Dół z RP 90km góra z PB 112km?? Po pierwszych modach 120ps:)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
o szczegóły zapytaj np GTO ale z tego co kojarzę digi 2 powyżej jakiejś wartości obrotów przyjmuje stałą wartość lambda (chyba powyżej 4tys). mowa o digi z mk2 gti. Z digi z 2e jest jeszcze jakoś inaczej.
a wsadzając digi 1 plusem będzie brak przepływki (zamiast jest co2 pot.) i na tym stroić łatwiej.
W kazdym razie digi 1 (z doładowanego pg) nadaje się lepiej do projektów turbo, niz digi 2 z n/a.
a wsadzając digi 1 plusem będzie brak przepływki (zamiast jest co2 pot.) i na tym stroić łatwiej.
W kazdym razie digi 1 (z doładowanego pg) nadaje się lepiej do projektów turbo, niz digi 2 z n/a.
Ostatnio zmieniony ndz mar 07, 2010 17:09 przez sas_gti, łącznie zmieniany 2 razy.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no w każdym razie digi 2 nie biorą do projektów turbo na pewno nie dlatego że nie ma eproma jak sugerowałeś, bo ma....
[ Dodano: Nie Mar 07, 2010 16:14 ]
gto napisal
[ Dodano: Nie Mar 07, 2010 16:14 ]
gto napisal
Zapłon - w sterownikach DIGI II tych starszych nie ma mozliwosci zmiany map zaplonu- no nie do konca . pozostaje nam ustawienie aparatu zaplonowego metodą na ucho:/ , w DIGI nowszych , np. z MK3 istanieje dowolna konfiguracja limitera obrotow i map zaplonu i paliwa.
DIGI I ma mozliwosc ustawień prawie wszystkiego i mozna w pelni kontrolować zaplon a odnosnikami są obroty silnika i sygnal(napiecie) z mapsensora.
A tutaj rarytas jakich mało, niestety z błędami - ja nie jestem autorem, moze kiedys poprawie.
ooooo przyda sie lektura do poduszki BIG THX
Ostatnio zmieniony ndz mar 07, 2010 17:26 przez SmokE88, łącznie zmieniany 1 raz.
JADĄC Z PRĘDKOŚCIĄ 280KM/H...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
siema panowie, mam jeszcze pytanko co do PB, co warto zrobic przy okazji generalnego remontu, chodzi mi o jakiś mody, bo mając silnik "na kolanach" warto było by coś zrobic co moze podciagnąć ciut moc, napewno będe robił porting głowicy i zastanawiam sie nad odelżeniem koła zamachowego, co wy na to?? moze macie jakieś doświadczenia co do tego silnika i cos doradzicie co warto zrobic?? z góry wielkie dzieki i czekam na info
[url=http://www.wagenstyle.pl/titek.html][img]http://img688.imageshack.us/img688/2713/47322548kopia.gif[/img][/url]
-
- Forum Master
- Kontakt:
splanuj glowice tak ok 1.2mm bedziesz mial 11:1, zafrezuj zaworki na 2 katy , wypoleruj komore spalania, zamach odelz o ten caly kolniez co jest za kolem wiencowym, daj przepustnice z audi 2.2 T 10V w sumie zamputowany kolektor z audi 2.2 T tez by byl spoko, regulator cisnienia paliwa przerob na 3.5 - 4 bar, przeplywomiesz daj z BMW 3.0 lub 3.5 L, i jak do tego zrobisz porting nalezycie to 130KM ma byc. Ty masz dol z RP? Jak tak to 2.2mm glowice . Aha uszczelka pod glowice z G60(metalowa) byla by mile widziana.
Ostatnio zmieniony pn mar 15, 2010 23:08 przez spawacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
dodam tylko, że jak ściągać tyle głowe to regulowane kółko na rozrząd bo się znaki nie będą zgadzać, ja bym założył ostry wałek, krótką skrzynie i kolektor 4w1spawacz pisze:splanuj glowice tak ok 1.2mm bedziesz mial 11:1, zafrezuj zaworki na 2 katy , wypoleruj komore spalania, zamach odelz o ten caly kolniez co jest za kolem wiencowym, daj przepustnice z audi 2.2 T 10V w sumie zamputowany kolektor z audi 2.2 T tez by byl spoko, regulator cisnienia paliwa przerob na 3.5 - 4 bar, przeplywomiesz daj z BMW 3.0 lub 3.5 L, i jak do tego zrobisz porting nalezycie to 130KM ma byc. Ty masz dol z RP? Jak tak to 2.2mm glowice . Aha uszczelka pod glowice z G60(metalowa) byla by mile widziana.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Aj zapomialem o tym nieszczesnym kole, ja mysle toffic ze nawet na walku z 2E by to ladnie latalo. Jakby walek byl dobry i jeszcze podry jakis caly wydech to mysle ze te 130KM by zlamal nawet na tym cienkim Digi2
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
wow no prosze to jest sie czym pobawić w takim razie mam jeszcze pare pytanerk co do waszych wypowiedzi pierwsze to, jak przerobić regulator cisnienia paliwa?? nastepne to, potrzebował bym jakiś schemacik podłączenia przepustnicy z audi oraz przepływke z BMW kolejne to jaki wałek najlepiej zaadoptować z seryjnych silników bo świątka nie chce a schricki nie są na moją keszeń i ostatnie to czy zebranie głowicy 2,2mm jest wmiare bezpieczne??
ogólnie ucieszyły mnie wasze wypowiedzi dzieki chłopaki
PS. patrzyłem na allegro i z przepływkami z BMW nie ma wiekszych problemów natomiast jest problem z przepustnicami z audi nie ma nic na alledrogo. Co do kolektora z audi to nie był on czasem 5kanałowy?? bo te silniki 2.2 były chyba 5 cylindrowe??
ogólnie ucieszyły mnie wasze wypowiedzi dzieki chłopaki
PS. patrzyłem na allegro i z przepływkami z BMW nie ma wiekszych problemów natomiast jest problem z przepustnicami z audi nie ma nic na alledrogo. Co do kolektora z audi to nie był on czasem 5kanałowy?? bo te silniki 2.2 były chyba 5 cylindrowe??
Ostatnio zmieniony wt mar 16, 2010 00:32 przez TiTeK, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
- Kontakt:
jasna sprawa ze audi ma 5 cyl. odcinasz ostatni zaslawujesz i juz masz 4 , akurat rozlozenie pod twoj motor, 2.2m bezpieczna ale tylko przy RP/AAM , przepustnica p&p, MAF z BWM taka sama wtyczka nawet wiec ewentutalnie kable poprzekladasz.
ok super w takim razie bede polował na przepustniuce z audi bo puki co nigdzie nie widze, co do planowania głowy to ja chyba jednak bede musiła mniej zebrac bo z RP mam tylko blok a tłoki, korby itp mam z pf/pb a z tego co wiem to dzieki tłokom pf/pb ma wyzszy stopien sprężania od RP. Koło zamachowe oglądałem dzisiaj i ważyłem i ma co do grama 5kg i dam do odelżenia a potem sprawdze ile go ubyło, co prawda mam tokarke ale trzeba je jeszcze wywarzyć po obróbce a tego nie mam gdzie juz zrobić, jeszcze tylko musze obczaić jak dokładnie zrobic porting żeby faktycznie pomógł.
[ Dodano: 16 Mar 2010 16:29 ]
Jednak znalazłem pare tych przepustnic tylko ze chyba z silników wolnossących, czym ona ma sie różnić od tej zwykłej z PB?? tylko średnicą przepustnic??
[ Dodano: 16 Mar 2010 19:00 ]
aha jeszcze co do kolektora wydechowego, to chodziło wam chyba o rurowy 4w2w1 a nie 4w1 bo taki jest seryjnie w RP tyle że odlewany a nie rurowy??
[ Dodano: 16 Mar 2010 16:29 ]
Jednak znalazłem pare tych przepustnic tylko ze chyba z silników wolnossących, czym ona ma sie różnić od tej zwykłej z PB?? tylko średnicą przepustnic??
[ Dodano: 16 Mar 2010 19:00 ]
aha jeszcze co do kolektora wydechowego, to chodziło wam chyba o rurowy 4w2w1 a nie 4w1 bo taki jest seryjnie w RP tyle że odlewany a nie rurowy??
[url=http://www.wagenstyle.pl/titek.html][img]http://img688.imageshack.us/img688/2713/47322548kopia.gif[/img][/url]
-
- Forum Master
- Kontakt:
RP na malusienka srednice wylotowa, to ze jest 4w1 to inna sparwa, juz byl wolal taki jak ma PF/PB/2E/ADY to 4-2-1 ale tez by latal, no chyba ze zrobisz 4-1 sam albo ktos ci zrobi liczony. Przepustnica tak ja napisalem , jak bedziesz mial obydwie w rekach to bedziesz wiedzail o co chodzi. Glowe 2.2 mm zbiez , lub 2.7 , ale ... wtedy musisz grzybki zaworowe lekko "scianc", zawsze ciekawi mnie to dlaczego motory maja po 13:1 i lataja na zwyklym paliwie i nic sie nie dzieje , ze walki inne i bardzo ostre to wiadomo bo im wyzysz kąt tym mozna bardziej doprezac, ale to tez ma swoje granice.