Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Wlasnie tez mysle ze nie bedzie cudowgolfrox pisze:co do spalania to proponuje patrzec pod wzgledem x/10 km niz x/100 kmmniej boli
Dzieki wielkie, teraz mniej wiecej wiem o co chodzi...TAZ pisze:Przelicz sobie pole powierzchni twojej obecnej przepustnicy i przelicz pole przepustnicy z motocykla X4. Do silnika dasz dużo więcej powietrza, a w nim bardzo dużo tlenu, a żeby to się spalało jak należy i nie było za ubogie to musisz podlać paliwa. Jak silnik nie dostanie więcej paliwa do większej ilości tlenu to skąd ma się wziąć moc ????
Dzieki TazTAZ pisze:Pomyśl chwilkę racjonalnie. Aby auto paliło mniej co trzeba mu zrobić ?? Zmniejszyć wagę i opory powietrza i toczenia. Motocykl to max 300kg wagi, a auto ponad 800kg wagi. Opory toczenia motocykla są maleńkie w porównaniu do auta.
Co to za pierburg ????golfrox pisze:ja tam nie mam zadych złudzeń, ze bedzie palil mniej .. jestem przygotowany na okolo 14-16 po miescie ;D ale i tak uwazam ze warto sie z tym pobawic chociazby dla satysfakcji ze nasz 'biedny' 1.6 moze jezdzic jak vr6choc jesli chodzi o odgłosy to jak swadze dysze 220 do Pierburga to slysze v-ere
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 23 gości