Pozdrawiam.
Moderator: G0 Karcio
dlaczego superhiper tarcza ? to jest normalna tarcza RHmiskieusz pisze:hmm jestem na nie jeśli chodzi o tą "superhipertarcze" i kolor zacisków :/
Ale kolor wynikł z moich planów co do tego samochodu więc przy okazji zmiany hamulców wymalowałem na ten zielony kolor. Czerwony dla mnie zaś jest oklepanym kolorem a czarny jest po prostu czarny. Chciałem tak, jest tak. to tylko zacisk. ,,Co do tarcz ,, gwarantuje, że samochód dzieki nawiertom jest w stanie szybciej sie zatrzymać, co więcej, tarcza jest ciągle ,, gotowa ,, do wyhamowania bo szybko się wentyluje. Jedynym minusem w tym wszystkim może być fakt, ze szybciej się mogą zuzywać klocki ale przy mojej jeździe to nawet nie myślę o ich wymianie przez kilka najblizszych lat. Rajdowcem nie jestem ale mialem kilka sytuacji gdzie trzebabylo hamować do końca. W tym wypadku wiem, że na te tarcze moge liczyć. Nawiert jest szablonowy, zrobiony profesjonalnie, tarcza wyważona i wszystko działa jak powinno.jołmiskieusz pisze:tobie ma się podobać, wiadomo, ale jak chciałeś osłonić, to trzeba było lecieć w czarny, czerwony to klasyk a ten zielony nie pasuje do niczego :/
co do tarcz, to mają nadprzyrodzone właściwości związane z niepotrzebnymi nawiertami, które niczemu nie służą i działają raczej na niekorzyść poza "lansem"
szerokości
Kod: Zaznacz cały
Tarcze Nawiercane
Najczęsciej spotykaną BŁĘDNĄ opinią jest to , że tarcze nawiercane dają lepsze chłodzenie. Nic bardziej mylnego. Prawdziwa przyczyna to redukcja wagi.
Nawiercanie oczywiście pomaga uciec gazom, jak pyłowi i brudowi - jednakże przy obecnych nowoczesnych zaciskach i klockach nie jest to taki problem. Wybieranie nawiercanych tylko dlatego jest pomyłką.
Wiele samochodów z tzw "wyższej półki", jak Porsche czy Mercedes AMG wychodzi juz z fabryki z nawiercanymi tarczami. Dla tych samochodów jest to stosowane głownie dla lepszego, bardziej "rasowego" wyglądu. Tak jak i wielkie czerwone zaciski...
Gdy ich wlasciciele mają zamiar bardziej poważnie poscigać sie ną torze z reguły zamieniają tarcze na cale, nienawiercane.
Tarcze nawiercane szybciej zużywają klocki i generuja wiecej pyłu. Takie tarcze mają też krótszy żywot i tendencje to powstawania spękań i wyrw w powierzchni.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości