Golf MK1 1.1 KOMPLEKSOWA ODBUDOWA 2-Gie Życie By Jendra's
Moderator: G0 Karcio
Golf MK1 77' 2-Gie Życie By Jendra's
Matko bosko kochano ile tu jest włożone pracy to głowa mała, Szacunek za taką robotę. Już chyba więcej przy nim spędziłeś jak pół roku ?
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
+1Stalu pisze:Matko bosko kochano ile tu jest włożone pracy to głowa mała, Szacunek za taką robotę.
Odnośnie chromowania pokrywy - to przydałby się warsztat, który "wyszpachlowałby" miedzią i dopiero chrom. Byłoby na tłusto
Dziękuję Moderatorom za miłe opinie Auto było zakupione w Styczniu 2014 wiec prawie rok
Mały update Między Pracą a zimą :
Ocena zrzartych progów / podłogi / podłużnic , rdza trochę się posunęła przez 37 lat :
Klakson + podkładki centrujące gwint w zwrotnicach :
Kilka gadżetów : Kolejna Stara deska pod CYCKI + grill na 2 lampy :
Rekonstrukcja starych listew progowych [ aluminium ] :
Listwy grila przygotowane pod malowanie [ będzie czerwień ] :
I MOJE PRERŁKI : BBS MAHLE 98r. R15 7J ET 13
Pomalowane na Biel + Wypolerowany rancik i parapet , schną i czekają na opony + wentyle chrom
To by było na tyle pod koniec Grudnia buda będzie wstawiana do garażu i zacznie się rzeźba w gównie
Ocena zrzartych progów / podłogi / podłużnic , rdza trochę się posunęła przez 37 lat :
Klakson + podkładki centrujące gwint w zwrotnicach :
Kilka gadżetów : Kolejna Stara deska pod CYCKI + grill na 2 lampy :
Rekonstrukcja starych listew progowych [ aluminium ] :
Listwy grila przygotowane pod malowanie [ będzie czerwień ] :
I MOJE PRERŁKI : BBS MAHLE 98r. R15 7J ET 13
Pomalowane na Biel + Wypolerowany rancik i parapet , schną i czekają na opony + wentyle chrom
To by było na tyle pod koniec Grudnia buda będzie wstawiana do garażu i zacznie się rzeźba w gównie
piękna robota, życzę dużo cierpliwości i kilku worków kasy , nie jednemu się marzy taka odbudowa, osobiście bym się raczej nie odważył
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
- GarageBoy
- Forum Master
- Kontakt:
JendrasMK1, gratuluje golfa.
Fajnie się ogląda jak działasz, bo widać że przywiązujesz ogromną uwagę do szczegółów
PS: Ja również myślałem, że wyrwałem golfa który był w dobrym stanie. Niestety miałem z nim sporo pracy (W sumie nadal mam ) ale trzymam kciuki, bo uwierz mi że warto robić to co robimy
Fajnie się ogląda jak działasz, bo widać że przywiązujesz ogromną uwagę do szczegółów
PS: Ja również myślałem, że wyrwałem golfa który był w dobrym stanie. Niestety miałem z nim sporo pracy (W sumie nadal mam ) ale trzymam kciuki, bo uwierz mi że warto robić to co robimy
Tak jak już wcześniej pisałem pod koniec grudnia wziąłem się za remont blacharski dokładnie 27 Grudnia buda została wprowadzona do garażu i zostały dorobione kółka do stelażu ;].
Minął rok od zakupu pojazdu i rozpoczęcia projektu , a końca nie widać ;D.
Bez owijania w bawełnę zabrałem się z niechęcią do pracy [ tyle dorabiania blach , że szkoda gadać ] .
Wycięty stary próg , wyciągnięte nowe koryto wewnętrzne :
Mała dziurka w podłodze pasażera prawa strona ;
Linia się zgadza ;]
Mała dziurka łącząca nadkole z podłużnicą tył :
Zrekonstruowane zewnętrzne poszycie mocowania belki [ kość z w grzanymi szpilkami ] :
Zdjęcia poglądowe całości :
Wyspawana dziura po butli LPG [ bo gaz to jest do kuchenek ] :
Wyspawane koło zapasowe :
Zdjęcie całości , tam gdzie nie jest pomalowane podkładem te wszystkie miejsca trzeba dopracować , sporo;f :
Pierwsze wiadro poszło ;D :
Wycięty tylny pas , zdjęcie zrzartego zewnętrznego jak i wewnętrznego poszycia rogu auta , jak i podłużnicy :
Co nieco wycięte :
Wyrzeźbione nadkole wewnętrzne prawa strona :
Przymiarki łuczku zewnętrznego :
Jutro dokończę aktualizacje zdjęć ,hosting przestał działać .
Minął rok od zakupu pojazdu i rozpoczęcia projektu , a końca nie widać ;D.
Bez owijania w bawełnę zabrałem się z niechęcią do pracy [ tyle dorabiania blach , że szkoda gadać ] .
Wycięty stary próg , wyciągnięte nowe koryto wewnętrzne :
Mała dziurka w podłodze pasażera prawa strona ;
Linia się zgadza ;]
Mała dziurka łącząca nadkole z podłużnicą tył :
Zrekonstruowane zewnętrzne poszycie mocowania belki [ kość z w grzanymi szpilkami ] :
Zdjęcia poglądowe całości :
Wyspawana dziura po butli LPG [ bo gaz to jest do kuchenek ] :
Wyspawane koło zapasowe :
Zdjęcie całości , tam gdzie nie jest pomalowane podkładem te wszystkie miejsca trzeba dopracować , sporo;f :
Pierwsze wiadro poszło ;D :
Wycięty tylny pas , zdjęcie zrzartego zewnętrznego jak i wewnętrznego poszycia rogu auta , jak i podłużnicy :
Co nieco wycięte :
Wyrzeźbione nadkole wewnętrzne prawa strona :
Przymiarki łuczku zewnętrznego :
Jutro dokończę aktualizacje zdjęć ,hosting przestał działać .
Re: Golf MK1 77' 2-Gie Życie By Jendra's
Moja przeglądarka znów zaczęła mię robić w UJA dlatego też bez zbędnego opisywania każdego zdjęcia , dodaję zdjęcia z prac BLACHARSKICH zaczętych w STYCZNIU 2015 R. do dnia dzisiejszego : 17.02.2015r. Kto choć trochę zna budowę nadwozia od JEDYNY ten rozpozna każde zdjęcie ; ] , reszta zdjęć będzie dodawana na bieżąco :
Zostało jeszcze jakieś 30 zdjęć ; ] .
Na koniec update-u ORI stalowa felga Zapas 13' 4.5 J , wypiaskowana i pomalowana podkładem + czerń , na której osiądzie Ori opona z dawnych lat produkcji Uniroyal wielo sezon z cyckami ;]
Blacharsko buda została skończona z jednej strony na cacy pod szpachlowanie i malowanie , 2-ga strona zaczęta od podłogi , jeszcze sporo pracy prze de mną bo przedni i tylni pas się kłania ; ] .
- sauber
- Użytkownik
- Auto: Volkswagen Golf MK1 1.6 td
Seat Leon 5F ST FR 1.4 TSI
Wow ! Piękna dokumentacja prac no i sama praca !
Będę bacznie obserwował temat !
Będę bacznie obserwował temat !
Sprawdź mojego białego Mk1 ; ). http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=499895
- wojtek1619
- Użytkownik
Wooooow ale pojechałeś z tematem kawał profesjonalnej roboty! Zazdroszczę (oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu) szczególnie kiedy myślę o efekcie końcowym patrząc na te wszystkie zdjęcia, ilość godzin poświęconych na każda część, niesamowite! Powodzenia w dalszych pracach nad projektem, będę obserwował
P.S. czym konserwowałeś te blachy np podłogę od środka? Jakbyś mógł opisać te warstwy to byłbym wdzięczny, pozdrawiam!
P.S. czym konserwowałeś te blachy np podłogę od środka? Jakbyś mógł opisać te warstwy to byłbym wdzięczny, pozdrawiam!
LY3D
Dziękuję wszystkim za pozytywne komentowanie moich prac , motywuje to do dalszych działań
Maciol - blachy na podłodze od środka były wyczyszczone do gołej blachy , tam gdzie nie było nawet rdzawki nie czyściłem ich do gołego [ ponieważ ori były napylane ocynkiem ] , zmatowane odtłuszczone i pomalowane Siwym Podkładem Poliuretanowym + utwardzacz oczywiście ; ].
Maciol - blachy na podłodze od środka były wyczyszczone do gołej blachy , tam gdzie nie było nawet rdzawki nie czyściłem ich do gołego [ ponieważ ori były napylane ocynkiem ] , zmatowane odtłuszczone i pomalowane Siwym Podkładem Poliuretanowym + utwardzacz oczywiście ; ].
Kolejny upadate z 2 tygodni prac , [ mało czasu ] .
Trochę czasu się już z budą PIER...E , lecz jestem takiego zdania , że potężne projekty nie powstają z dnia na dzień , a buda to podstawa , każda blaszka musi być prze żłobiona tak jak w oryginale , aby trzymać konstrukcje nośną tak jak należy , *#cenzura#* mię hejterzy którzy mają WYJEB..E projekty w kosmos , a z budą polecieli w tango z prostymi blachami na podłodze osłabiając konstrukcje i zmniejszając jej sprężystość .
Co ja tu będę dużo PIE.....Ł nikt nie zrobi takiego projektu w rok własnoręcznie po godzinach , choć by nie miał miejsca na koncie na Dzięgi
Ciesze , się , że udało mi się znaleźć budę przy której nikt nie babrał pacami i w miarę zdrową [ wszystkie koryta wewnętrzne wypełnione po brzegi woskiem / fluidolem ] .
Zdjęcia nadal przedstawiają prace blacharskie + oczyszczanie powierzchni i podkładowanie , niektóre zaś skończone elementy czy też cały bok skończony do szpachlowania .
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów , którzy mają na tyle chęci i czasu by odrestaurowywać takie klasyki ;d
Nie wiem jak wam się ogląda projekt bo nigdy o to nie pytałem , chodzi mi o wielkość zdjęć, większość ludzi dodaje miniaturki , ja stwierdziłem że większe zdjęcia lepiej się ogląda , no i nie trzeba włączać każdego jeżeli chce się mu przyjrzeć , co o tym sadzicie ? .
To by było na tyle , miłego Oglądania
Trochę czasu się już z budą PIER...E , lecz jestem takiego zdania , że potężne projekty nie powstają z dnia na dzień , a buda to podstawa , każda blaszka musi być prze żłobiona tak jak w oryginale , aby trzymać konstrukcje nośną tak jak należy , *#cenzura#* mię hejterzy którzy mają WYJEB..E projekty w kosmos , a z budą polecieli w tango z prostymi blachami na podłodze osłabiając konstrukcje i zmniejszając jej sprężystość .
Co ja tu będę dużo PIE.....Ł nikt nie zrobi takiego projektu w rok własnoręcznie po godzinach , choć by nie miał miejsca na koncie na Dzięgi
Ciesze , się , że udało mi się znaleźć budę przy której nikt nie babrał pacami i w miarę zdrową [ wszystkie koryta wewnętrzne wypełnione po brzegi woskiem / fluidolem ] .
Zdjęcia nadal przedstawiają prace blacharskie + oczyszczanie powierzchni i podkładowanie , niektóre zaś skończone elementy czy też cały bok skończony do szpachlowania .
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów , którzy mają na tyle chęci i czasu by odrestaurowywać takie klasyki ;d
Nie wiem jak wam się ogląda projekt bo nigdy o to nie pytałem , chodzi mi o wielkość zdjęć, większość ludzi dodaje miniaturki , ja stwierdziłem że większe zdjęcia lepiej się ogląda , no i nie trzeba włączać każdego jeżeli chce się mu przyjrzeć , co o tym sadzicie ? .
To by było na tyle , miłego Oglądania