Najnowsze fotki twórczosci z Zakopanego by Staszek1 MK2 1.8T
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Apsik
- Powered by G60
- Kontakt:
O kurka blaszka to sie furacz szykuje !!
Moje gratulacje !!
No i widze ze GTO sie bedzie elektronika zajmowal, heh czyli fura na bank bedzie smigac !!!
Jeszcze raz gratki i powodzenia (cos czuje ze bedzie dobrze). Jak bede u GTO na wiosne to moge podjechac zobaczyc ?? :>
Moje gratulacje !!
No i widze ze GTO sie bedzie elektronika zajmowal, heh czyli fura na bank bedzie smigac !!!
Jeszcze raz gratki i powodzenia (cos czuje ze bedzie dobrze). Jak bede u GTO na wiosne to moge podjechac zobaczyc ?? :>
It doesn't mater what U have - YOU can always tune it!
Śliczny projekcik - widzę kolektor dolotowy z silnika APX 225 KM - przy takich wtryskach trzeba postarać się przy pisaniu programu aby ci auta nie zalewało jak jest zimne, mam pytanie - czemu Ekusoft? Mają doświadczenie z taką modyfikacją? Nie żebym narzekał ale ja się już raz przejechałem na innych "szamanach" - a znani byli oj znani na cała Polskę...
Jak zrobisz silnik na 300 KM przy tej wadze to pozamiatane... niskie 13-tki na 400 będziesz kręcił - jakie masz sprzęgło?
Jak zrobisz silnik na 300 KM przy tej wadze to pozamiatane... niskie 13-tki na 400 będziesz kręcił - jakie masz sprzęgło?
soft niby wczesniej robil VTG
ale nie przyznaja sie do niego....a do ekusoft mam najblizej , sprzeglo to spieki
Simon ty masz dol seryjny czy kuty ?
Re: soft niby wczesniej robil VTG
Ok, spieki ale jaka średnica, koło jedno czy dwumasowe, docisk seria czy wzmocniony? - To bardzo ważne rzeczy przy takich założeniach mocy - sam przerabiałem już 3 skrzynie i 2 sprzęgła.staszek1 pisze:ale nie przyznaja sie do niego....a do ekusoft mam najblizej , sprzeglo to spieki
Co do bliskości tunera - nie polecam tego jako kryterium w doborze tunera... nie wiem jak doświadczenia GTO w seryjnym kompie i strojeniu (oby miał doświadczenie i dobrze mu wyszło) na taką moc ale ja znam kogoś kto mało mówi ale robi na prawdę dużo (jako jedyny w polsce podjął sie strojeniu mojego auta i 400 KM nie stanowi obecnie wyzwania - to już jest) tylko kwestia wzmocnienia przeniesienia napędu - u mnie jak pojawiła się moc to zaczęło sypać się wszystko co najsłabsze najpierw w sprzęgle a potem w skrzyni
:)
sprzeglo jest dwumasowe ,oryginalne od audi A3 i tylko tarcza ma spieki zalozone .mk2 jest lekkie tak wiec mam nadzieje ze to na jakis czas styknie .a co to za magik co Ci elektronike zrobil ?