MK2 GTI by MANUŚ -- AKTUAL str. 1
Moderator: G0 Karcio
- MANUŚ MK2
- Nowicjusz
- Kontakt:
Siemka dawno nic tu nie pisałem i ogólnie zaniedbałem temat ale brakuje na wszystko czasu lecz postaram się poprawić a przez ostatnie trzy miesiące trochę się pozmieniało z golfem a więc po kolei lecimy
Na początku zająłem się wnętrzem wszystko porozbierałem i muszę przyznać że podłoga była naprawdę zdrowa więc zaczęło się czyszczenie i drobne poprawki a dywany pojechały do prania
Następnie wraz z pomocą kolegi został zamontowany alarm oraz centralny zamek
Udało się także zrobić system domykania szyb został dołożony przekaźnik który steruje domknięcie szyb gdy są otwarte po zamknięciu centralnego zamka
Audio-wygłuszenie drzwi, przerobione panele po głośniki 165mm+dystanse ,głośniki przód
PB L-60C ze zwrotkami, syczki zabudowane w trójkątach oraz nowe kable zasilające i głośnikowe.
Po podłączeniu centralnego zamka, alarmu oraz car audio została jeszcze zrobiona wiązka pod elektryczne fotele i w końcu mogłem się zabrać za składanie środka
Fotele RECARO zostały wyprane, zmieniono gąbkę dolnego boczka w fotelu kierowcy oraz odnowione napisy recaro na oparciach. Natomiast kanapę z jetty przełożono na stelaż z golfa i dorobiono zagłówki. Tapicerki zostały obszyte pod kolor wnętrza.
Felgi th line w polerce, pozłocenie śrubek oraz nowe dekle
Felgi przed polerką
Aktualny wygląd
A tu już th line z laczkami na 9J wleciała opona 195/40 a na 10J 215/40
Następnie zostały zrobione hamulce z tyłu: tarcze mikoda nacinane i nawiercane wersja tiuningowa klocki trw, nowe łożyska, nowe przewody, zaciski i jarzma po pełnej regeneracji pomalowane proszkowo na czarno. Wskoczył także gwint KW
przy okazji wyciągnęliśmy belkę i wrzuciliśmy poliuretan
Zawsze chciałem mieć pochylone kółka z tyły więc wstawiliśmy podkładki pod czopami 1mm i jest negatyw 2.5 stopnia Jak opuszczę gwnit w duł to będzie dobrze
Nowe progi trochę sie namęczyłem z ich montażem ale jakoś poszło
Końcówki wydechu z kwasówki
Ori zdeś już pomalowany, wygładzona wnęka pod rejestracje oraz przyciemnione halogeny hella
Wpadło parę gratów:Kiera raid 280, dymione kierunki w których będzie zrobiony postój, ręczny w skórce z chromowanym przyciskiem z golfa 3 oraz dywaniki z logo wolfsburg edition
Fotele, kanapa, tapicerki oraz resztę gratów już wsadzone do golfa :-D brakuje tylko chwilowo zagłówków w kanapie, ponieważ są u tapicera ale juz niedługo będą do odbioru
Ostatnio udało się złożyć do końca front oraz dopasować przedni zderzak, nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale wyleciał szeroki hokej i jego miejsce zastąpił wąski.
Założyłem koła i zrobiłem kąty z przodu, następnie pojechałem na zbieżność i negatyw z przodu wyszedł ponad 3 stopnie a z tyłu 2.5. Na przód dałem dystanse 10mm a na tył 15mm
Chwilowo z przodu są opony 195/45 ale będą 195/40 i przód oraz tył pójdzie niżej
Parę ogólnych strzałów golfa
Jak wlecą na przód opony 195/40 i golf pójdzie jeszcze niżej to zrobi sie jakąś lepszą sesję
POZDRO
Na początku zająłem się wnętrzem wszystko porozbierałem i muszę przyznać że podłoga była naprawdę zdrowa więc zaczęło się czyszczenie i drobne poprawki a dywany pojechały do prania
Następnie wraz z pomocą kolegi został zamontowany alarm oraz centralny zamek
Udało się także zrobić system domykania szyb został dołożony przekaźnik który steruje domknięcie szyb gdy są otwarte po zamknięciu centralnego zamka
Audio-wygłuszenie drzwi, przerobione panele po głośniki 165mm+dystanse ,głośniki przód
PB L-60C ze zwrotkami, syczki zabudowane w trójkątach oraz nowe kable zasilające i głośnikowe.
Po podłączeniu centralnego zamka, alarmu oraz car audio została jeszcze zrobiona wiązka pod elektryczne fotele i w końcu mogłem się zabrać za składanie środka
Fotele RECARO zostały wyprane, zmieniono gąbkę dolnego boczka w fotelu kierowcy oraz odnowione napisy recaro na oparciach. Natomiast kanapę z jetty przełożono na stelaż z golfa i dorobiono zagłówki. Tapicerki zostały obszyte pod kolor wnętrza.
Felgi th line w polerce, pozłocenie śrubek oraz nowe dekle
Felgi przed polerką
Aktualny wygląd
A tu już th line z laczkami na 9J wleciała opona 195/40 a na 10J 215/40
Następnie zostały zrobione hamulce z tyłu: tarcze mikoda nacinane i nawiercane wersja tiuningowa klocki trw, nowe łożyska, nowe przewody, zaciski i jarzma po pełnej regeneracji pomalowane proszkowo na czarno. Wskoczył także gwint KW
przy okazji wyciągnęliśmy belkę i wrzuciliśmy poliuretan
Zawsze chciałem mieć pochylone kółka z tyły więc wstawiliśmy podkładki pod czopami 1mm i jest negatyw 2.5 stopnia Jak opuszczę gwnit w duł to będzie dobrze
Nowe progi trochę sie namęczyłem z ich montażem ale jakoś poszło
Końcówki wydechu z kwasówki
Ori zdeś już pomalowany, wygładzona wnęka pod rejestracje oraz przyciemnione halogeny hella
Wpadło parę gratów:Kiera raid 280, dymione kierunki w których będzie zrobiony postój, ręczny w skórce z chromowanym przyciskiem z golfa 3 oraz dywaniki z logo wolfsburg edition
Fotele, kanapa, tapicerki oraz resztę gratów już wsadzone do golfa :-D brakuje tylko chwilowo zagłówków w kanapie, ponieważ są u tapicera ale juz niedługo będą do odbioru
Ostatnio udało się złożyć do końca front oraz dopasować przedni zderzak, nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale wyleciał szeroki hokej i jego miejsce zastąpił wąski.
Założyłem koła i zrobiłem kąty z przodu, następnie pojechałem na zbieżność i negatyw z przodu wyszedł ponad 3 stopnie a z tyłu 2.5. Na przód dałem dystanse 10mm a na tył 15mm
Chwilowo z przodu są opony 195/45 ale będą 195/40 i przód oraz tył pójdzie niżej
Parę ogólnych strzałów golfa
Jak wlecą na przód opony 195/40 i golf pójdzie jeszcze niżej to zrobi sie jakąś lepszą sesję
POZDRO
MANEK MK2 GTI http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=262384
- MANUŚ MK2
- Nowicjusz
- Kontakt:
Dzięki emilson jak bym umiał i miał lepszy aparat to i by były lepsze fotki, no ale może kiedyś Pozdroemilson pisze:cenie za wklad w auto jest milo pozdro
lepsza sesje cykaj
Niżej już jest niebawem wpadną jakieś aktualne foty, jeśli chodzi o front to powiem że myślałem nad taką opcją jak Ty pisałeś i dalej mi to chodzi po głowie, nawet leżą w garażu nowe lampki dymione z krzyżem i były już wstępne przymiarki ale jakoś na razie nie mogę sie przekonać więc zostaje tak jak jest Pozdroidgray pisze:po całości widzę
klasa jedynie front mi nie pasuje czyli brewka out, bra out, lampy te ciemne z krzyżem i grill na wąskim żeberku ze znaczkiem no i niżej ale to jest w planie więc jest dobrze
skate18x pisze:jednym słowem REWELACJA
^Butcher^ pisze:konkret !
Dzięki ciesze sie że i wam sie podobaRafaelloW007 pisze:coś pięknego
- MANUŚ MK2
- Nowicjusz
- Kontakt:
Hehe panie kolego _asmo_ z tymi pomiarami to masz rację ogólnie było takie założenie że ma być szeroko i nisko
Ostatnio zmieniony czw lip 01, 2010 13:44 przez MANUŚ MK2, łącznie zmieniany 2 razy.
- MANUŚ MK2
- Nowicjusz
- Kontakt:
Tak jak pisałem wcześniej na przód wleciały opony 195/40 i dystans 15mm doszły też odboje i golf poszedł w duł z szerokim hokejem było by teraz ciężko jeździć myślę że teraz to już jakoś wygląda
Następnie wypucowałem trochę golfa i pojechaliśmy wraz z Rafiokiem i Radziem na MajóVWke oto pare fotek znalezionych w sieci
Następnie wypucowałem trochę golfa i pojechaliśmy wraz z Rafiokiem i Radziem na MajóVWke oto pare fotek znalezionych w sieci
- herbiasty
- Forum Master
- Kontakt:
ooOOOo Dyzia trab
RC-Motorsport
https://www.facebook.com/RCmotorsport.Rafal.Cyprys" onclick="window.open(this.href);return false;
Sroka na fejsie:
https://www.facebook.com/Scirocco-53B-b ... 581737776/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/RCmotorsport.Rafal.Cyprys" onclick="window.open(this.href);return false;
Sroka na fejsie:
https://www.facebook.com/Scirocco-53B-b ... 581737776/" onclick="window.open(this.href);return false;