gdzie strumienice??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
gdzie strumienice??
pomózcie,bo nie wiem gdzie zamontowac strumienice...:/jedni mówia ze w miejsce kata inny ze w tłumik środkowy a jeszcze inni i to dosyc osób ze 1,5 m od cylindra...nie wiem juz sam....jak ktos sie na tym zna troche to neich mi napsize,pozdro...dla wszystkich
VW Golf MkII
,,Life to ride"
,,Life to ride"
eeehhh a ja ci proponuje przeczytaj topic wydech!!! w tym dziale sa tam moje opinie na ten temat (przeciwne opinuiom panow mowiacych tutaj) jak i innych ktorzy zamontowali strumionke (tez zadowoleni)
panowie zasada nie montowales nie powtarzaj tego co inni zamontowales i nie dziala sprawdz dlaczego nie dziala (niektore auta musza miec ja w odpowiednim miejscu pozatym .... reszta w podanym topicu )
panowie zasada nie montowales nie powtarzaj tego co inni zamontowales i nie dziala sprawdz dlaczego nie dziala (niektore auta musza miec ja w odpowiednim miejscu pozatym .... reszta w podanym topicu )
kto hamuje ten przegrywa
Dokładnie tak jak kolega wyżej napisał. Każdy silnik ma inną charakterystyke i strumienicy nie można sobie wstawić byle gdzie. Zazwyczaj jest to odległość od kolektora= 75cm, lub jej wielokrotność. Chodzi tu o zjawisko falowe. Jak zamontuje się dobrze to będzie działać ale rewelacji nie będzie. Najlepiej zamówić u MICHAELA cały wydech (koszt około 2000zł razem z kolektorem).
- Apsik
- Powered by G60
- Kontakt:
Kto to ten MICHAEL i jakiej jakosci wydechy oferuje - ja mam zamiar zakupic kompletny wydech (od kolekrora po tlumnik koncowy) do mojego MK2 G60 no a cena Supersprinta troche wiec moze troche wiecej info o tej firmie i czy ich wydech bedzie konkurencyjny dla tego od Supersprinta??taz pisze:... Najlepiej zamówić u MICHAELA cały wydech (koszt około 2000zł razem z kolektorem).
---sorki za maly OT---
It doesn't mater what U have - YOU can always tune it!
Michael, lub michell, lub jeszcze inaczej jest polską firmą zajmującą sie produkcją tłumików i układów wydechowych do większości aut. Jest to solidna firma. Kiedyś w maluchu miałem ich tłumik, był on z 1994 roku, a ja malucha sprzedałem 5 lat temu i ten tłumik był jeszcze cały. Jak w zeszłym roku dowiadywałem się o kompletny układ do MK1 GTi to powiedzieli, że coś około 1800zł - 2200zł. Ale nie moge znaleźć ich strony. Poszukam jeszcze może coś wygrzebe.
- Apsik
- Powered by G60
- Kontakt:
Dzieki taz - czekam na infotaz pisze:Michael, lub michell, lub jeszcze inaczej jest polską firmą zajmującą sie produkcją tłumików i układów wydechowych do większości aut. Jest to solidna firma. Kiedyś w maluchu miałem ich tłumik, był on z 1994 roku, a ja malucha sprzedałem 5 lat temu i ten tłumik był jeszcze cały. Jak w zeszłym roku dowiadywałem się o kompletny układ do MK1 GTi to powiedzieli, że coś około 1800zł - 2200zł. Ale nie moge znaleźć ich strony. Poszukam jeszcze może coś wygrzebe.
It doesn't mater what U have - YOU can always tune it!
hmm moze mi powiecie ze taka "strumienica" za max 200 zl poprawi osiag? jedyne co poprawia to ze auto chodzi głosniej i i to siada na banie i wydaje ci sie ze auto szybciej jedzie :green_fuck:
zapewne jak załozysz cały kompletny wydech i ktos ci to dobrze wyliczy i zhamujesz auto to moze efekty będą ,ja ise sam przekonałem i nauczyłem ze wynalazki nic nie daja
zapewne jak załozysz cały kompletny wydech i ktos ci to dobrze wyliczy i zhamujesz auto to moze efekty będą ,ja ise sam przekonałem i nauczyłem ze wynalazki nic nie daja
melon ja kiedys w kancie zamontowalem strumionke za 70 zyla + mugen i nie poznalem auta na 2 przy ostrych zakretach musialem z czuciem wciskac gaz bo stawiao bokiem zapewne ty montowales wielokrotnie strumionke skoro takie wypowiedzi dajesz?
jak mnie to denerwuje ktos nie otarl sie nawet osobiscie o temat a wydaje opinie, nie zalozyles nie sprobowales nie wypowiadaj sie ze to nie dziala wyraz swoja opinie i na tym zakoncz wypowiedz a nie zaczynasz kolejna bezsesowna klutnie (bo w to sie to przerodzic moze) (jesli gdziekolwiek w ocenie twojej osoby sie pomylilem to przepraszam)
wracajac do tematu ja jak bym zamawail kompletny uklad bral bym tylko i wylacznie cos co wyszlo z pod reki wegarskiego
koncze bo kolysze mi sie obraz
jak mnie to denerwuje ktos nie otarl sie nawet osobiscie o temat a wydaje opinie, nie zalozyles nie sprobowales nie wypowiadaj sie ze to nie dziala wyraz swoja opinie i na tym zakoncz wypowiedz a nie zaczynasz kolejna bezsesowna klutnie (bo w to sie to przerodzic moze) (jesli gdziekolwiek w ocenie twojej osoby sie pomylilem to przepraszam)
wracajac do tematu ja jak bym zamawail kompletny uklad bral bym tylko i wylacznie cos co wyszlo z pod reki wegarskiego
koncze bo kolysze mi sie obraz
kto hamuje ten przegrywa
- Apsik