Babcia Jetta By Kopciuch
Moderator: G0 Karcio
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
No ja jestem pod wielkim wrażeniem włożonej pracy w to auto. Rzadko zaglądam do tego działu forum. Trafiłem tutaj przypadkiem - otworzyłem ten wątek i myślałem, że ktoś sobie jaja robi, że jakiś młody napalony amator się znalazł, porobi kilka dni przy aucie i mu się znudzi... Potem patrzę na ilość stron w wątku i stąd wnioskuję, ze chyba jednak się tak szybko nie znudziło... I zaczynam czytać wszystko po kolei, co tutaj się dzieje. No i wielkie zaskoczenie - koledze się nie znudziło, co więcej autko ma się coraz lepiej...
Nie jestem fanem tuningu, lubię, jak wszystko jest robione na oryginał - Ty widzę masz odmienne zdanie - ale to twój samochód - rób tak, żeby się Tobie podobało. W każdym razie wielki podziw za włożoną pracę - będę śledził wątek
Nie jestem fanem tuningu, lubię, jak wszystko jest robione na oryginał - Ty widzę masz odmienne zdanie - ale to twój samochód - rób tak, żeby się Tobie podobało. W każdym razie wielki podziw za włożoną pracę - będę śledził wątek
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
znudzić mi się szybko nie znudzi nie pije , nie palę , nie używam to jakieś hobby muszę mieć Na pewno nie będzie w Babci innego silnika niż 1.6 TD a na pewno nie będzie w nim VR6. Deski z golfa 3 też nie będzie , zrezygnowałem z niej na rzecz miękkiej deski z golfa 2 Niestety zdjęć z montażu napędu syncro nie posiadam ale tak ku przestrodze innych powiem ze to nie tylko wymiana tunelu i podłogi w bagażniku , elementów do wymiany i montażu jest dużo więcej. Zawieszenie gwintowane też mam na lato a na zimę dostałem drugi komplet amortyzatorów na których Babcia wygląda jak golf country Na lato do gwintowanych amorków mam takie felgi:
A wszystko przez kobiete....:D
jestem pelen podziwu zrobic cos z niczego bo przeciez mogles kupic jette w dobrym stanie wlozyc do niej troche kasy i mial bys gotowego furexa ale postanowiles wszystko zrobic sam praktycznie od zera wielki szacun takich ludzi cenie i szanuje.
bede tu na biezaca zagladal mam nadzieje ze bedzie na co popatrzec pzdr
bede tu na biezaca zagladal mam nadzieje ze bedzie na co popatrzec pzdr
ale za to jaka frajda bedzie tym jezdzic po ulicach z mysle ze pare miesiecy temu koty sikaly po tym aucie a teraz ludzia opadaja kopary gdy przejezdasza jeszce raz wielki szacun. ps ale klima naturalna zostaw idzie lato klima sie przyda ;p
Ostatnio zmieniony wt kwie 13, 2010 00:43 przez jettaman, łącznie zmieniany 1 raz.
powiem że czekam z niecierpliwością na końcowy efekt, też wychodzę z założenia że przy swoim aucie robię wszystko sam ale tak jak ty reanimowałeś tą babcie to wielki szacun dla ciebie... pewnie też słyszałeś teksty bliskich poco kładziesz kasę w tego złoma kup coś nowszego, a ja wtedy odpowiadam pasja zobowiązuje i nie wyobrażam sobie jazdy innym autem
VW Golf mk2 pasja zobowiązuje
- Dioda83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witaj,
jestem pełen podziwu i szanuję taki ludzi jak Ty. Wielokrotnie słyszałem "motywacje" ze strony otoczenia w stylu: "Opłaca Ci się pakować pieniądze w tego dziadka?" itp. na co ja zawsze odpowiadam: TAK OPŁACA MI SIĘ, pasja czy jak kto woli hobby jest czymś bezcennym... Co do samego projektu, cieszę się że zrezygnowałeś z deski Mk3, nie ukrywam że od czasu do czasu mam napady aby wymienić ją w swoim POTWORZE, ale jak szybko przychodzą tak szybko odchodzą, bo deska Mk2 ma swój kanciasty urok i żadna inna raczej nie będzie odpowiednia. Co do zegarów, jak to jeden z przedmówców napisał, są zegary na jedną wtykę. Ciężko zakupić takie z obrotomierzem do TD, ale nie trać ducha. Jeśli chcesz mogę podjąć się poszukiwań i o ewentualnych znaleziskach oraz cenach informować Cię. Hmm... co jeszcze chciałem powiedzieć? Nie pamiętam... Zatem nie pozostaje mi nic innego jak tylko życzyć Ci sił, entuzjazmu, energii, samozaparcia (którego jak widzę nie brakuje). kasy, czasu itp. itd. aby w końcu BABCIA Jetta mogła ujrzeć światło dzienne.
Tak przypadkiem dziś znalazłem:
http://moto.allegro.pl/item993697807_li ... _wtyk.html
jestem pełen podziwu i szanuję taki ludzi jak Ty. Wielokrotnie słyszałem "motywacje" ze strony otoczenia w stylu: "Opłaca Ci się pakować pieniądze w tego dziadka?" itp. na co ja zawsze odpowiadam: TAK OPŁACA MI SIĘ, pasja czy jak kto woli hobby jest czymś bezcennym... Co do samego projektu, cieszę się że zrezygnowałeś z deski Mk3, nie ukrywam że od czasu do czasu mam napady aby wymienić ją w swoim POTWORZE, ale jak szybko przychodzą tak szybko odchodzą, bo deska Mk2 ma swój kanciasty urok i żadna inna raczej nie będzie odpowiednia. Co do zegarów, jak to jeden z przedmówców napisał, są zegary na jedną wtykę. Ciężko zakupić takie z obrotomierzem do TD, ale nie trać ducha. Jeśli chcesz mogę podjąć się poszukiwań i o ewentualnych znaleziskach oraz cenach informować Cię. Hmm... co jeszcze chciałem powiedzieć? Nie pamiętam... Zatem nie pozostaje mi nic innego jak tylko życzyć Ci sił, entuzjazmu, energii, samozaparcia (którego jak widzę nie brakuje). kasy, czasu itp. itd. aby w końcu BABCIA Jetta mogła ujrzeć światło dzienne.
Tak przypadkiem dziś znalazłem:
http://moto.allegro.pl/item993697807_li ... _wtyk.html
Ostatnio zmieniony sob maja 15, 2010 19:58 przez Dioda83, łącznie zmieniany 4 razy.
- CJ_New
- Użytkownik
mam taki tylko na dwa wtyki, mam też do Jetty ori lotkę na klapę tylną, znaczek Jetta GT pod klapę, znaczki GT w nadkola, znaczek GT w grill jeśli byś coś z tego chciał do Jetki to pisz. Tylko znów widzę jakiś zastój w pracy???Dioda83 pisze: Tak przypadkiem dziś znalazłem:
http://moto.allegro.pl/it...sel_1_wtyk.html
-
- Nowicjusz