![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Golf mk2 wg. Michała - ARL 315KM/615Nm + CLIMATRONIC i inne wodotryski.
Moderator: G0 Karcio
- KamilP
- DieseL PoweR
Golf drugi Michała-1,9 GTD/AAZ-191PSów i 325Niutonów
marcinas1983, To dałem jako przykład obrazujący sytuację różnicy ilości impulsów w TD i TDI, i idąc dalej tutaj moim zdaniem sterownik klimy widzi że silnik ma około 95 rpm na wolnych obrotach, i trzeba ten sygnał przemnożyć x10. Ale może się mylę
Chociaż nie wczytywałem się dokładnie czy Michał podpiął kabel z obrotami z alternatora do klimy czy nie.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Początkowo wcale nie podłączałem kabelka od rpm,bo myślałem że się obejdzie. Później wyszło,że musi być,więc zacząłem kombinować jak to uczynić i uczyniłem.marcinas1983 pisze:dlaczego nie chciał Tobie wystartować klimatronik... za dużo impulsów na jeden obrót wału względem tego co generuje TDI??
A po to,żeby climatronic wyłączył się powyżej 6000rpm,bo ciśnienie może rozwalić układ.marcinas1983 pisze:Wiesz może po co klimatronikowi jest potrzebna prędkość obrotowa silnika, na co jeszcze ma wpływ prócz załączenia sprężarki...??
Chyba tak...marcinas1983 pisze: Czy taki dzielnik można wykorzystać do podłączenia licznika z benzyny mk2 w td??
Trzeba by spróbować
![bajer :bajer:](./images/smilies/bajer.gif)
Skoro już coś tu drgnęło,to napiszę,że klima już hula jak talala,auto poskładane na cacy,jeździ.
Po przyłożeniu termometru do nawiewów daje mróz -2°C
![bigok :bigok:](./images/smilies/bigok.gif)
Jutro jakieś fotki wrzucę.
Najbardziej ciekawi mnie,czy ma ktoś climatronic w mk2 ze zwykłym klekotem pod maską?
![satan :satan:](./images/smilies/satan.gif)
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
ja nam tdi i mam klime z mk2... taki zestaw może być??Michał_1977 pisze:Najbardziej ciekawi mnie,czy ma ktoś climatronic w mk2 ze zwykłym klekotem pod maską?
![rotfl :rotfl:](./images/smilies/rotfl.gif)
- DzigiGTI
- Special Edition
- Kontakt:
Idzie ogarnąć nową klime,z motorem 1.8 T ale pod Ori panel climy z Cwajki?
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
a czemu ma nie dac się ogarnąć? wsadzałem 1,8 t do corrado, cala elektryka klimy(wiazka, sterownik wentylatorow, panel z corrada) zostawiłem z corrada który pracowal na czynniku r12, reszta czyli: kompresor, weze, chlodnica presostat pochodzą z golfa 4, wszystko ladnie dzialalo
dopóki kompresor się nie rozszczelnil ![helm :helm:](./images/smilies/helm.gif)
![grin :grin:](./images/smilies/grin.gif)
![helm :helm:](./images/smilies/helm.gif)
-
- Użytkownik
no to pogratulować klimy w końcu;)
odnośnie sytuacji z tym szukaniem dziury w płocie, na forum tak jest zawsze, że wątki mają po 20 stron, np weźmy ten wątek właśnie o klimatroniku z mk4, wszystkim niby działa a co do czego to nie działa, i nikt nie wie dlaczego. Niejednokrotnie jest tak, że człowiek się za robotę bierze biorąc coś za pewnik a tu w środku wychodzi jakiś mały kataklizm i tylko się traci nerwy i czas. Przerabiałem już to niejednokrotnie, najczęściej z pompami. Złóż to i to, i działa świetnie, moc... no dobra składasz, te same graty, wrzucasz na auto, i lepiej nie mówić. Taka to smutna prawda.
odnośnie sytuacji z tym szukaniem dziury w płocie, na forum tak jest zawsze, że wątki mają po 20 stron, np weźmy ten wątek właśnie o klimatroniku z mk4, wszystkim niby działa a co do czego to nie działa, i nikt nie wie dlaczego. Niejednokrotnie jest tak, że człowiek się za robotę bierze biorąc coś za pewnik a tu w środku wychodzi jakiś mały kataklizm i tylko się traci nerwy i czas. Przerabiałem już to niejednokrotnie, najczęściej z pompami. Złóż to i to, i działa świetnie, moc... no dobra składasz, te same graty, wrzucasz na auto, i lepiej nie mówić. Taka to smutna prawda.
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
Golf drugi Michała-1,9 GTD/AAZ-191PS/325Nm + CLIMATRONIC
bo wiekszosc umi sie tylko wymadzac, a co do czego to wszyscy robia wielka tajemnice, zeby bylo jeszcze z czego robic tajemnice ![rotfl :rotfl:](./images/smilies/rotfl.gif)
![rotfl :rotfl:](./images/smilies/rotfl.gif)
Pakuj zielony panel Klimy z passka B5 ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Chłodnica klimy z mk2?
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Chłodnica klimy z mk2?
- Viriss
- Diesel Power
- Auto: Audi
- Silnik: 1z
Re: Golf drugi Michała-1,9 GTD/AAZ-191PS/325Nm + CLIMATRONIC
Panel z passata nie dogada się z klimą z Mk4 pozostaje wymiana diódS. pisze:Pakuj zielony panel Klimy z passka B5
![chytry :chytry:](./images/smilies/chytry.gif)
Kombajn mk4 02r, panel Passat 97r.
Fakt ze klima jeszcze nie chłodzi ale wszystko reaguje, wtyczki te same.
![Obrazek](http://www.fotem.pl/data/17d4f335cabf1d81490f544b71416d.jpg)
Fakt ze klima jeszcze nie chłodzi ale wszystko reaguje, wtyczki te same.
![Obrazek](http://www.fotem.pl/data/17d4f335cabf1d81490f544b71416d.jpg)
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Ten mi się podoba i jak będę wydzierał licznik,bo mi kilometromierz nie działa,to też na niebiesko podświetlęS. pisze:Pakuj zielony panel Klimy z passka B5
![bajer :bajer:](./images/smilies/bajer.gif)
Wszyściusieńko jest z mk4S. pisze:Chłodnica klimy z mk2?
![food :food:](./images/smilies/food.gif)
Jak będziesz kiedyś sprzedawał tego golfa to jestem pierwszy w kolejce po niego ![grin :grin:](./images/smilies/grin.gif)
![grin :grin:](./images/smilies/grin.gif)
DIESEL NA POLE !
MOJE GTD http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=498660" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=JLs_TBvp ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
MOJE GTD http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=498660" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=JLs_TBvp ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Re: Golf drugi Michała-1,9 GTD/AAZ-191PS/325Nm + CLIMATRONIC
Skąd tak długa cisza? Diesel na chodzie?