Witam. To mój pierwszy post więc wszystkim "cześć"
Mam golfika II z silnikiem 1.3 na wtrysku i chciałbym zmienić układ wydechowy.
Chcę uzyskać ładny bass no i fajnie by było jak by kilka koni przygalopowało
Budżetu na to dużego nie mam bo około 700 zł.
Czy z takim budżetem po prostu wymienić tłumik końcowy na jakiś sportowy typu wm sport, Czy da rade coś konkretniejszego zrobić ? Oczywiście mam te 700 na tłumik i robociznę.
Chciałbym wymienić więcej niż tylko końcowy tylko właśnie prosił bym o Wasze uwagi.
Dzięki i pozdrawiam
aha jeszcze dodam że jak narazie wydech to seria czyli katalizator, środkowy tłumik i końcowy. Kata raczej bym się nie chciał pozbywać no chyba że z tego są duże korzyści,zresztą czekam na porady.
Wydech w Golfie MK 2 1.3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- RobertBRTC
- Nowicjusz
Wydech w Golfie MK 2 1.3
Ostatnio zmieniony pn sie 04, 2008 00:38 przez RobertBRTC, łącznie zmieniany 1 raz.
- RobertBRTC
- Nowicjusz
To_mas pisze:RobertBRTC, jak chcesz to CI z Tatą zrobimy dowolnej średnicy wydech przywozisz auto i materiały i spawamy oczywiście palnikiem a jak to wychodzi mozesz zobaczyć w moim temacie ... obawiam sie jednak ze w benzin moze to być dość głośno przy dużej średnicy :/
dziękuje Ci za ofertę ale prosiłbym o odpowiedź na moje pytania
- CSR_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
RobertBRTC panie wywal pan środkowy i wstaw rurke jak reszta wydechu... koncowy tez jakis tak jak piszesz zeby basowy był. Koni to w 1.3 szukać ze świeczką. Bass taki jak w 1.8 też nie bedzie bo to tylko 1.3... ale cos tam juz bedzie.
PS: jakbym miał 700zł to bym wolał zatankowac dobzre z kilka razy niż grzebać ale jakbys dozbierał do 1500zł mozna juz sie pokusic o swapa na 1.8 8v na gaźniku (na mono zaduzo dłubania).
PS: jakbym miał 700zł to bym wolał zatankowac dobzre z kilka razy niż grzebać ale jakbys dozbierał do 1500zł mozna juz sie pokusic o swapa na 1.8 8v na gaźniku (na mono zaduzo dłubania).
18K4F inside... RWD car :)