam ze musi byc kwasowka albo polerowane allu badz w ostatecznocsci chrom POZDRAWIAM!!!!

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » ndz paź 01, 2006 23:16

Zapytaj u nich, bo są w stanie przerobić każdą, żeby tylko pasowała: http://www.darstuning.com.pl/search.php

Znachor
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Znachor » śr lis 22, 2006 13:15

A propos rozpórek. Gdzie się montuje górną rozpórkę przedniego zawieszenia to wiedzą wszyscy (na kiblach amorków).

Problem mam z przednią dolną rozpórką. Dałem ogłoszenie na forum, że szukam m.in. przedniego stabilizatora MK2 oraz przedniej dolnej rozpórki do MK2. Jeden gość odpisał mi, że jest to jedno i to samo.

Gdzie się to montuje i czy są to dwa różne elementy? Jeśli tak to mogą (mają) być założone RÓWNOCZEŚNIE (oraz czy jest sens takiej operacji)?

Może ktoś z kompetentnych osób osób się wypowiedzieć w tej materii ?

pozdrawiam

P.S. Górną rozpórkę przedniego zawieszenia oczywiście również kupię. Niestety mam (wielki jak patera na ciasto) talerzowy filtr powietrza - pytanie czy rozpórka wejdzie.
Ostatnio zmieniony czw lis 23, 2006 22:50 przez Znachor, łącznie zmieniany 2 razy.

Kupię:
I. fotel(e) Recaro z elektryką
II. uchylne szyby do MK2.
III. pełna lista gratów (ponad 40 pozycji) do MK2 i MK3, które chętnie kupię [UPDATE x]:

Awatar użytkownika
Apsik
Powered by G60
Powered by G60
Kontakt:

Post autor: Apsik » śr lis 22, 2006 14:49

Krzyś 16v pisze:czy ktos wie do kogo sie usmiechnac?? dodam ze musi byc kwasowka
Czy ty nie możesz bliżej mieszkać, tylko w Szczecinie?? Z kwasówki da się zrobić. ale potrzebowałbym wymiary!!

It doesn't mater what U have - YOU can always tune it!

Morganelo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Morganelo » czw lis 23, 2006 22:30

Jaki koszt byłby zakupu i montażu takiej rozpurki??? Interesuje mnie również czy należy jednocześnie montować rozpurkę górną i dolną czy mozna tylko górna samą zamontować??? Wiem że ta rozpurka usztywnia zawieszenie ale co po za tym czyni???

Pora zmieniać swój swiat, więc zaczne od Golfika...

Cosar 33GT

Post autor: Cosar 33GT » ndz lis 26, 2006 08:55

Rozporkw kielichów można zrobić sobie samemu... i pomalować :D

Dolna rozpora (chyba sie to nazywa rozpórka wachaczy ale pewien niejestem) tez swoje zadanie spełnia... otóż dolna częśc ramy niewchodzi nam pod silnik ..ale ta dolna rozpórka to naprawde jużdla wariatów drogowych :lol:

rozpóka nieusztywnia zawieszenia tylko rame pojazdu... co za tym idzie na ostrych łukach sie nam niegnie blacha...

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » ndz lis 26, 2006 13:00

Cosar 33GT pisze:Rozporkw kielichów można zrobić sobie samemu... i pomalować :D

Dolna rozpora (chyba sie to nazywa rozpórka wachaczy ale pewien niejestem) tez swoje zadanie spełnia... otóż dolna częśc ramy niewchodzi nam pod silnik ..ale ta dolna rozpórka to naprawde jużdla wariatów drogowych :lol:

rozpóka nieusztywnia zawieszenia tylko rame pojazdu... co za tym idzie na ostrych łukach sie nam niegnie blacha...
Zgrzewy nie pękają, sztywniej i precyzyjniej się auto prowadzi. Do tego odpowiedni zawias i mamy super taczke.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”