[mk3] Wiecej mocy w AAM 1.8
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
heh no nie wiem czy tylko 5 KM bo jezeli ABS ma 90KM a rozni sie od AAM wałkiem, komputerem i stopniem sprezania AAM to 9,5 a ABS 10 zmieniajac 2 pierwsze raczej przyrost bedzie rzedu 10-12KM
a jak sprawa wyglada zeby przełozyc głowice z jekiegos MK2 na pełnym wtrysku? mysle ze wtedy przysrost mocny bedzie rzedu przynajmniej 20KM a to juz jest cos tylko czy jest mozliwe?
a jak sprawa wyglada zeby przełozyc głowice z jekiegos MK2 na pełnym wtrysku? mysle ze wtedy przysrost mocny bedzie rzedu przynajmniej 20KM a to juz jest cos tylko czy jest mozliwe?
z PL jeszcze się chyba da. ale z KR/PL do AAM? zapomnij... przecież KR i PL to już 16 zaworów, a to się oprócz zmiany zasilania silnika wiąże ze zmianą całego rozrządu i dziesiątek innych pierdół... koszt też jest niemały. dlatego jedyną racjonalną opcją podniesienia mocy w AAM jest... swap. na inny silnik.Zoltecek pisze:a czy mozesz mi objasnic czemu nie mozna załozyc kompletnej głowicy z KR/PL/PF?
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
czy przy zmianie na np kompa z abs i wałek rozrządu z rp (z mk2) musze regulować jakoś zapłon jeżeli tak to jak?
Czy da lepsze efekty zamontowanie innego wałka? np od 2e bądz innego mocniejszego, chodzi mi o to czy któryś z nich jest bardziej wydajny w rozumieniu przyrozst właściwości jezdnych motoru i spalania, bo z tym od rpsłyszałem ze rzędu 05litra wiecej pali wahy ale jak z innymi?
Kupiłem wałek z rp z kołem zębatym, czy musze to koło zdjąć czy moge poprostu wyjac stary wałek i nowy wadzić na to miejsce? dużo roboty? rozumiem ze uszczelke pokrywy zaworów jak zwykle nową trza dać to standard:)
Pozdrawiam.
Czy da lepsze efekty zamontowanie innego wałka? np od 2e bądz innego mocniejszego, chodzi mi o to czy któryś z nich jest bardziej wydajny w rozumieniu przyrozst właściwości jezdnych motoru i spalania, bo z tym od rpsłyszałem ze rzędu 05litra wiecej pali wahy ale jak z innymi?
Kupiłem wałek z rp z kołem zębatym, czy musze to koło zdjąć czy moge poprostu wyjac stary wałek i nowy wadzić na to miejsce? dużo roboty? rozumiem ze uszczelke pokrywy zaworów jak zwykle nową trza dać to standard:)
Pozdrawiam.
Mk3 GTI 16V ABF
dobry post a teraz ja mam pytanie mam
ADD silnik mexico wersja wielopunktowy wtrysk i chyba 90 kM ( niewiem )
co tu moge zrobic aby to troche szło lepiej w lipcu jak go kupiłem poszedł prawie 200 ale na bezynie teraz ma gaz i max to 170 ( oj długo sie napedza ) tak wiec jakies propozycje nie za drogie.
czy soft turbo to alternatywa i ile kasy trzeba szykować
co tu moge zrobic aby to troche szło lepiej w lipcu jak go kupiłem poszedł prawie 200 ale na bezynie teraz ma gaz i max to 170 ( oj długo sie napedza ) tak wiec jakies propozycje nie za drogie.
Oświetlenia, doradzę, załatwię......
może się przydam
może się przydam
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
regulacja gazu, świece, przewody, filtry i bedzie jak było.msokolek pisze:dobry post a teraz ja mam pytanie mam
Mk3 GTI 16V ABF
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
Powiedzcie mi jeszcze, czy to musi być stwrownik silnika ABS od golfa 3? moze to byś np od passata 90konnego też ABS np z 92/93 rok?
Albo od pasata GT?
Bo mam do dostania sterowniki z numerami :
443 907 311 B passat gt 90km 1.8
357 907 311A Passat/santana 1.8 ABS (to według etki)
Pozdrawiam i proszę o pilną odpowiedz bo to bardzo ważne i pilne dl mnie teraz
Albo od pasata GT?
Bo mam do dostania sterowniki z numerami :
443 907 311 B passat gt 90km 1.8
357 907 311A Passat/santana 1.8 ABS (to według etki)
Pozdrawiam i proszę o pilną odpowiedz bo to bardzo ważne i pilne dl mnie teraz
Mk3 GTI 16V ABF
drążac temat AAM - dzis otrzymałem propozycje wymiany wałka rozżądu w cenie samego wałka w celu przetestowanie jaka będzie różnica - czytając kilka postów na forum - odniosłem wrażenie ze wymiana samego wałka tak narpawde nic nie daje - gość które zaproponował mi wymianę wałka twierdzi, że różnica w stopniu sprężania jest nie ważna (tzn nie jest kluczowa) i że kompa nowego też nie trzeba wymieniać i że sam wałek da moc - co do wałka jest to wałek z silnika 1.8 115 konnego o ile czegos nie pokrecilem - pozdrawiam i prosze nie piszcie wcisnij szukaj bo wciskałem
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
kombinacje interpelacje :)
marlbor pisze:drążac temat AAM - dzis otrzymałem propozycje wymiany wałka rozżądu w cenie samego wałka w celu przetestowanie jaka będzie różnica - czytając kilka postów na forum - odniosłem wrażenie ze wymiana samego wałka tak narpawde nic nie daje - gość które zaproponował mi wymianę wałka twierdzi, że różnica w stopniu sprężania jest nie ważna (tzn nie jest kluczowa) i że kompa nowego też nie trzeba wymieniać i że sam wałek da moc - co do wałka jest to wałek z silnika 1.8 115 konnego o ile czegos nie pokrecilem - pozdrawiam i prosze nie piszcie wcisnij szukaj bo wciskałem
MAlbor zapodamy ci wałek od ABK motorka, i zobaczymy efekt. Ja dzisiaj robiłem ABS z 94 rok bez gazu, po ustawieniu wszystkiego i naprawie zbierał sie skubaniec sporo lepiej od Twojego perszinga aż sam się zdziwiłem , aparat zapłonowy jest ten sam w AAM i ABS więc potestujemy jak będzie z wałeczkiem od ABK a jak coś to pożyczę ci mój od NE, a ty sie pan rozejrzyj za kompem do ABS
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: kombinacje interpelacje :)
McGyver pisze:marlbor pisze:drążac temat AAM - dzis otrzymałem propozycje wymiany wałka rozżądu w cenie samego wałka w celu przetestowanie jaka będzie różnica - czytając kilka postów na forum - odniosłem wrażenie ze wymiana samego wałka tak narpawde nic nie daje - gość które zaproponował mi wymianę wałka twierdzi, że różnica w stopniu sprężania jest nie ważna (tzn nie jest kluczowa) i że kompa nowego też nie trzeba wymieniać i że sam wałek da moc - co do wałka jest to wałek z silnika 1.8 115 konnego o ile czegos nie pokrecilem - pozdrawiam i prosze nie piszcie wcisnij szukaj bo wciskałem
MAlbor zapodamy ci wałek od ABK motorka, i zobaczymy efekt. Ja dzisiaj robiłem ABS z 94 rok bez gazu, po ustawieniu wszystkiego i naprawie zbierał sie skubaniec sporo lepiej od Twojego perszinga aż sam się zdziwiłem , aparat zapłonowy jest ten sam w AAM i ABS więc potestujemy jak będzie z wałeczkiem od ABK a jak coś to pożyczę ci mój od NE, a ty sie pan rozejrzyj za kompem do ABS
NE ma sterowanie zapłonem podcisnieniowo, sam pisałes kilka postów temu, a AAM/ABS ma sterowanie z ECU wiec co ty chopie wypisujesz
www.vrservice.pl