1. chce około 110KM wiec do osiągniecia tego wyniku będzie lepsze t2 czy t3? ale chce by ciągnoł od jak najniższych obr.
2 .Czy np gdy silnik bedzie miał te 110KM to odczucia będa takie same jak w sikniku 1.9tdi 110KM? czy może auto będzie inaczej przyśpieszało?
3.boost pin zrobiony przez zeszkifowanie podkładki, ale czy jescze coś z tym można zrobić?
4.co daje zrobienie gov moda? czy spalanie wzrośnie ? zastanawiam sie nad zrobieniem tego, no chyba że obejdzie sie bez tego by uzyskać 110KM?
5.co do przelotu to jaka jest najlepsza średnica? czy może zostac ostatki tłumik z 1.8 na podwójnej końcówce?
6. gdy była założona t2 to max ile cyciągła to 1,0bar co zrobic by było wiecej? dodam że jest ic z SB mniej wiecie w niejscu filtra powietrza tak ze nie jest daleko.dodam ze nie chciał bym wielkiego laga, czyba że możliwe jest ze t3 bedzie się wkręcać jak t2 od 1.8tys?
7 jak lepiej chodzi siknik, na wczesnym zapłonie czy późnym? i czy włączenie ssana poprawi osiągi? bo wydaje mi sie ze wtedy jest mocniejszy.
8.mam aktualnie skrzynie 4S i jęst wolna, czy na 4T będzie mocniejszy lub szybszy?
9.czy standardowa pompa jest w stanie uzyskać tę moc? (zdjęcie pompy)
10.czy jest taka zożliwość zeby ten silnik po modach palił mniej wieciej 6l/100km przy naturalnej jeżdzie? a dopiero przy ścignieciu wiecej?
11.jaki to jest rodzaj silnika bo nigdzie nie mogę się dowiedzieć. oryginalnie turbo kkk14, pompa taka jak na zdjęciu, i na bloku pisze 1.6 D. ma chłodniczke oleju i nie było ic. może ktoś wie jaki jest jego symbol? i ile ma oryginalnie koni?
prosze odpowiadać punktani by było czytelnie.