Kilka razy już spotkałem się z takim stwierdzeniem.
jakaś firma tungowa w krakowie testuje coś takiego.
Zamontowanie czegoś takiego (u nich) to jakieś 1500zł doładowanie butli 70zł. w/w informacje przeczytałem na jakimś forum i nie jestem pewwien czy to prawdz czy nie ale na necie znalazłem coś takiego
tak to możliwe
adaptuje sie wózki widłowe, autobusy, ciągniki rolnicze
teraz ktoś sie wział i za dizle w osobówkach
nie tylko LPG ale i dużo tańsze CNG sie montuje
Trochim pisze:Kilka razy już spotkałem się z takim stwierdzeniem.
jakaś firma tungowa w krakowie testuje coś takiego.
Zamontowanie czegoś takiego (u nich) to jakieś 1500zł doładowanie butli 70zł. w/w informacje przeczytałem na jakimś forum i nie jestem pewwien czy to prawdz czy nie ale na necie znalazłem coś takiego
to eter w kolektor
sposób na uzyskanie temperatury spalin ok 1800 stopni a czym to grozi to sami wiecie,,,
sprytne - wdepnie gaz do dechy i wtryśnie sobie samostartu z puszki w kolektor. Ciekawe na ile ta pucha mu starcza?
DTaras pisze:to eter w kolektor
sposób na uzyskanie temperatury spalin ok 1800 stopni a czym to grozi to sami wiecie,,,
sprytne - wdepnie gaz do dechy i wtryśnie sobie samostartu z puszki w kolektor. Ciekawe na ile ta pucha mu starcza?
hmmm
no nawet napewno niema
niewiem jaki sens dostarczać tlenu silnikowi który i tak jest przewentylowany??
wtryskiwać razem z podtlenkiem ON (!!??) czy benzynę (chyba raczej to)
skąd wziać tę dodatkową ropę i czy ma ona kapać czy trzeba dorobić common raila z jednym wtryskiem specjalnie?? Czy to zestaw do aut z dizlami z elektronika tylko i wymagany jest chiptuning.
Zestaw wygląda na suchy
u mnie w dizlu jest układ na pompie któy regulujue dawkę w zależności od ciśnienia doładowania dodatkowo. Po co mi wiecej tlenu jak mam silnik na ubogiej mieszance - trzeba by dać paliwa.
Moim zdaniem efekt będzie mizerny
lepiej dodać chyba LPG niż NOS albo razem to do kupy (??)
ile to kasy??
może lepiej kupić benzyniaka??
panowie czy temat umarl? moze by tak go ozywic przy obecnych cenach ropy ?
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG