Witam
Posiadam Skodę Fabię 1.4 44 kW rocznik 2003(ta co wygląda jak Golf). Z tego co przeczytałem na forum dokładanie turbiny właściwie nie ma sensu dlatego mam pytanie co byście polecali do wymiany następujących elementów:
- silnik, chciałbym na początek dojść do około 250 KM. Nie ma to być potwór, tylko samochód, którym można fajnie pojeździć na co dzień.
-skrzynia biegów pasująca i pozwalająca wykorzystać sensownie tę moc.
-hamulce, żebym nie bał się przyśpieszyć
Ewentualnie dodatkowe rzeczy, które pozwolą polepszyć osiągi.
Warunki:
Nie interesuje mnie tuning optyczny.
Tak jak pisałem wyżej, samochód musi być do częstego jeżdżenia a nie okazjonalnych jazd.
Z racji braku czasu i umiejętności nie przewiduję wykonywania czegoś samemu. Kogo byście polecili z okolic Poznania, Gniezna?
Proszę o nie pisanie haseł typu: "kup inny samochód", "daj sobie spokój" itp.
Wreszcie najważniejsze: na przeróbkę na początek mogę przeznaczyć 12 000 zł. Proszę o uwzględnianie tego przy poradach.
Jeśli potrzebne będą jeszcze jakieś informacje chętnie je podam.
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.
Swap Skody Fabii do ok. 250 KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Re: Swap Skody Fabii do ok. 250 KM
Pakuj 1.8t kolega ma do sprzedania 210KM APX po wirusie spokojnie 250KM prosty silnik tani w utrzymaniu lubi LPG.
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Lider123, znajdz uzytkownika MSS Performance, ma zeby starte na swapach do fabii.. w szczegolnosci 1.8T.. tak jak maj0nez pisze, w tym ukladzie tylko na 1.8T bym sie skupial
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Eee taaam, każdy 1.8T do fabii pakuje, cza być oryginalnym - pakuj R32 Nie wiem tylko, czy się wyrobisz w zakładanym budżecie..ale na pewno będzie dużo FUNu.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo