[mk4] konwersja hamulcow
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
[mk4] konwersja hamulcow
Witam
posiadam standardowe dosc male hamulce 256mm w moim golfie
zakupilem ostatio zaciski i jarzma od hamulcow 288 z leona top sport tdi
mozecie mi powiedziec czego jeszcze procz jarzm, zaciskow, klockow i tarcz potrzebuje?
jak to jest z pompa i servem ktore siedza teraz u mnie w aucie? czy wydola na te hamulce? z tego co sie zdazylem zorientowac to najwyzej pedal hamulca bedzie mi znacznie nizej "wchodzil w podloge"
z gory dzieki za odpowiedz
pozdrawiam
posiadam standardowe dosc male hamulce 256mm w moim golfie
zakupilem ostatio zaciski i jarzma od hamulcow 288 z leona top sport tdi
mozecie mi powiedziec czego jeszcze procz jarzm, zaciskow, klockow i tarcz potrzebuje?
jak to jest z pompa i servem ktore siedza teraz u mnie w aucie? czy wydola na te hamulce? z tego co sie zdazylem zorientowac to najwyzej pedal hamulca bedzie mi znacznie nizej "wchodzil w podloge"
z gory dzieki za odpowiedz
pozdrawiam
jeśli masz obecnie 256mm na przodzie to nic więcej nie założysz, dlatego że jarzma masz zintegrowane ze zwrotnicą.
Do wyboru masz następujące upgrade'y:
1. zwrotnice z zaciskami pod 280mm
2. zwrotnice z jarzmami i zaciskami pod 288mm
3. zwrotnice z jarzmami i zaciskami pod 312mm (tutaj zwrotnica i zacisk są od 288 tylko jarzmo trzeba większe dokupić pod 312mm)
Tak przy okazji - mam cały zestaw hebli pod 280mm do sprzedania, czyli:
kompletne zwrotnice z zaciskami oraz komplet tarcz i klocków EBC + EBC GreenStuff po przelocie ok 5tyś km.
Zostało mi to po zmianie hebli na 312mm.
pozdro,
Baca
Do wyboru masz następujące upgrade'y:
1. zwrotnice z zaciskami pod 280mm
2. zwrotnice z jarzmami i zaciskami pod 288mm
3. zwrotnice z jarzmami i zaciskami pod 312mm (tutaj zwrotnica i zacisk są od 288 tylko jarzmo trzeba większe dokupić pod 312mm)
Tak przy okazji - mam cały zestaw hebli pod 280mm do sprzedania, czyli:
kompletne zwrotnice z zaciskami oraz komplet tarcz i klocków EBC + EBC GreenStuff po przelocie ok 5tyś km.
Zostało mi to po zmianie hebli na 312mm.
pozdro,
Baca