Od czego półoś do Golfa Mk1 ze skrzynią 02a
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mały gagatek
Witam mam problem zrobiłem swapa sinika 1.0td do mojej mk1 silnik zamontowałem ze skrzynią na linki czyli 02a. Pojawił sie problem krótka półoś pasuje bez problemu od Golfa 3 Passata B3 itd. Problem jest z długa półosią od Passata B3 jest za długa ma jakoś 69cm od golfa 3 również nie. Od Mk1 oryginalną trzeba było przerobić pod większe przeguby i tu również zonk jest za długa o jakieś 3 cm. Pytanie jest następujące od czego będzie pasować półoś bo nie chce zakładać skracanej i spawanej.
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Od czego półoś do Golfa Mk1 ze skrzynią 02a
ptasior127 pisze:Witam mam problem zrobiłem swapa sinika 1.0td do mojej mk1 silnik zamontowałem ze skrzynią na linki czyli 02a. Pojawił sie problem krótka półoś pasuje bez problemu od Golfa 3 Passata B3 itd. Problem jest z długa półosią od Passata B3 jest za długa ma jakoś 69cm od golfa 3 również nie. Od Mk1 oryginalną trzeba było przerobić pod większe przeguby i tu również zonk jest za długa o jakieś 3 cm. Pytanie jest następujące od czego będzie pasować półoś bo nie chce zakładać skracanej i spawanej.
trzeba dorobic http://www.polosie.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
Dzięki za odpowiedz. Mino wszystko wolał bym zastosował element od normalnego samochodu. Musze jeszcze sprawdzić czy od Lupo/Arosa albo polo nie uda się podpasywać.
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Od czego półoś do Golfa Mk1 ze skrzynią 02a
uda sie albo nie uda, polosie z tej firmy przenosza naprawde duze obciązenia, wiele osob ich uzywa i nie słyszalem o problemach, dodatkowo robią na wymiar co do mm.ptasior127 pisze:Dzięki za odpowiedz. Mino wszystko wolał bym zastosował element od normalnego samochodu. Musze jeszcze sprawdzić czy od Lupo/Arosa albo polo nie uda się podpasywać.
-
- Nowicjusz
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Od lat w moim mk1 g60 , skrzynia n linki mam zalozon oryginalne polosie z mk1gti
Moze tez byc od scirocco albo golf cabrio byle byly to polosie na duze przeguby wewnetrzne , wtedy jest inna dlugosc
Przeguby wewnetrzne mam z corrado, wszystko pasuje bez problemu , bez przerabiania , nic ni stuka itd
Jezdze tak juz kilka lat
Moze tez byc od scirocco albo golf cabrio byle byly to polosie na duze przeguby wewnetrzne , wtedy jest inna dlugosc
Przeguby wewnetrzne mam z corrado, wszystko pasuje bez problemu , bez przerabiania , nic ni stuka itd
Jezdze tak juz kilka lat