A no tak...W związku z powyższym,pragnę oficjalnie podziękować koledze Stalu za to,że podesłał mi linka do aukcjiStalu pisze:nie no pewnie sam sie znalazł
Na Majówce lub Dynówce korki Ci powykręca
Moderator: G0 Karcio
A no tak...W związku z powyższym,pragnę oficjalnie podziękować koledze Stalu za to,że podesłał mi linka do aukcjiStalu pisze:nie no pewnie sam sie znalazł
Na Łupie mamy położony kwarc. Ania ostatnio lusterko obryła o czyjeś lusterko... poza transferem lakieru na łupa pod spodem nic nie było... śladu nawet.Michał_1977 pisze:Po głowie chodzi mi kwarc,a mianowicie mam zamiar polakierować jeszcze raz auto (etapami,po 2 elementy) i na każdy położyć wspomniany kwarc.
A dlaczegoz to powrot do seryjnego rozwiazania?Michał_1977 pisze:Wylot z oil cath tanka został wpięty do dolotu powietrza.
Nic podobnego,cath tank jest pod autem,tylko wylot z niego połączyłem w dolotem,bo mi pod autem trochę śmierdziało jak stałem na światłachpiotrekgal pisze:A dlaczegoz to powrot do seryjnego rozwiazania?
Zgadza się-nie chwaliłem się,bo nie ma czym...Pompa jeszcze nie zamontowana,ale silnik przestał strzelać focha i pracuje normalnieja4rqu pisze: nie pochwaliłeś się czy pompa olejowa zdała egzamin
coś więcej na ten temat napiszesz?? Co chcesz zamontować innego zamiast T3 czy taka samą ale mniej zmęczoną??Michał_1977 pisze:suszarka itd.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 233 gości