Golf mk2 wg. Michała - ARL 315KM/615Nm + CLIMATRONIC i inne wodotryski.
Moderator: G0 Karcio
- kret077744
- Forum Master
co Ty, jak już to 1.3Biperr0 pisze:A może jednak VR6
pewnie to bedzie montaż jakiejś suszarki wielkości wiatraka przemysłowego
Ostatnio zmieniony czw cze 03, 2010 23:32 przez kret077744, łącznie zmieniany 1 raz.
Golf Country 4x4 1.9 TD AAZ
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
Michaś_1977 Moje zdanie co do Golfa już znasz, a po oglądnięciu sesji swoją opinię jeszcze bardziej utwierdzam. Dostrzegłem mały szczegół, który nie od razu rzuca się w oczy, ale naprawdę delikatnie poprawia wygląd. Chodzi o bardzo matowy klosz wstecznych świateł w lampach.
Uderz na pw jeśli chcesz wiedzieć jak bardzo łatwo można to zmienić
Uderz na pw jeśli chcesz wiedzieć jak bardzo łatwo można to zmienić
- kret077744
- Forum Master
czytałem w innym temacie że warto spolerować i lakierkiem przeciągnąc i lampki jak nówki bede miał czas to swoje do "świecności" doprowadzeLukassso pisze: Chodzi o bardzo matowy klosz wstecznych świateł w lampach.
- Biperr0
- I choose You!
- Kontakt:
Nie chcę zaśmiecać tematu więc sorki Michaś ale oryginalnie w niektórych lampach są matowe wsteczneLukassso pisze:Michaś_1977 Moje zdanie co do Golfa już znasz, a po oglądnięciu sesji swoją opinię jeszcze bardziej utwierdzam. Dostrzegłem mały szczegół, który nie od razu rzuca się w oczy, ale naprawdę delikatnie poprawia wygląd. Chodzi o bardzo matowy klosz wstecznych świateł w lampach.
V Były staruszek "pasław" V po zasłużonej i kochanej V "zuzie" mk2 V
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Spokojnie Panowie...już jestem ...albo dopiero...marcinas1983 pisze:Michaś_1977, i.... sobota mija a tu cisza w temacie
Mały,jednodniowy poślizg jest spowodowany tym,że szrot objazdowy nie dotarł na czas.
Wczoraj przyjechał przed 7-mą rano.Przywiózł mi takie oto szpargały
Wszystko od Passata B-3,czyli potężne materiały na SWAP
Deski nie bierzcie pod uwagę,bo już była u mnie
Przegląd pedaliery
Pompki sprzęgłowej i wysprzęglika
Wybieraka
Przeszły pozytywnie
Skrzynia została odsyfiona,odtłuszczona i pokryta podkładem epoksydowym
Następnie baza metaliczna i klar
W między czasie,służba przystąpiła do SWAP-owania pedałków
Natomiast ja,dopilnowałem,żeby pozostałe graty były wyczochrane z rudzielca i zabezpieczone przed nim
Stara dobra skrzynia serii 020
opuściła chyba na zawsze to auto ...
Zmodzone niedawno sprzęgło od niej także.
Kolejnym krokiem tej operacji,była wizyta u tokarza w celu odchudzania nowego sprzęgła
Tak zamach wyglądał przed odchudzaniem...
Tak po...
Tak widać różnicę w porównaniu z drugim takim samym
Komplet przy silniku
"Wciskacze" prawie skończone
Blacha grodziowa-przerobiona
Pompka sprzęgłowa i hamulcowa z serwem-zamontowane
Nowe łożysko...
Po czym "nowa" skrzyneczka serii 02A,zawisła przy motorku
Prace przerwaliśmy dzisiaj (niedziela) o 5.30 rano ...
Niestety swap nie został jeszcze zakończony...brakuje mi zbiorniczka na płyn i pozostało jeszcze do przykręcenia kilka dupereli,a przede wszystkim brakło czasu i chęci...
Ja wiedziałem,że w piątek ch...wy zaczątek,a sobota ch...j nie robota,ale żyłem nadzieją,że zdążymy przed niedzielą.Niestety nie wziąłem poprawki na gadulstwo pomagiera...buuhahaha ...
Sprzęgło prowizorycznie odpowietrzone i nawet pracuje,a reszta jutro
Padam...
Oczywiście deska także zostanie jutro zeswapowana
Ostatnio zmieniony ndz cze 06, 2010 10:10 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 2 razy.
- kret077744
- Forum Master
a to było takie proste że Michaś_1977-wi potrzebna była "większa" skrzynka większego sprzegła nie dało sie wsadzić na 020. Za dobrze nas nakręciłeś, i każdy poszedł z złą strone swoim tropem.Michaś_1977 pisze:Wczoraj przyjechał przed 7-mą rano.Przywiózł mi takie oto szpargały
Wszystko od Passata B-3,czyli potężne materiały na SWAP
poza odchudzaniem zamachu nic ze sprzęgłem nie robiłeś ?? czyli będziesz testował serie od 1.9 ??
ładnie Ci sie będzie wkręcał na tej skrzyni, przynajmniej tak szybko Ci sie biegi nie skończą u mojego ojca w pasku strasznie wolno sie wbija z dołu, ale zamach jest sporo grubszy.
Sam swap dużo przeróbek jest ?? wszystko poza scianą grodziową pasuje p&p ??
Michaś_1977 musisz wyslac list do VW i pokazać im że naniosłeś "małe" poprawki do mkII, i że z takim setupem i ustawieniami sprzedadzą ich wiecej niż nowych golfów czy passatów
Niezła robota, tak sie zastanawiam, gdzie jest granica modzenia mkII ? jeszcze troche to zaczną sie pompy 12mm, turba od czołgów, opony będą z bieżnikiem po kilka cm żeby na łysych nie wracać do garażu np. od teściowej
Michaś_1977
Ostatnio zmieniony ndz cze 06, 2010 10:34 przez kret077744, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Niekret077744 pisze:poza odchudzaniem zamachu nic ze sprzęgłem nie robiłeś ?
To akurat jest od 1,6TDkret077744 pisze:czyli będziesz testował serie od 1.9 ?
W zasadzie tak,tylko jeszcze ten nieszczęsny zbiorniczek,którego zapomniałem zamówić w piątekkret077744 pisze:wszystko poza scianą grodziową pasuje p&p ?
Nie wiem,ale ja ją ustalę...kret077744 pisze:gdzie jest granica modzenia mkII ?
kret077744,