źle to ująłem, fakt, mój błąd już tłumacze
nie miałem tego na mysli bo oczywiscie blow of jest po to zeby turbina nie zwalniała gwałtownie....zdaje sobnie z tego sprawe i rozumiem to zjawisko...
Ale kolega napisal ze cytuje "taki zawór jest poto ze jak sie silnik z obrotów spuści to zeby turbina dalej była rozpedzona " ja bym powiedział raczej żeby dalej mogła byc rozpedzona czyli zeby nie hamowała gwałtownie...
Innymi słowami - miałem na mysli to że taki zawór nie powoduję że turbina sie dalej kręci, bo to powoduje siła bezwładnosci a w wyczynowych układach podtrzymanie turbo : ten zawór jej to jedynie umożliwa, bo to co kolega napisał mozna dwojako rozumieć....
zawór do doładowania???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
mozna zamontowac do diesla blow off nalezaloby go tylko wysterowac elektronika( np elektrozaworem przelaczajacym, sterowanym przy odpusczaniu gazu. do wykonania we wlasnym zakresie znajac sie na elektronice. co do przeustnic w klekocie sa w nowych tdi do gaszenia, bez niej przy gaszeniu silnik chce sie wyrwac z poduch
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
- ml2210
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Miałem filmik z bowem w dieslu. Jeśli dobrze pamiętam to była Ibiza 1.9TDI.evolution pisze:mozna zamontowac do diesla blow off nalezaloby go tylko wysterowac elektronika( np elektrozaworem przelaczajacym, sterowanym przy odpusczaniu gazu. do wykonania we wlasnym zakresie znajac sie na elektronice. co do przeustnic w klekocie sa w nowych tdi do gaszenia, bez niej przy gaszeniu silnik chce sie wyrwac z poduch
Moźliwe że miał jakieś elektroniczne sterowanie, ale praktycznie nie było go słychać,
przynajmniej w porównaniu do bowa w benzyniaku.
A jeśli chodzi o przepustnice w nowych tdi, to miło dowiedzieć sie czegoś nowego.
www.mlautobroker.pl
-----Profesjonalny Broker Samochodowy-----
-----Profesjonalny Broker Samochodowy-----