POMÓŻIE PROBLEMIK ZE SWAPEM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
POMÓŻIE PROBLEMIK ZE SWAPEM
A wiec trwa Swapik mojego 1.3 NZ na 2.0 ABF i wynikla tak sprawa ze czopy przegubow wchodzacych w piaste w zwrotnicy roznia sie srednica , ta od 2.0 jest grubsza. Z tego co wiem to piasty jakie byly stosowane do ABF byly juz 5x100 a jakos nie chce zmieniac piast i felg zarazem wiec musze zostac przy 4x100. Pomoglaby wymiana samych przegubow zewnetrznych na te z KR, PL badz PG ??? Poradźcie cos
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
mozesz dac te co miales do tej pory ale pytanie czy ten przegub bedzie Ci pasowal na oske tam tez moze byc grubsza, a jezeli nie to cala os musisz dac co miales ale pytanie czy jest takiej samej dlugosci co ta w 2.0. a nawet jak wszysko spasujesz i zostaniesz przy przegubach co masz teraz to moze byc tak ze bedziesz je czesciej wymienial. nigdy nie robilem jeszcze swapa ale mysle ze mozna cos z tym zrobic bez problemu.
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: POMÓŻIE PROBLEMIK ZE SWAPEM
zostac przy 4x100. Pomoglaby wymiana samych przegubow zewnetrznych na te z KR, PL badz PG ??? Poradźcie cos [/quote]
PEWNIE że pomoże a przegub (100mm ) wejdzie bez kłopotu na półoś ale po fotach widze że masz Mk2 a komplet 2.0 ABF z trójki, i półosie z trójki !!! ( bo nie było drobnego frezu w dwójce ) więc półosie też musisz wymienić bo są za długie !!!!!!!!
no patrz.. 2 min sie spóźniłem z wypowiedzią !!!!
PEWNIE że pomoże a przegub (100mm ) wejdzie bez kłopotu na półoś ale po fotach widze że masz Mk2 a komplet 2.0 ABF z trójki, i półosie z trójki !!! ( bo nie było drobnego frezu w dwójce ) więc półosie też musisz wymienić bo są za długie !!!!!!!!
no patrz.. 2 min sie spóźniłem z wypowiedzią !!!!
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
nie wiem jak w passacie ale w MKIII i MKII przynajmniej długa półoś jest taka samasilent_rob pisze:a wlasnie nie znasz jakijs stronki gdzie mozna by bylo znalesc dane o dlugosciach polosiek ??
monrowałem półoś z MKII 1.8 do MKIII VR6 i pasuje bez problemu.
z krótką podejrzewam tą samą sytuację.
www.vrservice.pl
- Rafaello155
- Ma gadane
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Borys pisze:nie wiem jak w passacie ale w MKIII i MKII przynajmniej długa półoś jest taka samasilent_rob pisze:a wlasnie nie znasz jakijs stronki gdzie mozna by bylo znalesc dane o dlugosciach polosiek ??
jesli dluga jest identyk to super bo dzis sprawdzilem napewno a nie "chyba" i widze ze sa dlugoscia identyczne wiec potrzebuje tylko przeguby zewnetrzne od KR PL lub PG :] wzamian przeguby ABF ktos chetny ?
- Rafaello155
- Ma gadane
nie prawda ze jesdt taka sama:))) jest delikatna roznica , nie wiem dokladnie bo nie mierzylem, ale na oko bedzie ze 7mmBorys pisze:nie wiem jak w passacie ale w MKIII i MKII przynajmniej długa półoś jest taka samasilent_rob pisze:a wlasnie nie znasz jakijs stronki gdzie mozna by bylo znalesc dane o dlugosciach polosiek ??
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
ta zamianka na przegubiki aktualna? bo mam akurat komplecik 2 z passata syncro 2E,silent_rob pisze:Borys pisze:nie wiem jak w passacie ale w MKIII i MKII przynajmniej długa półoś jest taka samasilent_rob pisze:a wlasnie nie znasz jakijs stronki gdzie mozna by bylo znalesc dane o dlugosciach polosiek ??
jesli dluga jest identyk to super bo dzis sprawdzilem napewno a nie "chyba" i widze ze sa dlugoscia identyczne wiec potrzebuje tylko przeguby zewnetrzne od KR PL lub PG :] wzamian przeguby ABF ktos chetny ?
z checia sie pomieniam
www.vrservice.pl