VW GOLF MK3 2e TURBO by vw_golf3
Moderator: G0 Karcio
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
- vw_golf3
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cowboy
hm, czy go chować ?
Tak moim zdaniem w miarę git jest, evo mówił że jest w wydajny ale ogólnie myślę nad zmianą na jakiś nowszy ( bo tego wizualny stan jest kiepski )
Strojenie oficjalne w tą sobotę, gdyż poprzednio stopił się przewód ciśnieniowy od komputera (plastik się stopił i zakleszczył w środku ), to była główna przyczyna i dlatego auto nie zostało wystrojone w 100% .
Wstępnie auto dzisiaj zostało wystrojone przez Evo,
Ciśnienie doładowania 0.8 bara ( niestety było za gorąco i to uniemożliwiło podkręcenia do 1bara), dokładnego wyniku nie pamiętam , coś około 270km i 390Nm , evo wrzuci później wykres. Pomiar robiony Dynometem .
Jeśli chodzi o sam silnik to jest zrobiony na tip top, żadnych stuków szarpnięć itp. Mapy paliwa i zapłonów również na tip top . Jest i będzie wystrojony w bezpieczny sposób około 90% możliwości, a dlaczego?
Dlatego iż silnik ma jeździć bezawaryjnie, ma służyć jak najdłużej więc postanowiliśmy nie żyłować go na maxa,
Evo mówił że silnik wciąż jest za świeży, po przejechaniu ok. 1tys km jeszcze podniesiemy doładowanie do 1bara. Wtedy powinno być lepiej. Ogólnie auto dla bezpieczeństwa ma założone kilka zabezpieczeń dzięki którym nic złego się nie stanie w chwilach maksymalnego przeciążenia.
Jak na razie to tyle, myślę że jak dobrze pójdzie na majóvwkę pojadę na 1barze . Na rolkach na hamowni 3xx powinno być
Resztę dokładniejszych info evo napiszę jak wrzuci wykres
hm, czy go chować ?
Tak moim zdaniem w miarę git jest, evo mówił że jest w wydajny ale ogólnie myślę nad zmianą na jakiś nowszy ( bo tego wizualny stan jest kiepski )
Strojenie oficjalne w tą sobotę, gdyż poprzednio stopił się przewód ciśnieniowy od komputera (plastik się stopił i zakleszczył w środku ), to była główna przyczyna i dlatego auto nie zostało wystrojone w 100% .
Wstępnie auto dzisiaj zostało wystrojone przez Evo,
Ciśnienie doładowania 0.8 bara ( niestety było za gorąco i to uniemożliwiło podkręcenia do 1bara), dokładnego wyniku nie pamiętam , coś około 270km i 390Nm , evo wrzuci później wykres. Pomiar robiony Dynometem .
Jeśli chodzi o sam silnik to jest zrobiony na tip top, żadnych stuków szarpnięć itp. Mapy paliwa i zapłonów również na tip top . Jest i będzie wystrojony w bezpieczny sposób około 90% możliwości, a dlaczego?
Dlatego iż silnik ma jeździć bezawaryjnie, ma służyć jak najdłużej więc postanowiliśmy nie żyłować go na maxa,
Evo mówił że silnik wciąż jest za świeży, po przejechaniu ok. 1tys km jeszcze podniesiemy doładowanie do 1bara. Wtedy powinno być lepiej. Ogólnie auto dla bezpieczeństwa ma założone kilka zabezpieczeń dzięki którym nic złego się nie stanie w chwilach maksymalnego przeciążenia.
Jak na razie to tyle, myślę że jak dobrze pójdzie na majóvwkę pojadę na 1barze . Na rolkach na hamowni 3xx powinno być
Resztę dokładniejszych info evo napiszę jak wrzuci wykres
Ostatnio zmieniony sob cze 05, 2010 23:54 przez vw_golf3, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rafalek114
- Forum Master
- Kontakt:
mh... wszystko ok ,ale skoro przy booscie 0,8 bara pokazalo ok 270km ,to nie realne jest osiagniecie ok 340km przy booscie 1 bar... skad wzial mi sie ten wynik ?? z tego co pamietam Jacek pisal cos o podnoszeniu poprzeczki , ale nie oceniajmy nie skonczonej pracy... Tak samo nie rozmiem dlaczego temp otoczenia uniemozliwiala wystrojenie auta skoro fmic jest podobno wystarczajaco wydajny ?? byla za wysoka temp w dolocie ? co uniemozliwilo osiagniecie zaplanowanego doladowanie ? pozdro i trzymam kciuki za te 300+
WWW.DIGITUN.PL
2011 - Najmocniejsze 20vt w Polsce na me7.5 631km/725nm
2014 - golf 35 edition 20tfsi na k04 - 402km / 505 nm
2014 - Jedno z najmocniejszych 20vt w Europie 826 km / 867 nm
- vw_golf3
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Rafalek114
chodzi o temperaturę przy turbinie, nie dało rady włożyć ręki żeby przekręcić gruszkę od WG. Ogólnie temperatura w dolocie nie jest duża bo granica 40-45 stopni więc Evo mówił że nie ma tragedii . Jacek pisał o podniesieniu poprzeczki poprzedniego 2e ale doszliśmy do wniosku iż nie ma sensu robić silnika na +100% możliwości. Auto ma służyć do jazdy na co dzień, ma być bezawaryjne, stąd takie w miarę bezpieczne strojenie. Wiadomo że auto wody było zrobione na maxa, tutaj chcieliśmy zaoszczędzić podzespoły i ich wydajność aby służyły jak najdłużej.
Auto ma ogranicznik , który po przekroczeniu 1bara odcina program dla bezpieczeństwa silnika.
Rzecz biorąc, pomiar robiony był dynometem więc bardziej wiarygodne niż rolki, myślę że wjeżdżając teraz na doładowaniu 0.8 na rolki pokazałoby więcej niż jest. Myślę że po podniesieniu do 1bara bezpiecznie 300 powinno być . A bynajmniej blisko tego wyniku,
chodzi o temperaturę przy turbinie, nie dało rady włożyć ręki żeby przekręcić gruszkę od WG. Ogólnie temperatura w dolocie nie jest duża bo granica 40-45 stopni więc Evo mówił że nie ma tragedii . Jacek pisał o podniesieniu poprzeczki poprzedniego 2e ale doszliśmy do wniosku iż nie ma sensu robić silnika na +100% możliwości. Auto ma służyć do jazdy na co dzień, ma być bezawaryjne, stąd takie w miarę bezpieczne strojenie. Wiadomo że auto wody było zrobione na maxa, tutaj chcieliśmy zaoszczędzić podzespoły i ich wydajność aby służyły jak najdłużej.
Auto ma ogranicznik , który po przekroczeniu 1bara odcina program dla bezpieczeństwa silnika.
Rzecz biorąc, pomiar robiony był dynometem więc bardziej wiarygodne niż rolki, myślę że wjeżdżając teraz na doładowaniu 0.8 na rolki pokazałoby więcej niż jest. Myślę że po podniesieniu do 1bara bezpiecznie 300 powinno być . A bynajmniej blisko tego wyniku,
Ostatnio zmieniony ndz cze 06, 2010 23:08 przez vw_golf3, łącznie zmieniany 1 raz.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Rafalek114, afr zostawiony jest na 12,1 przy maks mocy, zaplony sa daleko od granicy stuku, walek jest ustawiony inaczej niz mial byc, czy te informacje wystarcza??? wieczorem wrzuce z drugiego lapka logi w xls i bedzie mozna lookac.
Co do doladowania spotkalem sie z tata na drodze i kolektor juz byl na tyle zagrzany ze nie bylem wstanie wsadzic reki za niego by pokrecic jedna srubka, a to bylo konieczne do podniesienia cisnienia.
Co do doladowania spotkalem sie z tata na drodze i kolektor juz byl na tyle zagrzany ze nie bylem wstanie wsadzic reki za niego by pokrecic jedna srubka, a to bylo konieczne do podniesienia cisnienia.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
widziałem wczoraj auto w Węgrowie na żywo (co prawda minęliśmy sie tylko) i auto jest na prawdę kozackie!! Powodzenia w dalszych pracach i oby było bezawaryjnie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
- Rafalek114
- Forum Master
- Kontakt:
evolution, tak wystarczy... moje pytania nie byly atakiem na wynik , tylko pytalem z czystej ciekawosci . Rowniez uwazam ze 300km na seryjny spod z 2e plus gora z kr to bdb wynik ... tyle ze nastawilem sie ze bedzie cos ok 340kmevolution pisze:afr zostawiony jest na 12,1 przy maks mocy, zaplony sa daleko od granicy stuku, walek jest ustawiony inaczej niz mial byc, czy te informacje wystarcza??? wieczorem wrzuce z drugiego lapka logi w xls i bedzie mozna lookac.
vw_golf3, Michal nie planowales chyba i tak scigac sie autem na 1/4 mili wiec mysle ze osiagniety wynik przy booscie 1 bar w zupelnosci ci wystarczy POZDRO
WWW.DIGITUN.PL