1,6 PN gaznik zamienic ale na co ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
1,6 PN gaznik zamienic ale na co ?
jaki silnik moge wstawic zamiast 1,6 PN na gazniku zeby bylo mocniejsze a moze cos pozmieniac w tym PN zeby byl mocniejszy ??? czy po wymianie silnika nie rozsypie mi sie cos od wiekszej mocy ?
i czy wystarczy sam silnik czy jeszcze cos do tego trzeba nie znam sie na tym wiec pomozcie jak ktos wie niech napisze dokladnie co trzeba kupic przy wymianie na jakis 1,8 albo 1,6 ale na wtrysku i czy warto ? dzieki
i czy wystarczy sam silnik czy jeszcze cos do tego trzeba nie znam sie na tym wiec pomozcie jak ktos wie niech napisze dokladnie co trzeba kupic przy wymianie na jakis 1,8 albo 1,6 ale na wtrysku i czy warto ? dzieki
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
1.6 da sie przerobic na monotrysk czyba od silnika 1.8RP
ponoć sie dynamika poprawia i wogule, ale niewiem, ktoś to robił.
ja natomiast mam pytanie, czy lepiej np zrobic sobie wtrysk, jak to chodzi? czy zmienic silnik na 1.8 90kucy, tak 90 by stykło a niechce wymieniać połowy auta czyli hamulców itp. bo chyba by podeszlo wsio do mojej skrzyni i zawieszenia i hamulców bo mam 1.6PN
A jeszcze jedno ptanie, jak mam 1.6pn to robiac wtrysk musze zmienic portki? z tego co wiem top zmiana była poto zeby sąda była w portkkach zamontowana ale niewiem jak z mocowania do wtryskiwaczy od RP? pomocy bo sie zastanawiam, brak mi troche mocy, a jak wsiadą 4 os w sumie i bagaż to matko z córą
ponoć sie dynamika poprawia i wogule, ale niewiem, ktoś to robił.
ja natomiast mam pytanie, czy lepiej np zrobic sobie wtrysk, jak to chodzi? czy zmienic silnik na 1.8 90kucy, tak 90 by stykło a niechce wymieniać połowy auta czyli hamulców itp. bo chyba by podeszlo wsio do mojej skrzyni i zawieszenia i hamulców bo mam 1.6PN
A jeszcze jedno ptanie, jak mam 1.6pn to robiac wtrysk musze zmienic portki? z tego co wiem top zmiana była poto zeby sąda była w portkkach zamontowana ale niewiem jak z mocowania do wtryskiwaczy od RP? pomocy bo sie zastanawiam, brak mi troche mocy, a jak wsiadą 4 os w sumie i bagaż to matko z córą
Mk3 GTI 16V ABF
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
w MKII GTI nie było gaźników, only wtryski mechaniczne elektryczne, ale wtryski,crash pisze:a gdyby wstawic gaznik do 1,6 od 1,8 GTi (nie wiem czy to prawda ze takie sa ale znajomy ma cały silnik na sprzedaz) czy pasował by ?? i czy była by jakas róznica mocy ???:>
jezli GTI ma gaźnik to jakas przerobka, dobrze jesli beda to jakies podwojne gażniki poziome, ale jesli zwykłe 2EE czy cos w tym stylu to lipa
www.vrservice.pl
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
pamietam jeszcze jak mialem fiacika 125 (ehh to bylo auto i ten charakterek ) to gaznik byl lepszy od wtrysku ale trzeba bylo sporo czasu poswiecic autku wypolerowac gardziele, dobrac dysze do stylu jazdy, swiece i przewody odpowiedznie i moim 1,5 gaznik bilem 1,6 na wtrysku polonezy (majac w moim kancie butle 58l gazu na dupie)
teraz mam 1,8 na jednej szprycy i denerwuje mnie to opuznienie jednopunktu
teraz mam 1,8 na jednej szprycy i denerwuje mnie to opuznienie jednopunktu