- 4xel.szyby
- klimatronic
- 2xel.lusterka
- 2xpoduszka powietrzna
- welurowa tapicerka
- centralny zamek z pilotem + domykanie szyb (juz sam złlorzyem)
- komputer
- dwa podlokietniki
Poniżej zdjecia swieżo po zakupie:

Wnętrze auta:

I tak zrobionym golfem pojechalem na vw manie 07. Pozniej rowniez nic nie zmienialem i przejezdzilem tak do zimy. W zime zakupilem mu stalowki i oponki zimowe oraz zmienilem lampy na zwykle gdyz jedna z tych co mialem pekla. Tak to wygladalo:

Jak sie zrobilo troszeczke cieplej postanowilem kupic znowu lampy na tyl. Wybor padla na diodowe FK Automotive. Paczka przyszla dosc szybko:

Nie marnowalem czasu i odrazu zalozylem je na auto. Tu musialem troszke pokombinowac bo otwory w aucie nie pasowaly idealnie do lampek, ale od czego ma sie przyjaciolke wiertarke i troche sylikonu. Po skonczonych pracach wygladalo to tak:

Minelo znowu troszke czasu i postanowilem usunac niedzialajaca zreszta tylnia wycieraczke. Efekt bardzo mi sie podoba:

No i wkoncu przyszedl czas na felgi. Dlugo sie wachalem czy 17" czy 18". Jednak po wyjazdach w Polske zdecydowalem sie na 17". Poczatkowo mialy to byc felgi od golfa V GTI ale ostatecznie wybralem cos bardziej agresywnego i takiego bardziej meskiego

Jak juz mialem felgi to zaczalem sie rozgladac za oponkami. Wkoncu wybralem GoodYear Excellence w rozmiarze 215/45/17. Jak narazie jestem z nich zadowolony. W polaczenieu z 8" felga ladnie sie naciagnely i jest fajny grzybek:

Jak juz wszystko mialem to udalem sie to wulkanizacji i zalozylem wszystko na autko, oponki nadmuchane gazem wiec bedzie malina

W planach:
-zmiana grila - zrobione
-bra - zrobione
-dokladka przynajmniej z przodu od 25 jahre.
-no i opuscic tyl o jakies -40. nie wiem jeszce jakich sprezyn uzyc i amorkow, moze mi cos doradzicie?? przod jak na moje juz jest -40 wiec tego nie bede zmienial.
-zalozenie alarmu i centralnego strowanego z pilota(narazie tylko dziala przez przekrecenie kluczyka). - JUZ ZROBIONE

Nastepnie przyszla zmiana grill'a:

Nowy ksenon HID o temp. 6000 K (montowany z Karolem "karolekw:):

Potem przyszla bra:

i dokladka od 25 jahre i tak pojechalem na manie '08:

I na koniec wakacji mala kraksa i pare problemow

I po sezonie tak sie oto auto prezenciło:

Plany na sezon 2009:
1. GWINT - jest
2. Nowa chlodnica wody - jest
3. Zrobic progi - robia sie
4. Wymienic maske - kupiona nowa
5. Dokladki od v6 przod i tyl + jakis tlumik koncowy co by ladnie wygladal - rozmowy trwaja
6. Moze zmiana tylnich lampek - sa juz nowe-stare ale narazie schowane
7. Wycieraczki aero - moze jak starczy kasy
8.Przod od bory - wlasnie sie zmienia, brakuje tylko lamp przednich ale to kwestia paru dni.
No to sie sezon zaczął. Na początek wyszły skutki uderzenia zeszłorocznego i musiałem kupić nowy pas przedni, chłodnice wody i klimatyzacji

Jak juz sie z tym uporałem to przyszedł czas na wymiane hamowni czyli klocki przod, tarcze i klocki tyl i dwie linki od recznego.

Po uporaniu sie z problemami technicznymi przyszedl czas na posadzenie golfa. W tym celu potrzebny byl gwint. Padlo na MTS Technik. Zakup dokonany w sklepie Mapeta i po dwoch dniach gwint lezal u mnie w pokoju

Ale żeby nie bylo zbyt wąsko to postanowilem dokupic dystanse na tył po 25 mm na strone

Pare fotek z prac ( tu podziekowania dla Macka i Jacka za pomoc )

Tak to wygłada po złorzeniu ( fotki zrobione przez Marcina "garyvw"):

Nastepnie przyszedl czas na przod

W trakcie prac:

Nowe lampy na przod przed malowaniem:

i nowe lampy na pupe:

Lampki przednie po malowaniu (zdjęcia garyvw):

A tak auto wyglądało po skończonych pracach lakierniczych i złożeniu przodu i założeniu lamp tylnych i przednich:

A tak autko wygladało w sezonie ( po założeniu dokładki od v6 na przód i po polerce ):

Po sezonie 09 przyszedł czas na zmiane sprzęgła:

a nastepnie setup zimowy i założenie sprezentowanych kołpaków:

Rok 2010 przyniosl nowe pomysly i zmiane wizerunku golfa. Zaczelo sie od szukania nowych felg. Po przejrzeniu paru propozycji padlo na 18-stki od audi. Po paru dniach felgi byly juz u mnie. Jednak nie zrobilem w tym czasie zadnych zdjec. W miedzyczasie zamowilem dystanse zmieniajace rozstaw srub z 5x100 na 5x112. Na tyl poszly dystanse 25 mm a na przopd 20 mm.

Kolejna rzecza jaka mi byla potrzeban to opony. Wybralem Nankang NS-2 w rozmiarze 215/35/18 i teraz smialo moge powiedziec ze nie zaluje.

Felgi nie mogly zostac w ori kolorze. Poszly do piaskowania i malowania proszkowego. Nastepnie wszystko trafilo do wulkanizatora. Okazalo sie ze felgi sa idealnie proste. Tak to wygladalo:

Gdy felgi juz byly ogarniete ( brakowalo jedynie dekielkow) musialem zrobic maske i zmienic grill ( maska otworzyla sie w zimie przy 90 km/h). Przeszukalem allegro i kupilem brakujace czesci:

Dla pewnosci, zeby maska sie juz nie otworzyla kupilem w ASO nowy zamek do maski.
Nastepnie czesci trafily do lakiernika ( okazalo sie, ze lewy rog maski przy szybie jest lekko zagiety i trzeba bylo ja prostowac ). Po pary dniach auto wygladalo tak ( bez znaczkow jeszcze ):

Dalej zająłem się diekielkami. Z ori:

Po malowaniu ( troche czarnego i bialego spraya ) wyszlo tak :

Pare częsci wymagało wymiany więc musiałem znowu zajechać do aso. Kupiłem pare zatrzasków i dwie lampki do podsiwtlenia rejestracji.

Teraz przyszedł czas na opuszczenie tyłu:

Dalej znowu z aso przyszly ori dywaniki welurowe:

I na koniec mycie autka i jakies pare zdjęć:

Doszlo szerokie lusterko prawe. Pare zdjec na podworku po myciu auta:

W planach i juz zrobione:
* dach na biało
* lampy na tył z białym kierunkiem
* polerka auta - niedawno zrobiona
* pare drobiazgów plastikowych do wymiany - wymienione
* kupno ori ramion i wycieraczek aero na przod - dawno zrobione
* czarna podsufitka i slupki - niedawno zrobione
* jakies audio :
przod :drzwi wygluszone dynamatem glosniki dls r6a + tw morel tempo 6
tyl: drzwi wygluszone dynamatem glosniki dls r6a + tw groundzero
bagaznik: klapa wygluszona dynamatem, sufit wygluszony dynamatem,1xfocal solid 1, 1xfocal solid 4, skrzynia groundzero
Narazie tyle. Jak cos sie zmieni to dam o tym znac.
Pozdrawiam i dziekuje za komentarze