Dziękicowboy pisze:swietnie się to ogląda... pełna profeska
Została mi jedna puszka tej farby - pisz na PW jak coGwiazdor pisze:A na deklu i kolektorze to ten super magiczny lakier?
Staram się, komora ma świeży lakier więc im mniej kabli tym lepiej. Na turbo koca nie zakładam, bo tak doradził Paul (kolega który załatwiał turbinki w USA). Na gródź dałem matę, bo inaczej lakier by spłynał, dodatkowo wszystkie przewody w okolicy turbo są w dodatkowych osłonach.golfiarz1 pisze:lad sklad i porzadek a miejsca ile nieto co umnie zastanawiam sie i ja by zalozuc kocyk na sciane grodziowa aby sie neinagrzewala lub ostatnio sa takie bajery prosto na turbine
Tak w ogóle to od poniedziałku trwały intensywne prace nad Golfem. W poniedziałek razem z Pawłem* w sumie od 9 do 20. W środę, czwartek i piątek, od 8-16 działałem sam, a po 16 do 21 z Pawłem.
Progress jest
Paliwo -> podłączone,
chłodzenie -> podłączone
elektryka -> w komorze silnik jest już w 100%; w aucie wiązka jest tak w połowie gotowa.
Postaramy się żeby w przyszłym tygodniu go odpalić. Potem zostanie już praktycznie tylko wydech do wyspawania.
Koła na aucie, jedynie pozostaje kwestia zmiany tylnego mocowania mostu - zrobiłem na sztywno, ale po konsultacjach, wracam do silentblocka.
Foty z wczoraj - auto już na kołach, stoi na stanowisku diagnostycznym (stanowisko Pawła). Dobrze się robi elektrykę na takim podnośniku (wiem że tył stoi jak koza ale pójdzie na glebę, w końcu to gwint)
Przy okazji podziękowania dla Jurka za pozłacane konektory od Airbusa. Nie wiem skąd on je ma ale wygodnie się okuwa wtyczki nowymi pozłacanymi konektorami
Foty z warsztatu Sserwis z Czernicy. Niezależny serwis samochodów grupy VAG.
*Paweł - mega mózg w kwestii skrzyń biegów VAG, specjalizuje się w Multitronikach, obecnie ojciec chrzestny mojego projektu