[GOLF MK2] 16vt 325ps\353nm
Moderator: G0 Karcio
[GOLF MK2] ful wypas by golfiarz1
a tak BTW to jak juz robisz takie rzeźby to lepiej było sobie wsadzic ABS od passata B5 z eds'em jest dużo mniejszy i działa o wiele lepiej (pomijajac bezproblemową diagnostykę)
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
Re: [GOLF MK2] ful wypas by golfiarz1
Marszall pisze:pany ale z tego co widze to tam jest przepustnica na TPS'ie jak to z digi ma wspólpracować?
PS. aby zmienić zbiornik musiałbyś obciąć uchwyt od kielicha a w to miejsce przykręcić dwie śróby m6 które mocowałyby uchwyt nowego zbiornika
na przepustnicy jest zamontowana krancowka z bmw i dziala jak te z g60 i bedzie to wszystko wspolgralo tak jak powinno
co do zbiorniczka to juz po pomalowaniu komory niechcailaem zezbic nic i zalozylem nowy starego typu
Marszall pisze:a tak BTW to jak juz robisz takie rzeźby to lepiej było sobie wsadzic ABS od passata B5 z eds'em jest dużo mniejszy i działa o wiele lepiej (pomijajac bezproblemową diagnostykę)
mialem taki to wlozylem plus byl taki ze zero zezby wlozylem podlaczylem i ma smigac i w tym mozna latwo zdiagnozowac jak cos jest nietak
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7
Dajcie spokój już z tym zbiorniczkiem, bo starego typu też jest fajny i nie ma sensu tego przerabiać.
ale nie wiem czy wiesz w tym abs ie z mk ii lubi się psuc akumulator ciśnienia i pedał potrafi sobie chlupnąć do podłogi.
Ja wsadziłem sobie z passata bo taki miałem i rzeźby wcale nie jest wiecej bo np nie musisz dodatkowo ciągnąc kabli do sterownika abs'u (który chyba pod tylnym siedzeniem jest) tylko wszystko masz w komorze silnika. Innna sprawa to wbudowany EBV czyli elektroniczny rozdział siły hamowania więc korektor na tylnej osi odpada.
NIe zapominajmy że abs Bosch 5.3 działa już od małych prędkości rzędu 5km/h co na lodzie np sie przydaje
Ogólnie zachwalam bo to naprawde nic trudnego a sprawdza sie rewelacyjnie, zapomniałem dodać ze oczywiście wspólpracuje z orginalnymi czujnikami, może i diagnoza w ori sprzęcie jest łatwa ale nie powiesz chyba że łatwiejsza niz przez OBD II?
ja swój zchowałem pod zbiornikiem płynu a obok serwa i nawet go nie widać
Ja wsadziłem sobie z passata bo taki miałem i rzeźby wcale nie jest wiecej bo np nie musisz dodatkowo ciągnąc kabli do sterownika abs'u (który chyba pod tylnym siedzeniem jest) tylko wszystko masz w komorze silnika. Innna sprawa to wbudowany EBV czyli elektroniczny rozdział siły hamowania więc korektor na tylnej osi odpada.
NIe zapominajmy że abs Bosch 5.3 działa już od małych prędkości rzędu 5km/h co na lodzie np sie przydaje
Ogólnie zachwalam bo to naprawde nic trudnego a sprawdza sie rewelacyjnie, zapomniałem dodać ze oczywiście wspólpracuje z orginalnymi czujnikami, może i diagnoza w ori sprzęcie jest łatwa ale nie powiesz chyba że łatwiejsza niz przez OBD II?
ja swój zchowałem pod zbiornikiem płynu a obok serwa i nawet go nie widać
panie skąd masz to kólko pasowe? nie przeszkadza Ci że nie ma tłumika drgań?
Marszall pisze:panie skąd masz to kólko pasowe? nie przeszkadza Ci że nie ma tłumika drgań?
mam goscia co mi dorabia takie gadzety a co do tlumika dragan to rozmawialem z kilkoma madrymi glowami i ojcem chrzestnym mojego silnika i obedziemy sie nim
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7
podejżewam że jest dużo lżejsze ja też mam zamiar takie sobie strugnąć
nierobilem calkiem lekkiego jak to sprzedaja na allegro lub ebay jutro zwaze jak jest roznica miedzy nimiMarszall pisze:podejżewam że jest dużo lżejsze ja też mam zamiar takie sobie strugnąć
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7
- --Andree--
- Mały gagatek
SPRZEDAM:
SILNIK AVB 1.9TDI PD; Napęd, zawieszenie,tunel i podłoga do SYNCRO; skrzynia GGU; SILN.1P-220zł; GŁOWICA 1Z; wszystkie części wtrysk 1.3 DIGIJET.
tylko ori mkii 16v taki miały;P
na allegro nigdy niewidzialem tylko ebay i ceny od 70 euro a znaczki tylko 16v lub g60 a w aso niedostepne juz
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7
i ostatnie fanty do silnika z aso oslona spzregla i waz wodny z glowicy do nagrzewnicy bo w kpl samco niema tego przewodu mozna powiedziec ze firma spzedaje wybrakowane kplty i wreszce po kliku przymiarkach jest kolo na wal aluminiowe takie jak ma byc na pasek 6pk i klinowyjest lzejsze o jakies 1 kg od stalowego
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7
jaki byłby koszt wykonania takiego koła tylko pod KR? czyli na pasek klinowy?
jestem zainteresowany
jestem zainteresowany