Czas na nowości
Climatronic został odpalony
Instalacja sporządzona przeze mnie,wymagała małej korekty,tzn. pominąłem na schemacie 2 malutkie kabelki. Wystarczyło dolutować i jest git.
Hmm,było git,ale tylko teoretycznie,ponieważ w praktyce climatronic nie startował. Stawałem już na pępku i nie mogłem dojść co go boli.Jeszcze raz sprawdzałem instalację za pomocą miernika,czy aby nie przeciąłem gdzieś jakiegoś kabelka i nic...wszystko w porządku
W porozumieniu z Grzesiem (
grg474),doszliśmy do wniosku,że trzeba zajumać z innego auta,troszkę impulsów obrotów silnika
Do brata A3 (ASZ),przy climatronicu,podpiąłem 3mb. kabla i pociągnąłem do swojego climatronica,odpaliłem silniki i próba. Niestety,nie odpaliła...
Następnego dnia znów główkowałem i nic wydumać nie mogłem,poza jednym-jeszcze raz zajumać sygnał obrotów z A3,ale tym razem równolegle puścić masę z A3. To był strzał w dychę! Klima zagadała
Następnie pojawił się problem-skąd wziąć (albo wziąść,jak ktoś woli
![grin :grin:](./images/smilies/grin.gif)
) sygnał obrotów silnika w klekocie bez ECU?
Tutaj znów z pomocą przyszedł mi Grześ ze schematem,jak stworzyć dzielnik impulsów.Wyjście W altka podaje 10 lub 12 impulsów na 1 obrót wału,więc trzeba było się pobawić w elektronika,coś a'la Adam Słodowy
Po podpięciu tego ustrojstwa,trzeba było wybrać 1 z 10 wariantów,czyli gdzie przylutować ostatni kabelek. VAG ani VCDS po połączeniu się ze sterownikiem climatronika,nie pokazywał mi obrotów silnika,więc użyłem w tym celu oscyloskopu
Po tej akcji już byłem w domciu z climatronikiem.Wreszcie zacząłem sypiać i jeść normalnie,bo do tej pory,tylko kawa i cygar za cygarem,a jedzenia i spania,tyle co kot napłakał
Wnętrze poskładane,ale nie mam jeszcze schowka i półki pod schowek...
Teraz walczę z przodem,czyli akcja FMIC. Przytargałem od kumpla ze szrotu ICka od Trafica,ale za ubogi.Gabaryty radiatora dają niecałe 3l objętości...
Później rozmyślałem nad Iveco,Fronterą i innymi,ale chyba pójdę w kierunku Scenica
http://chlodnicesamochodowe.com/product ... OOLER.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymiary jego radiatora 583/187/50 dają mi 5,45l objętości,a to już mi wystarczy na początek
Cena 49zł za IC,to jak barszcz. Jego atutem są metalowe boczki,które będę sobie mógł przerobić jak mi się zapragnie
![bigok :bigok:](./images/smilies/bigok.gif)