Jetta [A2] 1.8 Turbo by Maro
Moderator: G0 Karcio
Jetta [A2] USA Pacific by Maro
Piękna Jetta, coraz bardziej podobają mi się te auta. Powodzenia.
Sprzedam felgi stalowe VW 13" ,komplet 100 zł.
Kontakt na PW.
Kontakt na PW.
- maro7575
- Mały gagatek
29.09.2012
Pod koniec sezonu znalazłem kilka rarów większych i mniejszych
-Lampy Hella GT w stanie bdb+ jedyną wadą jest mucha w środku której nie mogę wyjąć
-Nakłdaki G, stan opłakany ale szkoda wyrzucić oryginały, przez zimę będę próbował coś ukleić.
-Elektryczne lustra z kompletną ori instalacją wszystko w pełni sprawne, środek nic poza czyszczeniem nie ruszane, przydały by się jeszcze el szyby
-kierunki całe ciemnie + żarówka dwuwłókowa pomarańczowa nie wiedziałem że tak ciążka do zdobycia
Niedługo czternastki będą na sprzedaż i na kolejny sezon w planach jest jakaś starsza felga
Pod koniec sezonu znalazłem kilka rarów większych i mniejszych
-Lampy Hella GT w stanie bdb+ jedyną wadą jest mucha w środku której nie mogę wyjąć
-Nakłdaki G, stan opłakany ale szkoda wyrzucić oryginały, przez zimę będę próbował coś ukleić.
-Elektryczne lustra z kompletną ori instalacją wszystko w pełni sprawne, środek nic poza czyszczeniem nie ruszane, przydały by się jeszcze el szyby
-kierunki całe ciemnie + żarówka dwuwłókowa pomarańczowa nie wiedziałem że tak ciążka do zdobycia
Niedługo czternastki będą na sprzedaż i na kolejny sezon w planach jest jakaś starsza felga
Moja Jetta A2 +US :)
viewtopic.php?f=87&t=432899&p=5389121#p5389121" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=87&t=432899&p=5389121#p5389121" onclick="window.open(this.href);return false;
sliczna masz ta Jetke,a rarytasikow co nie miara.Pozdro.
white mkII GTI US falt- http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=459258" onclick="window.open(this.href);return false;
- maro7575
- Mały gagatek
18.12.12
W oczekiwaniu na wiosnę trzeba zbierać fanty żeby założyć koło, można było by to zrobić prościej ale skoro i tak muszę zmienić rozstaw to zrobię to raz ale na dłuższą chwilę
aktualnie na dzień dzisiejszy:
-zwrotnice z oddzielnym jarzmem- regeneracja+ nowe łożyska Faga + piasty 5x100
-jarzma zacisku od G60 pod heble 280-regeneracja + nowe gumki prowadnic
-zaciski od Audi B4 Quattro (na początku miałem od passata ale jak się okazało od hebli 256 i nie jest prawdą to że Girling 54 jest tylko jeden tak jak niektóre źródła na forach podają) zaciski dostały nowe uszczelniacze+odpowietrzniki+przewody
-nowe klocki, tarcze na tą chwilę zostają stare, ciężko zdobyć nowe o takich parametrach (miał takie tylko passat VR6 z 91 roku, od pozostałych różnią się odsadzeniem- takie jak w G60 tylko na 5 otworów )
Wszystko to żeby zachować heble 280 z rozstawem 5x100 bez zmiany wahaczy (różnica w sworzniu) aby uniknąć poszerzenia przodu.
Przy okazji chce przeprowadzić remont zawieszenia dość szczegółowo wraz z blacharką podwozia i zabezpieczeniem go. Na dzień dzisiejszy :
-nowe sworznie zwrotnicze Trw
-nowe końcówki drążków Lemfordera
-maglownica w bdb stanie z drążkami
poza tym sporo części czekających na regenerację i nowe podzespoły...
z mniej ważnych bajerów na założenie i lekkie mody czekają el. szyby z toledo wraz z modułem komfortu, licznik wyskalowany na 260...
28.12.2012
Czyszczą się wahacze, hamulce tył, magiel, belka...
W felgach chce tylko odświeżyć polerkę i zmienić wszystkie śrubki na nowe
W oczekiwaniu na wiosnę trzeba zbierać fanty żeby założyć koło, można było by to zrobić prościej ale skoro i tak muszę zmienić rozstaw to zrobię to raz ale na dłuższą chwilę
aktualnie na dzień dzisiejszy:
-zwrotnice z oddzielnym jarzmem- regeneracja+ nowe łożyska Faga + piasty 5x100
-jarzma zacisku od G60 pod heble 280-regeneracja + nowe gumki prowadnic
-zaciski od Audi B4 Quattro (na początku miałem od passata ale jak się okazało od hebli 256 i nie jest prawdą to że Girling 54 jest tylko jeden tak jak niektóre źródła na forach podają) zaciski dostały nowe uszczelniacze+odpowietrzniki+przewody
-nowe klocki, tarcze na tą chwilę zostają stare, ciężko zdobyć nowe o takich parametrach (miał takie tylko passat VR6 z 91 roku, od pozostałych różnią się odsadzeniem- takie jak w G60 tylko na 5 otworów )
Wszystko to żeby zachować heble 280 z rozstawem 5x100 bez zmiany wahaczy (różnica w sworzniu) aby uniknąć poszerzenia przodu.
Przy okazji chce przeprowadzić remont zawieszenia dość szczegółowo wraz z blacharką podwozia i zabezpieczeniem go. Na dzień dzisiejszy :
-nowe sworznie zwrotnicze Trw
-nowe końcówki drążków Lemfordera
-maglownica w bdb stanie z drążkami
poza tym sporo części czekających na regenerację i nowe podzespoły...
z mniej ważnych bajerów na założenie i lekkie mody czekają el. szyby z toledo wraz z modułem komfortu, licznik wyskalowany na 260...
28.12.2012
Czyszczą się wahacze, hamulce tył, magiel, belka...
W felgach chce tylko odświeżyć polerkę i zmienić wszystkie śrubki na nowe
- BlackDog
- Użytkownik
- Kontakt:
Zamierzałem kupić taki podłokietnik ale wycofałem się jak zobaczyłem jak to u ciebie wygląda, za bardzo jest wsadzony do tyłu co jest trochę niepraktyczne. Ładnie lecisz, powodzenia :]
Mój graciejo >>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=473826" onclick="window.open(this.href);return false;
- maro7575
- Mały gagatek
Podłokietnik jest praktyczny jeśli masz pokrętła od regulacji siedzeń od środka to go nie zamontujesz...
12.02.2013
Na dzień dzisiejszy zawieszenie prawie poskładane i czeka do założenia.
-Malowanie i czyszczenie, tylna belka dla usztywnienia została zamknięta płaskownikiem
W międzyczasie pozbierałem kilka fantów:
-Komplet poliuretanów do zawieszenia przód+ tylna belka
-Nowe przewody hamulcowe i gumowe łączniki
-Większe serwo i pompa 22 z passata
-nowe gumki na zaciskach, są w bdb stanie nie powinny się zapiekać, korektor siły hamowania.
Składanie, wciśnięte poli, nowe końcówki drążków, linki, klocki, odpowietrzniki itp itd... W razie czego to rude to nie rdza tylko smar miedziowy
Mniej więcej całość czeka i wygląda tak :
Do kompletu brakuje przegubów z Vra i to chyba komplet podwozia.
Niedługo remont podłogi, konserwacja, wygłuszeni itp. Wurth już czeka
12.02.2013
Na dzień dzisiejszy zawieszenie prawie poskładane i czeka do założenia.
-Malowanie i czyszczenie, tylna belka dla usztywnienia została zamknięta płaskownikiem
W międzyczasie pozbierałem kilka fantów:
-Komplet poliuretanów do zawieszenia przód+ tylna belka
-Nowe przewody hamulcowe i gumowe łączniki
-Większe serwo i pompa 22 z passata
-nowe gumki na zaciskach, są w bdb stanie nie powinny się zapiekać, korektor siły hamowania.
Składanie, wciśnięte poli, nowe końcówki drążków, linki, klocki, odpowietrzniki itp itd... W razie czego to rude to nie rdza tylko smar miedziowy
Mniej więcej całość czeka i wygląda tak :
Do kompletu brakuje przegubów z Vra i to chyba komplet podwozia.
Niedługo remont podłogi, konserwacja, wygłuszeni itp. Wurth już czeka
- DzigiGTI
- Special Edition
- Kontakt:
http://imageshack.us/photo/my-images/805/dscf0054l.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false; fota kosmos
Pare pytan.
powiedz mi bardzo przekichane wsadzić polieturany?
jaki koszt końcówek i Sworzni?
Robota Mega
Pare pytan.
powiedz mi bardzo przekichane wsadzić polieturany?
jaki koszt końcówek i Sworzni?
Robota Mega
- maro7575
- Mały gagatek
z poli mniej roboty niż ze zwykłymi trzeba tylko dobrze smarować i przy końcówkach stabi wcisnąć prze tulejkę
końcówki lemfordera komplet około 130, sworznie trw około 70 zł. Ale ogólnie o kasie lepiej nie mówić przy kompletowaniu takich fantów bo podwaja wartość samochodu
końcówki lemfordera komplet około 130, sworznie trw około 70 zł. Ale ogólnie o kasie lepiej nie mówić przy kompletowaniu takich fantów bo podwaja wartość samochodu
- DzigiGTI
- Special Edition
- Kontakt:
Nie no pytam bo wszystko pięknie ładnie i dobre firmy...a mnie to też czeka jak wyrobię z kasa więc chcialbym wiedziec co i jak..Kupileś przez neta czy gdzieś masz taki sklepik?
- maro7575
- Mały gagatek
część w intercarsie a część z neta, z allegro trochę taniej wychodzi jeśli chodzi o końcówki, łożyska itp. węzyki, linki i inne kupuję na miejscu bo nie zawsze wszystko pasuje i trzeba wymieniać. Ogólnie polecam dobre firmy bo bez sensu jest wymieniać co najmniej raz do roku tanie tulejki a przy glebie to nieuniknione
Bardzo ładna Jetta Widać, że poświęcasz jej dużo czasu. Pozdro
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=449370" onclick="window.open(this.href);return false;
- jaśkooo91
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Na Vag Evencie widziałem tą jettę.. ładnie się prezentuje
----> viewtopic.php?f=87&t=467451 <----
- maro7575
- Mały gagatek
30.01.2013
-W th-line wnęki były w różnych kolorach i zostały pomalowane w kolor nadwozia Jetty, wystający rant został spolerowany.
Doszły nowe pierścienie centrujące, zostały skręcone na nowych śrubach oraz zakupiłem nowe szpilki, teraz są gotowe do sezonu
-Licznik do 260 został podłączony, do zestawu kupiłem manetkę, wiązkę, czujnik temperatury powietrza, wszystko połączone i ładnie bangla. Założyłem też manetkę tempomatu ale nie mam do niej kompletu.
-Z zewnątrz na tą chwilę zakupiłem ori grill w stanie bdb+, do tego nówka znaczek GLI w grill, a żeby był komplet znaczek Jetta_GLI oraz nieoryginalne chociaż nie dużo odbiegające zrobione na ori zaślepkach w ori czcionce znaczki GLI w listwy boczne. Wszystkie znaczki Gti, gt wylecą a z nimi zielone dodatki.
Chwilowo tyle, w tym tygodniu czekam na jakieś szersze nakładki a 4 lutego wjeżdżam do garażu
-W th-line wnęki były w różnych kolorach i zostały pomalowane w kolor nadwozia Jetty, wystający rant został spolerowany.
Doszły nowe pierścienie centrujące, zostały skręcone na nowych śrubach oraz zakupiłem nowe szpilki, teraz są gotowe do sezonu
-Licznik do 260 został podłączony, do zestawu kupiłem manetkę, wiązkę, czujnik temperatury powietrza, wszystko połączone i ładnie bangla. Założyłem też manetkę tempomatu ale nie mam do niej kompletu.
-Z zewnątrz na tą chwilę zakupiłem ori grill w stanie bdb+, do tego nówka znaczek GLI w grill, a żeby był komplet znaczek Jetta_GLI oraz nieoryginalne chociaż nie dużo odbiegające zrobione na ori zaślepkach w ori czcionce znaczki GLI w listwy boczne. Wszystkie znaczki Gti, gt wylecą a z nimi zielone dodatki.
Chwilowo tyle, w tym tygodniu czekam na jakieś szersze nakładki a 4 lutego wjeżdżam do garażu
- bartosz13071994
- Użytkownik
Noo Jetta robi rozpierdol I to nie mały!
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=534771" onclick="window.open(this.href);return false; Sprzedany
a tymczasem w garazu... Golfinka EU --> USA
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=570238" onclick="window.open(this.href);return false; zapraszaam;)
a tymczasem w garazu... Golfinka EU --> USA
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=570238" onclick="window.open(this.href);return false; zapraszaam;)