Gratuluję ułańskiej fantazji i moim zdaniem świetnie byś się nadawał do "Mam talent"
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderator: G0 Karcio
Ta skrzynia występowała jeszcze w kilku innych modelach, w S6 C4 2.2 Turbo, S6 C4 4.2, S6 C5 4.2, S4 B5 2.7, S8 D1 4.2 ale zapewne Olo o tym wie.Maygo99 pisze:4.2 32V Występował też w S6 C4 z manualną skrzynią
Diesel ma oczywiscie inne przelozenia, sporo dluzsze. Mam na to lekarstwo.Maygo99 pisze:4.2 32V Występował też w S6 C4 z manualną skrzynią Nie wiem czy dieslowa skrzynia miała by takie przełożenia jak z benzyny
Oczywiescie wiemdaniel1d pisze:Ta skrzynia występowała jeszcze w kilku innych modelach, w S6 C4 2.2 Turbo, S6 C4 4.2, S6 C5 4.2, S4 B5 2.7, S8 D1 4.2 ale zapewne Olo o tym wie.Maygo99 pisze:4.2 32V Występował też w S6 C4 z manualną skrzynią
Sprzeglo hydrauliczne, sterowanie zmiana biegow bedzie fabryczne, np vw. pheaton ma sterowanie linkami.lukas640 pisze:To jak rozwiążesz zmienianie biegów?? Jak wnioskuję skrzynia jest na linki więc będą one odpowiednio spasowane żeby wkładały odpowiednie biegi. A sprzęgło pewnie hydrauliczne jak dobrze myślę.
Tylko chodzi mi o to że skrzynia jak mówisz np w Phaetonie nie jest z tyłu tak jakby za lewarkiem tylko przed. Chyba że w takim sterowaniu nie ma to za dużej różnicy.olozwirski pisze:Sprzeglo hydrauliczne, sterowanie zmiana biegow bedzie fabryczne, np vw. pheaton ma sterowanie linkami
heheolozwirski pisze: cowboyowi z moimi hamulcami to moge naskoczyc. Auto buduje dla samej radosci budowania.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości