golfik 1.3 nz '91 - jak podkręcić ten silniczek?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
golfik 1.3 nz '91 - jak podkręcić ten silniczek?
witam wszystkich!
jestem posiadaczem golfika 1.3 nz z 91 roku - no cóż 55km - zaden wypas co nie?
ale chętnie poczytam i podyskutuje a nawet skorzystam z propozycji jak ożywić ten silniczek
Każda porada mile widziana
jestem posiadaczem golfika 1.3 nz z 91 roku - no cóż 55km - zaden wypas co nie?
ale chętnie poczytam i podyskutuje a nawet skorzystam z propozycji jak ożywić ten silniczek
Każda porada mile widziana
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
To nie to ,że ja jestem pesymistą. Wszystko się da i nie ma rzeczy niemożliwych. tylko piszę, że jest to szkodliwe dla silnika. Ja tam wole mieć mocy w standarcie i dłużej sprawne auto. Podkręcisz silniczek, który jest nieprzygotowany na wieksze obciążenia i go w końcu zajedziesz... Pomyśl najpierw czy warto podkręcac, żeby tylko przej jakiś czas cieszyć się mocniejszym autem, czy może dłużej cieszyć się słabszymłyssy pisze:...no cóż, chyba muszę poczekać na większego optymistę
A dziekować, dziękowaćłyssy pisze:a swoja droga-twoja pasadena niczego sobie:-)
[ Dodano: Pon Lut 13, 2006 13:58 ]
łyssy,
łysy taka jeszcze jedna podpowiedź, bo widzę że zdjęcie swojego autka dodajesz zawsze jako załącznik. Wstaw je w podpis, i zawsze bedziesz je miał dodawane automatycznie i nie bedziesz za kazdym razem załącznika wysyłac
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
No widzisz to ci pisałem, że szkoda grzebania. bo koszty duże. Za tą cenę to lepiej kupic drugiego dobrego golfika, zrobić SWAP a i jeszcze reszte czesci opchniesz.
Kata możesz opróżnić. Niby jest micniejszy. Ale to im się pewnie dlatego wydaje mocniejszy, bo jak mieli zapchany to były auta zmulone a jak wyprujesz to wraca do normy. No może delikatnie lepiej się wypróżnia. Tylko pamietaj ,że w katalizatorze masz sondę Lambde.
Kata możesz opróżnić. Niby jest micniejszy. Ale to im się pewnie dlatego wydaje mocniejszy, bo jak mieli zapchany to były auta zmulone a jak wyprujesz to wraca do normy. No może delikatnie lepiej się wypróżnia. Tylko pamietaj ,że w katalizatorze masz sondę Lambde.
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Ja bym raczej sie zastanawial jak to mozliwe ze np silnik 1.3 ma tylko 40kW a 1.6 tylko 55kW. No ale w sumie te auta maja juz swoje lata, ale z drugiej strony 20 czy 30 lat i rozwoj silnikow praktycznie stoi w miejscu. A wlasciwie sie cofie np. pod wzgledem wytrzymalosci. Przeciez dajcie spokoj, ale dzisiaj z 1 litra powinno byc co najmniej 500kW, to bylby jakis postep
zajrzyjcie na stronę http://knobloch-sport.de/. Firma zajmuje się produkcją zestawów do niemieckich samochodów. Robią wałki, kolektory itp. W zakładce "Unser Tuninprogramm" znajduje się katalog. propozycje zmian do nz - ki są wymienione w jako tuning kits VW polo (części do nz, 3f, g 40 itd.) Cena stosounkowo duża. Za pełny zestaw liczą sobie 395 Euro. Deklarują przyrost mocy do 80 km. Badałem ten temat wcześniej na niemieckich forach dyskusyjnych. Twierdzą tam, że dane te nie są przesadzone, mimo to cena jaką proponują plus koszty przesyłki, przelewu, plus robocizna wydają się trochę wysoko w stosunku do efektów. Przeszukaj stronę www.autoextrem.de (mam nadzieję że admin nie uzna tego za wykroczenie:) , jest też kilka innych, które zajmują się tematem tuningu polo.Ale u nich też sugeruje się raczej swap. Po co wydawać ponad 400 Euro za zestaw i robociznę skoro na niemieckim ebay -u za 400 euro kupić można polo gt z silnikiem 75 PS (silnik ten można chyba bez problemu przełożyć w miejsce nz)