[Mk3] Soft turbo do VR6??!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Komplecik jest super i montuje się go jak klocki lego ale jest jeden ból: potem trzeba wszystko wysterowac, mapy paliwa i sprawy związane z elektroniką i tu jest największy problem.
No i przyczepiłbym się do tego IC (zły i w złym miejscu). Tak z ciekawości jaka cena za ten zestaw.
No i przyczepiłbym się do tego IC (zły i w złym miejscu). Tak z ciekawości jaka cena za ten zestaw.
6.7s 190HP VR6 2.9 by Szeli
znalazlem stronke tej firmy:rafalvr6 pisze:no niestety ceny nie podali, sciagnelem ten kit turbo do VR6 w PDFie przez eMula
http://www.sks-muelheim.de/tuning.htm
cena 20tys zl na nasze, dajcie mi pistolet to sam sie zastrzele
- ml2210
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Oferty firm z zachodu można sobie z pewnością darować. A czy może ktoś słyszał może o firmach zza naszej wschodniej granicy. Np: Litwa, Ukraina czy Rosja,
bo z pewnością są tam takie.
A biorąc pod uwagę ogólny poziom cen to:
Jeśli u nas jest taniej niż np. w Nieczech, to może na wschodzie będzie taniej niż u nas???
Ps. "SHADE" i co się dowiedziałeś???
bo z pewnością są tam takie.
A biorąc pod uwagę ogólny poziom cen to:
Jeśli u nas jest taniej niż np. w Nieczech, to może na wschodzie będzie taniej niż u nas???
Ps. "SHADE" i co się dowiedziałeś???
www.mlautobroker.pl
-----Profesjonalny Broker Samochodowy-----
-----Profesjonalny Broker Samochodowy-----
No i sie dowiedzialem to co chcialem i musze przyznac, ze nie bylo to dla mnie pocieszajace.
powiedziano mi TAK:
"jezeli chcesz podniesc moc nawet o te 100ps, bez wymiany tlokow i korbowodow to licz sie z tym, ze silnik Ci szybko padnie"
Tak sobie siedzialem i rozmawialem ... i powiedziano mi, ze jezeli chce Turbo do swojego auta to powinienem miec 20tys zl i wtedy mozna spokojnie moc podniesc do nawet 350ps. Tylko wtedy wymienia sie kupe czesci i ma sie ta gwarancje, ze silnik nie bedzie dostawal tak duzo po dup..ie. Oczywiscie mozna zalozyc Turbo bez wymiany tych elementow, ale bedzie teraz zalezalo jaka kto ma noge, a wiadomo taka moc kusi i czujac te 280ps pod maska napewno nie bedziemy sie hamowac i zapomnimy o duzo szybszym zuzyciu silnika.
Widzialem zdjecia po takich wlasnie nie udanych tuningach i musze przyznac, ze przemawiaja do mnie. Jednak temat Turbo to nie taka tania rzecz i faktycznie jak sie juz bawic to profesjonalnie na porzadnych podzespolach, bo mamy naprawde fajne silniczki i szkoda ich tak katowac.
Narazie przynajmniej dla mnie temat Turbo odchodzi na odstawke i mam innego pomysla na podniesienie mocy, ale narazie nie chce nic mowic, musze jeszcze pogadac z pewnymi osobami dowiedziec sie troche rzeczy i wtedy podziele sie z Wami informacjami pozostane tajemniczy
powiedziano mi TAK:
"jezeli chcesz podniesc moc nawet o te 100ps, bez wymiany tlokow i korbowodow to licz sie z tym, ze silnik Ci szybko padnie"
Tak sobie siedzialem i rozmawialem ... i powiedziano mi, ze jezeli chce Turbo do swojego auta to powinienem miec 20tys zl i wtedy mozna spokojnie moc podniesc do nawet 350ps. Tylko wtedy wymienia sie kupe czesci i ma sie ta gwarancje, ze silnik nie bedzie dostawal tak duzo po dup..ie. Oczywiscie mozna zalozyc Turbo bez wymiany tych elementow, ale bedzie teraz zalezalo jaka kto ma noge, a wiadomo taka moc kusi i czujac te 280ps pod maska napewno nie bedziemy sie hamowac i zapomnimy o duzo szybszym zuzyciu silnika.
Widzialem zdjecia po takich wlasnie nie udanych tuningach i musze przyznac, ze przemawiaja do mnie. Jednak temat Turbo to nie taka tania rzecz i faktycznie jak sie juz bawic to profesjonalnie na porzadnych podzespolach, bo mamy naprawde fajne silniczki i szkoda ich tak katowac.
Narazie przynajmniej dla mnie temat Turbo odchodzi na odstawke i mam innego pomysla na podniesienie mocy, ale narazie nie chce nic mowic, musze jeszcze pogadac z pewnymi osobami dowiedziec sie troche rzeczy i wtedy podziele sie z Wami informacjami pozostane tajemniczy
[b] - Alarmy i sterowniki do kluczyków scyzoryków - [/b]
cyarnz ma racje odprezyc go (2 uszcelki i dystans) i na tak co zeby mial 8.8:1 i spokojnie moze smigac na 0.6 Bara.Bebechy wytrzymaja w VR spokojnie do 300KM albi i wiecej.załozenie turbiny(fizyczne)to pikus ale z wysterowaniem tego jest problem(garazowe metody odpadaja)trza miec sprzet.Powodzenia
Trzeba ciac metal i krzesac iskry!!!!!!!!!!
dlatego ja mysle tylko o sofcie, 260KM mi wystarczy, bo zdaje sobie srawę ze zwylke doladowanie to koszty, koszty, koszty.........., jestem na etapie odciązania auto, wymianie foteli na lekkie kubły, tylna kanapa out! itp. rzeczy.shade pisze:No i sie dowiedzialem to co chcialem i musze przyznac, ze nie bylo to dla mnie pocieszajace.
powiedziano mi TAK:
Widzialem zdjecia po takich wlasnie nie udanych tuningach i musze przyznac, ze przemawiaja do mnie. Jednak temat Turbo to nie taka tania rzecz i faktycznie jak sie juz bawic to profesjonalnie na porzadnych podzespolach, bo mamy naprawde fajne silniczki i szkoda ich tak katowac.....
Wiec napewno tak zle nie bedzie, wyznaje metode małych kroczków, golfika nie zamierzam sprzedawac, jest w idealnym stanie i nic nie kupie w tych pieniadzach.